סירה לצלילה

המוגז

New member
סירה לצלילה

קצת נשבר מכל הצלילות מהחוף ומהמודרכות (והיקרות) דרך המועדונים והיגיע הזמן לשקול קניית סירה - פותח המון אפשרויות חדשות אשמח לשמוע דיעות בעד ונגד מחירים הצעות הצטרפות ועוד

אבנר29

New member
למוגז

אם אתה חושב שסירה פרטית עולה יותר זול אתה טועה יש לי סירה קטנה באילת ולפני כ3 חודשים מכרתי סירה שהיתה במרינה אשקלון סירה דורשת טיפול והרבה לסירה אתה צריך שותפים מה זאת אומרת בן זוג לצלילה ואחד נוסף עם רישיון משיט על הסירה בזמן שאתם צוללים אם אתה בוחר באופציה של מרינה מסודרת קח בחשבון דמי עגינה ומידי פעם הוצאת הסירה לטיפול זקן במיקרה כזה אתה כבול לאזור מסוים בתחום המרינה כמה ק"מ לכל כוון כך שאחרי תקופת מה אתה מכיר את האתרים ומשעמם לך כדי לגלות אתרים חדשים אתה מצטייד באקו סאונדר וGPS שעולים ממון אבל תחום ההתרחקות מהמרינה מוגבל בסירה (אלה אם יש לך יכטה) אם אתה בוחר באופציה של הנעת הסירה כל פעם למקום אחר ע"י עגלה עליך להצטייד בטנדר מתאים רצוי 4X4 קח בחשבון גם את נושא ההכנסה וההוצאה של הסירה מהמים וכן את האזור בו אתה יכול להגיע לקו המים לשם ביצוע פעולה זו(קח בחשבון מספר אנשים לביצוע הפעולה הנ"ל) בבחירת אופציה זו אתה מגלה כל פעם עולם חדש ויפה ללא תלות באף אחד חוץ מעצמך אבל זה מתיש לאחר צלילה להעלות את הסירה מהר מאד אתה תגלה שצלילה דרך מועדון מעט יקרה אבל הרבה יותר נוחה קח בחשבון גם את גורם הזמן הכללי לביצוע צלילה כולל גרירה פריקה וטעינה של הסירה וכידוע לךגם מנוע של סירה צורך דלק והרבה ישנם פירסומים לאחרונה של סירות מתנפחות עם מנוע 6 כ"ס ללא צורך ברישיון משיט אל תחשוב על זה זה לא זז ביכלל אולי רק באילת מקווה שלא ביעסתי אותך אבנר

מה עם סירה מתנפחת עם משוטים

או עם מנוע קטן? היא ניידת, נכנסת בבגז´, אין תחזוקה ודמי אכסון והיא עולה מאות בודדות של שקלים. מישהו ניסה סירה כזו לצרכי צלילה? ואם כבר מדברים, מה בנוגע לאיזשהו מצוף ששוכבים עליו (בנוסח מזרון ים) ומניעים אותו עם הסנפירים? נכון שזו עבודה קשה יותר מסירה, אבל מי שלא ממהר יגיע למרחק כמה מאות מטרים מהחוף בלי להתעלף יותר מפעמיים בדרך.

