סירוס בעלי חיים

טל205

New member
סירוס בעלי חיים

מה דעתכן/ם? יש שמסרסים את חיות המחמד שלהם כדי שלא יכנסו להריון. אני מתנגד לזה בכל תוקף ולא משנה לי הסיבה. מה דעתכן/ם ????

exterior

New member
../images/Emo18.gif Pandora's box !!!

Taltul my dear, don't even go there.....

exterior

New member
שאתה פותח קופת שרצים. נושא שעליו

יש חילוקי דעות, ועלול לגרום לויכוחים מיותרים בפורום....

טל205

New member
אם דעתי שונה מהאחר זה אומר שאנו

צריכים לריב?? נחמד גם לשמוע טיעונים כנגד ולא להיות אטום בדעה שלך. זו דעתי.זה לא פוליטיקה. זה חשוב לחיים.

exterior

New member
ברור....אבל יש דעות שלא ניתן לשנות.

(כמו דעות לגבי סירוס חיית מחמד).

exterior

New member
תאמין לי שמי שבעד/נגד סירוס, מכיר

את הצד השני...

Barvazoom

New member
../images/Emo107.gif../images/Emo54.gifומה שבאמצע....

** סירוס לשם הפחתת הגורים המשוטטים חסרי הבית ** סירוס לשם "הרגעת" הזכרים (בעיקר הזכרים) ** סירוס למען "שקט" בטיולים השכונתיים עכשיו ככה, דעתי (וזה אחרי שהיו לי כלבים בחיי) שרצוי ומומלץ לסרס ולעקר את הכלבים/ות שלנו. הן בפן הבריאותי והן בפן החברתי אם אפשר לקרוא לזה כך. יש עשרות אלפי חתולי רחוב, כלבי רחוב ושאר בעלי חיים שנזרקים על ידי הבעלים שלהם (וזו סוגיה אחרת לגמריי) למה לתרום עוד לסטטיסטיקה? (וזו היתה דעתי על קצה המזלג) :)

טל205

New member
לגדל חיית מחמד

זה להשקיע! אם זה במובן שלהרחיק אותו מחיות משוטטות אם זה במובן שלא לתת לו לשוטט.לא בגלל הנוחות שלנו נתאכזר אל בעלי חיים! למי שיש בעיה עם הריונות או גורים מיותרים אין צורך לזרוק אותם לרחוב יש די מספיק עמותות שמטפלות בחיות ללא בית.

Barvazoom

New member
באמת לא לשם הפולמוס א ב ל

אם אתה באמת יודע מה זה לגדל בעלי חיים אז אתה מבין שמה שאמרת עכשיו עומד בסתירה אחת גדולה... זה לא ענין של "נוחות", חייבים להגביל את הילודה מאחר ואין מספיק אנשים שיקחו כלבים/חתולים/ארנבים/וכו' הביתה. מה שיותר גרוע זה שאנשים לוקחים וזורקים לרחובות. אתה גם לא מבין כנראה בעמותות השונות ובאגודות. הן קורסות, כלכלית, התנדבותית, מבחינת מיקום, אכסון, תנאים ועוד. חושבת שבאמת חבל על הדיון הזה... :) וזה נאמר בנימה טובה, באמת באמת. :)

Dolphinea

New member
רוב העמותות האלו במצב של פשיטת

רגל ובקושי מחזיקות את הראש מעל המים...

העכביש2

New member
נושא חשוב

לצערי הרב, יש המון התעללות והרג בעלי חיים, ככה שסירוס עוד נחשב למשהו "מעודן" (כל עוד הוא נעשה במקצועיות). בגדול, אני נגד סירוס. צריך לתת לחיות לחיות כמו שהן. אבל לצערי, יש הרבה חיות עזובות, ללא בית, משוטטות חסרות ישע ברחובות.... ואם ניתן למנוע אפילו במעט את הסבל שנגרם להם אז אפשר לשקול סירוס... כמובן שלא בכל מחיר ןכמובן תוך התחשבות בחיות.

