סירוס אוגר

Danielftm

New member
סירוס אוגר

שלום לכולם, יש לי אוגר זכר מסוג אנגורה, בן כחצי שנה. כרגע הוא בודד בכלוב אבל צפוי להצטרף אליו זכר נוסף בעתיד הקרוב. רציתי לשאול, בהנחה שאני לא מעוניין להכניס נקבה כדי להרבות אותו, האם כדאי לשקול סירוס אצל וטרינר? תודה רבה, דניאל

טוטס

New member
בשום אופן לא להכניס פרט חדש לכלוב!!!!../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif

בטח של זכר!!! הם יהרגו אחד את השני! זו חיה טריטוריאלית שאמורה לחיות לבד....

Danielftm

New member
תודה על התגובה, אבל את לא קצת מגזימה?

אוגרים סיביריים עלולים לגלות תוקפנות אחד כלפי השני כשהם חיים בקבוצה, אבל אנגורה? הם שקטים ורגועים.. ובכל מקרה הכוונה לבדוק אם הם מסתדרים ביחד לפני שהפרט החדש יצטרף.

טוטס

New member
לא, אני לא מגזימה..ראשית,אין דבר כזה "אנגורה"

אתה וודאי מתכוון לאוגר סורי. וכן, הם נוטים להיות יותר חברותיים אבל כאשר הם גדלים ביחד ולא כאשר מכניסים פרט חדש לתוך הטריטוריה שלהם. אני כבר כ"כ הרבה שנים מגדלת בע"ח בכלל, ואוגרים בפרט, ולצערי מבורות בהתחלה גם אני עשיתי את הטעויות האלה - וראיתי איך בשניה אחת הורגים אוגר מול עיני. המוטו שלי? better safe than sorry. כן - יש סיכוי מסוים שהם יסתדרו. לא, אני לא בודקת את הסיכויים שלי בנושאים כאלה.

sleep1937

New member
מהניסיון שלי זה דווקא הפוך...

האוגרים הסיביריים יכולים לחיות יחד (אם הם ביחד מגיל קטן, או זכר ונקבה) והאוגרים הסוריים (ובניהם האנגורה) תוקפניים הרבה יותר. בכל מקרה אני ממליצה מאד לא לשים אותם ביחד. ואם אתם בכל זאת רוצים לבדוק אם הם מסתדרים, לעשות את זה באמצעות מחיצת רשת שמחלקת את הכלוב לשניים, או משהו דומה כדי שלא יוכלו לתקוף אחד את השני.

Danielftm

New member
תודה לשתייכן

הזוי שבחנות החיות לא ידעו דברים בסיסיים כל-כך...

טוטס

New member
בחנויות חיות לא יודעים אפילו להבדיל בין זכר

ונקבה
זה מגוחך מה שהולך שם...

sleep1937

New member
אני עבדתי פעם בחנות נדירה של אקווריומים ובע"ח

שהעובדים בה באמת ידעו על מה הם מדברים (המנהל אפילו היה עם תואר שני בביולוגיה ימית וחולה אקווריומים מושבע). אבל אלה בדיוק האנשים שלא מחזיקים הרבה זמן במקומות כאלה. בעצם, גם החנות לא שרדה.

טוטס

New member
לדעתי אוגרים משתדלים כמה שפחות להרדים

כי זה מסוכן - הכי טוב זה אם תתקשר ביום א' לעדי גנץ ותשאל אותו לגבי זה

dreshard

New member
עדיף שלא

לבד מסיכוני ההרדמה והניתוח הידועים, האפקט הרצוי לך לא מובטח ואפילו נמצא קשר בין מחלות לב וסירוס אוגרים זכרים. עדיף להחזיק פרטים לבד. אוגרים אינם חיות חברתיות. שימי גלגל פלסטיק והם יהיו שמחים לשמור על כושר לבד.

למעלה