atlantis

New member
מתנפחת עם משוטים ../images/Emo45.gif

ניסינו את רעיון המתנפחת עם המשוטים על סירת זודיאק ל 4 אנשים עם רצפת עץ ( אחרת הציוד יקרע את התחתית ויפול למים ) וזה עבד יופי. אמנם לצלול לצוללת האיטלקית ( שירה ) זה לא יביא אותך אבל זה יעזור להתרחק עד כמה מאות מטרים מהחוף. עם מנוע 6 כ"ס ניתן לבצע את אותה פעולה אבל צריך כושר שייט = כסף ( כושר שייט + ביטוח וציוד לרישוי עולה כמה מאות ש"ח בשנה ) כמו כן מנוע קטן טוב רק לימים בהם התיכון ממש רגוע ולא מגלה נטייה לעלות. בנוסף כך בחשבון שהסירה מתקפלת לאוטו אבל לאחר שמגיעים הביתה צריך לפתוח אותה מחדש ולשטוף במים מתוקים. כמו כן אם האוטו יקר ללבך תהיה לך דילמה אם להכניס סירה רטובה לרכב. ניסינו גם לצלול מסירת פיברגלס עם משוטים וגילינו שזה הרבה יותר טוב. התנגדות הסירה במים יותר נמוכה עקב מבנה יציב וקשיח וגם לא מחייב ניפוח שגוזל המון אנרגיה והתרוצצות, כמו כן האפשרות שתפנצ´ר את הסירה עם הציוד ( וכבר ראיתי מקרים כאלה - תשאל את ול-טל ) הוא נמוך יותר. יש הרבה חברה ששמים את הסירה על גג הרכב ( גם סירות פיברגלס ) וזה פותר את כל הבעיה. ולעצלים לא תהי תקווה....

javierg

New member
אם עוד קיימת ההיסטוריה של IOL

תוכל לקרוא שם הודעה שכתבתי על "צלילה בחוף כרמל". בסוף הצלילה הנ"ל זכינו בכבוד לחלץ סירת צוללים פרטית שהייתה שיפצור גוף של "סקיפר" שעל הירכתיים הוסיפו איזה קרש חיזוק בשביל לתפוס מנוע 6 כ"ס. כל החלק הזה נקרע והם נתקעו כמה ק"מ מהחוף. בהמשך החזרה לחוף גם הוצאנו צולל/משנרקל (לי זה עוד לא ברור עד היום) עם חליפה, סנפירים וחגורת משקולות שניסה לטלף עד לתורכית ובקושי חזר לחוף. הוא היה בתשישות כוחות ובקושי הצליח להאחז בגלשן רוח שעבר בסביבה עד שהעלנו אותו לסירה של "ול-טל". הרעיון של סירה עצמית הוא מצויין, אבל רק בתנאי שעושים את זה כמו שצריך. אילתור חובבני יכול להסתיים בצורה מביכה, אם לא מסוכנת.

atlantis

New member
מסתבר ש..

טיפשים שמנסים למצוא את סופם בדרכים שונות יש בכל מקום. לפני שאנחנו ( אני והשותף ) צוללים למקום כלשהו באזור חוף הכרמל אנחנו לוקחים את הסירה ומנסים להגיע לאתר ללא כל ציוד צלילה רק בכדי לבדוק שזה ניתן. אם אנחנו מרגישים שזה לא הולך האתר נמחק מרשימת האתרים הנגישים בסירה. גם כשהיה לנו מנוע ( 6 כ"ס ) היינו מנסים שייט אחד באזור רדוד יחסית ללא ציוד כדי לראות שהעסק עובד. וגם בצלילה שאחרי זה לא התרחקנו מאוד מהחוף. צריך להיות ייקה בדברים האלה. חוץ מזה אם כבר דובר על מועדונים זכור לי שבצלילה שיצאה עם מועדון צלילה (שלא אזכיר את שמו במפורש ) מנמל הקישון בחיפה על גבי יאכטת קטמרן מנועית (וכאן המקום לכולם לדעת על מי אני מדבר ) שווק מנוע היאכטה הנ"ל ממש בפתח הנמל. והאחראי ( מדריך צלילה ידוע וזאב ים ותיק ) הוריד את הצוללים למים ודאג שהם יסחבו את כלי השיט חזרה למעגן בטילוף. אגב הוא זיכה אותם במחיר הצלילה ( יצא בסדר הבחור....)

זול עלול להיות יקר.

