סירוב פינוי למ.צ

סירוב פינוי למ.צ

אם ונגיד אני מגיע ביום הגיוס ואני מתוודא של גיוס של מ.צ ואני כמובן מסרב להתפנות, מה צפוי לי במעצר??? משהו יכול לפרט לי בנושא, כמה ימים זה? ואם בד"כ לבסוף יוצאים מזה?

Pariah1

New member
תשובה..

אני סירבתי פינוי למשטרה צבאית...במאסר אני נשפט...לא משנה מה את תצא לא זכאי ויהיה לך תלונה( שאתה על תנאי 3 חודשים משהו כזה)...אחרי שואלים אותך אם את מתפנה או לא... אני התפנתי בסוף והייתי 4 ימים במשטרה צבאית ואז יצאתי.. איך יוצאים?...מבקשים קב"ן במשטרה צבאית...סובלים יומיים שם אבל זה עדיף!

eyall18

New member
אז תאומר שממשטרה צבאית

אפשר לצאת רק ע"י קב"ן? אני גם מתכנן לסרב פינוי אם יקחו אותי למ.צ...

JazzAzz

New member
"איך לצאת ממ"צ ?" המדריך המקוצר

לקבניסט המתחיל.... בקצרה, יש כמה אפשרויות לצאת. סירוב פינוי זה שטות, אין יותר מידיי שמחזיקים שם יותר מיום יומיים, כולם עדיין פעורים ביותר, ולכן גם קל למפנים להשפיע עליהם ולשקר להם כדי שיתפנו למ"צ. יגידו לך שתראה רופא וקב"ן איך שתגיע לבה"ד 13, שזה חארטה. במידה והחלטת לא להתפנות, אם תישאר חזק ולא תוותר אז תישלח לכלא, תעשה שם איזה חודש חודשיים ואז כביכול תשתחרר ממ"צ (לא חותם לך על זה...עוד לא ניסיתי), אם תחליט להתפנות בזמן המעצר אז במשפט יתנו לך מעצר על תנאי...לי אישית נתנו חצי שנה, יש פחות יש יותר. במידה והחלטת להתפנות, אל תבזבז זמן! מהרגע הראשון תבהיר שאתה לא מתאים ושאתה לא מצליח להתמודד עם מ"צ...אבל כמוך יהיו עוד 400 איש. בתכלס אפשר לצאת ממ"צ עם סעיף נפשי שזו האפשרות היותר קלה או עם הפרופיל המקורי שלך דרך משקית ת"ש (שזה לא סביר, אבל ראיתי את זה קורה). קב"ן - תבקש קב"ן על היום הראשון ובכל יום עד שיתנו, אם מחפפים אותך תבקש מההורים לצלצל לחיל הרפואה ולהתלוננן על זה שאתה במצוקה ואתה לא מקבל טיפול ראוי, אל תתביש לערב הורים, אפילו שהמכים ייזינו לך שם את המוח לגבי זה, אל תשכח שהם אינטרסנטים לאורך כל הדרך ולא איכפת להם לשקר לך בשיט, תהיה עקשן ואל תאמין לכל דבר שהם אומרים. ברגע שתראה קב"ן זה כבר בידייך (לא יודע מה אתה מתכנן לומר), אם תהיה מספיק טוב אז תעלה לשלב הפסיכיאטר, ואם תעבור גם שם אז אתה תגיע לוועדה רפואית ששם או שיורידו לך פרופיל ל64 נפשי או ל45 נפשי (בהתאם לסעיפים ולהגזמה שלך). אל תשכח גם שכל מה שאתה אומר לקב"ן צריך ליישם בשטח, שלא תהיה מדוכא אצל הקב"ן ומבסוט עם החבר'ה. משם או שאתה יוצא ממ"צ לגמרי או שאתה מגיע למפקדה על תקן עובד כללי בהתאם לצורך כ"א (45 נפשי ב99 אחוז מהמקרים יוצא ממ"צ לגמרי ועובר לשיבוץ מחדש). אני יכול להמשיך לכתוב על זה עוד הרבה אבל זה בגדול העניין, רק קב"ן ואל תבזבז זמן. בנימה אחרת, מ"צ זה לא כזה גרוע, הטירונות במ"צ הייתה התקופה הכי טובה שלי בצבא למרות שנורא סבלתי שם, המ"כים שלך והסגל בכלל יהיו תותחים ורובם אחלה אנשים וחלק מהתפקידים לא גרועים שם.

