סירוס כלב זכר

סירוס כלב זכר

שלום אנשים טובים יש לי כלב זכר מעורב כבן שנתיים. אני שוקל לסרס אותו. בשיחה עם 4 וטרינרים קיבלתי 4 דעות שונות. אודה לבעלי הכלבים שעברו סירוס או חשבו על כך, אם יאמרו לי מהן ההשלכות הקימות אם בכלל על הכלב, והאם ידועות לכם בעיות בריאותיות הקשורות לסירוסו/אי סירוסו של המסכן. תודה לכולם ממני ומרחמו (הכלב).

היי!

אז ככה: בדרך כלל אומרים שלסרס כלב זה יותר בריא לו וכו... אפשר להתחשב בכמה דברים: 1. אם הכלב תוקפני לזכרים אחרים ורב איתם, סירוס בהחלט יכול לעזור. 2. לאחר סירוס הכלב עלול להשמין וצריך לשמור על תזונה יותר בקפידה 3. אם אתה מואג מזה שהוא יברח לכלבה מיוחמת סירוס בהחלט ימנע את זה. אני אישית מכירה כלב שסירסו אותו בגלל התנהגות ועכשיו הוא הרבה יותר טוב ממה שהיה.. אם הכלב שלך בעל מזג טוב ואין לו בעיה עם כלבים אחרים, אני אישית לא מוצאת סיבה ממש טובה לסרס אותו.. מקווה שעזרתי!

ס מ ס ר ה

New member
סירוס

ליורש העצר :) שלום רב, עמדתי בפני אותה דילמה. ושיגעתי כאן את האנשים בנושא זה. החלטתי סופית לסרס את כלבי. בשבוע הבא ביום רביעי יסרסו אותו. פשוט כאן בפורום או בנענע ענו לי וטרינרים שרצוי לסרס, כמעט כולם דיברו בקול אחד. גם כל מיני וטרינרים שפניתי אליהם. פגשתי שני כלבים מסורסים והם נראים לי בסדר גמור. גם בליבי מקננת התהייה, אם זה כל כך בריא וטוב למה לא מסרסים גברים? סתםםםםםםםםםם

Oogi

New member
אפשר לשאול למה אתה שוקל לסרס אותו?

רק קח בחשבון שלעיתים כלב שסורס בגיל מאוחר ישמור על כמה מההתנהגויות שהיו טבועות בו לפני כן, כמו לרדוף אחרי נקבות, לסמן את הטריטוריה שלו, תוקפנות כלפי זכרים אחרים וכיוצא בזה...

ס מ ס ר ה

New member
למה לסרס?

בגלל אותן הסיבות שכתובות ובתגובה שמופיעה אחריי. הקדימו אותי בתשובה.

© Tweety ©

New member
בטח שלסרס

כלב שלא סורס ולא מממש את הרצון המיני שלו הופך לכלב מתוסכל-זה יכול להתבטא בישיבה ליד הדלת ובכי חוזר ונשנה שתוציאו אותו החוצה,תוקפנות כלפי כלבים אחרים ואפילו כלפיכם. הכלב ינסה בכל דרך לברוח מהבית-ובחוץ הוא יכול הלפגע מהרבה דברים. מלבד זאת יש את היתרונות הבריאותיים בסירוס-מניעת סרטן האשכים,דלקות סביב פי הטבעת שעלולים להביא להרדמה בעתיד. הסירוס ישנה רק לטובה את הכלב שלכם הוא יהיה הרבה יותר שקט ומאושר. והוא בכלל לא מסכן..הסירוס מומולץ ע"י כל העמותות וכמעט ע"י כל הוטרינרים זה אך ורק לטובת הכלב.

למעלה