יש מצבים

כמו למשל עם חתולים שזה מצווה גדולה מכיוון שאחר כך הם חיים ברחוב ונהרגים בכביש על ידי איזה רכב חולף

estar13

New member
אואה נושא כבד!!

אז כאוהבת חיות מושבעת (צמחונית, מחרימה מוצרים שנוסו ע"י בע"ח וכדומה) וכאחת שעובדת עם בע"ח הדיעה שלי עדיין מעט חצויה בנושא. מצד אחד-זאת החיה, ככה היא ויותר מזה-רביה היא היעוד של החיות ולמען זה הן חיות. מצד שני מעבר לכל הטעונים שכבר נכתבו כאן בעד הסירוס צריך לזכור, שהחיות שנמצאות באיזורנו כבר מזמן לא חיות חיים טיבעיים להן. אנחנו שיננו את המקום, הזמן תנאי המחיה שלהן. בטבע יש תקופות יחום בזמנים מסויימים כשיש מספר מסויים של זכרים ומספר מסויים של נקבות. ארנבונים לדוגמא יוצאים מהמחילות רק בתקופת יחום והנקבות שולטות במספר הזיווגים להבדיל מהחיים בשבי שם הן נאלצות להיכנס להריונות חוזרים שוב ושב עד כדי כך שהן סובלות סבל אמיתי ויכולות למות מהריונות והמלטות חוזרות. כך גם כלבים וחתולים. חתולה מיוחמת נתקלת בהמוני חתולים זכריים בניגוד לטבע וסובלת מאוד מהזיווגים, ההריונות וההמלטות. הכלבים שלנו, כשהם מיוחמים בטבע הם יוצאים החוצה ומממשים את הזיווג, אצלנו בבית הכלב לא יכול לצאת כל פעם החוצה ולעשות מה בא לו, והנקבות לא יכולות לקבל כל כלב שדופק על דלתן אחרת הן לא יעשו שום דבר חוץ מלהזדווג ולכן גם הזכרים וגם הנקבות סובלים מאוד. חוץ מזה אני מזכירה דבר חשוב- לבע"ח אין חשק להיות הורים, אין להן רצון או צורך-מדובר במשהו אינסטינקטיבי כאשר הן מיוחמות, ככה שהן לא סובלות מזה שהן לא הורים. וכמובן יש את הסוגייה שכבר נכתבה פה כמה פעמים וזה בע"ח שחיים ברחוב וסובלים סבל כפול ומכופל.

טל205

New member
לסיכום העניין

שמעתי דעות משני הצדדים ואת כולם אני מכבד, כל אחד בדעתו ובדרכו. תועלת מסירוס יכולה לצאת כמו תועלת שמופקת מניסויים על בעלי חיים אך לא נדשדש בנושא אני מבין שהוא די רגיש. תודה לכל המגיבים/ות.

Barvazoom

New member
לא ולא...

אני לא מבינה למה אתה זורק כאלו הערות לאוויר הצח. אתה מבין בזה? עשית ניסויים על בעלי חיים? עבדת במעבדה? גדלת חיות? איבדת חיית מחמד? כי אני אגיד לך, "לחתום" נושא כזה במשפט: "תועלת מסירוס יכולה לצאת כמו תועלת שמופקת מניסויים..." זו שטות גמורה שלא מגובה בשום רעיון ענייני או עובדתי. סליחה אם יצאה הודעה "כבדה" אבל זה טיפה מתריס מה שכתבת. : )

Barvazoom

New member
בתור ביולוגית ואוהבת חיות אני יכולה

לדבר בשמי ובשם הדברים שאני אישית הייתי עושה או לא עושה או נרתמת עבורם. בוודאי שצריך להתכנס למציאת פתרון אבל לדעתי דיעה קיצונית לכאן או לכאן במיוחד לא מגובה היא לא במקומה. ולא בגלל שאסור להביע דיעה אלא בגלל שזה יורד לדיון לא ענייני ולא מתקדם לשומקום. בלי לפגוע כמובן באף אחד, באמת. :)

למעלה