eyall18

New member
מימה שהבנתי...

אין מצב שאני יצא ממשטרה צבאית דרך סירוב פינוי אלא אם אני ישב כמה חודשים בכלא (לא במעצר בקום) !? וכשאתה אומר להתחיל לנדנד מהרגע הראשון למה תמיתכוון איך שמגיעים לטירונות להתחיל לעשות בעיות לסרב לעשות דברים להגיד שאני לא מתאים ורוצה לעבור מכאן וכאלה?

Pariah1

New member
אני יצאתי ככה..

אני הייתי במשטרה צבאית 4 ימים ובלילה הרביעי לקחו אותי ועוד 19 חיילים ואמרו לנו שאנחנו כבר לא במשטרה צבאית ושלוקחים אותנו לבקום לשינוי שיבוץ...בעיקרון אף אחד לא הבין מאיפה הנס הזה הגיע..אני קיבלתי הפנייה מרופא לראות קבן (עקב תת משקל)...שאר האנשים היה להם אותו דבר: או הפנייה לקבן או שהם אמרו לקבן שהם רוצים לצאת...רב האנשים לא הגיעו לשלב של הורדת פורפיל פסיכאטר וכו... בקיצור להיות מדוכא כל הזמן להגיד למכים שאתם לא מסוגלים ולבקש קבן הכי חשוב!!!

ea53

New member
ז"א שמה שאתם בעצם אומרים זה

שאם אני רוצה לצאת ממ"צ אני לא צריך לשבת בכלל במעצר בבקו"ם אלא להיות בדיכאון (אני לא צריך להתאמץ אני פשוט אהיה עצמי) ולבקש קב"ן שיעיף אותי בחזרה לבקו"ם... כלומר, רק קב"ן יכול להוציא? אין טעם להשאר במעצר בבקו"ם ולסרב פינוי?

ואם אני רוצה לשמור על הפרופיל שלי

יש לי פרופיל 97 אבל אני בן יחיד, אם אני חס ושלום אגיע למ.צ ואלך לקב"ן הייתי רוצה לשמור על הפרופיל שלי................על מנת שאוכל להכנס למקומות אחרים. משהו יכול לסכם בכמה מילים האם שווה לשבת במעצר על מנת לצאת ממשטרה צבאית או לא?

האא ועוד משהו!!!!

ניקח את התרחיש הקודם שוב, אם אני מקבל חטימה מההורים שלי לסטילים/דבורים ואני עובר את הגיבוש(בזמן האני כבר חייל) משטרה צבאית מחוייבת לשחרר אותי?

Pariah1

New member
ככה..

אני לא ממליץ לסרב פינוי כי זה סתם אחרי זה יש לך טופס תלונה... באמת קשה לצאת ממשטרה צבאית...אני חושב שרק קב"ן יכול להוציא אותך.. וגם תדבר עם המכ"ים שלך תגיד להם שאתה לא רוצה לשרת שם בלה בלה... זה לא יעניין אותם כל כך אבל שידעו...אצל הקב"ן תשפוך את הלב (דיכאון,חוסר שינה,חרדה וכו...) לא נראה לי ישאירו אותך שם...ואתה גם לא מגיע לשלב של הורדת פרופיל ופסיכאטר...לפחות אצלי...עצם זה שהייתי אצל קבן הוציאו אותי מ.צ.. בהצלחה!!!

למעלה