אל תשכח שהסירה היא לא רק פלטפורמה להובלת הצולל אל אתר הצלילה וחזרה ממנו. על הסירה חייבת להיות ערכת חמצן לטיפול בשעת הצורך וכמובן לאפשר הגעה מהירה לחוף במקרה הצורך. הסירה הקטנה עליה אתה מדבר, מתאימה (בקושי) לדייג שמימלא עובר (בדרך כלל)על כל חוקי הבטיחות ולאורך זמן משלם על כך בבריאותו. אכן, אפשרות של טילוף ארוך יחסית לאחר צלילה אפשרית, השאלה מהו כושרו הגופני של הצולל ויכולתו לבצע זאת לאחר צלילה. בדרך כלל רצוי (וגם מעניין יותר) לתכנן צלילה, שמצריכה טילוף עד לאתר מעט מרוחק, כך שסיומה יהיה בנקודת הכניסה למים. הפתרון היחיד שדובר בו, גם כאן בפורום, היה קייק יעודי שבהחלט כורך מספר בעיות שהעלתי, אלא אם הדבר נעשה בצורה מאורגנת ע"י מועדון צלילה, לפחות לענין מתן תשובה הולמת במקרה של צורך בפינוי.

atlantis

New member
נפתלי...

לדעתי אנו לא משדרים על אותו תדר. סירת משוטים = קאיאק = אמצעי לחסוך בטילוף. מבחינת זמן הגעה 300 מטר של טילוף חזרה לחוף לוקחים יותר זמן מ 600 מטר של חתירה בסירה או 1000 מטר של סירת מנוע קטנה. אין כאן קשר לדייג ועבירה על חוקי בטיחות. אם צולל נפגע יש לקצר את שהייתו במים ולא לאלץ אותו לטלף חזרה לחוף. על סירה ניתן לבצע מספר פעולות לאחר שצולל נפגע בו בזמן שחוזרים לחוף. לעומת נזק נוסף שיכול לקרות בזמן ששניכם שוחים חזרה ואחד מכם גם גורר וגם מנסה לייצב את מצבו של השני. הסירה הקטנה שאני מדבר עליה ( זו שיש לי ) יכולה להכיל שלושה צוללים על ציודם בצורה די מרווחת. וצללנו גם זוג מסירה שהיתה למעשה הסבה של מפרשית 470 בזמנו והיה מספיק מקום. חוץ מזה שאני לאחרונה מטלף די הרבה ואני לומד להעריך את ה 470 המוסבת שלנו היות והיא נגנבה. אך זה כבר שייך לפורום שודדי הים.

טוב אטלנטיס, בו ננסה לאפס ת´תדר.

התחלנו בחיפוש אחר פתרון שיוזיל את עלות צלילה, למרות שמימון הסירה קיים גם הוא, אך נניח שבחישוב מסוים, כמו ברכישת ציוד אחרת, ההשקעה מוחזרת כפונקציה של מספר ומשך השימושים. דיברנו על ההתרחקות מהחוף בטילוף ובינתיים חביאר העלה את סיפור "צוללי הטורקית" כדוגמא שלילית לצוללי "סמוך", אגב, קרו מאז מקרים נוספים של חבר´ה שחשבו שהם מסוגלים ואף-אחד-לא-יודע-עד-כמה-הם-מסוגלים, עד שהאמת טפחה על פרצופם. עתה, אני מקווה, אנו כבר מפוקסים יותר והתדר גם הוא קרוב מאי פעם... מי שמכין לעצמו סירה המניחה את הדעת, הוא יודע פרק או שניים בימאות בסיסית ויוצא לים בכובד ראש ובהשגחה ומודעות מלאה וציוד מתאים, בוודאי אינו נמצא "בסירה אחת" עם מי שמאלתר ומנסה להתחכם בפתרונות חובבניים וללא ציוד עזרה ראשונה, גם אם אין הדבר מתבקש כי אין צורך בכושר שייט וכד´. שוב, ראה את הודעתו של חביאר בענין בעלי כלי השיט המאולתר וקורותיו, אני נתתי את הדייג (הממוצע?) כדוגמא למי שבדרך כלל לא חושב יותר מידי מעבר לפרנסה ולכן בטיחות וכללים ממש לא בראשו. זהו. אם בעיית התדר סודרה, מה נשאר עוד? לבצע מחר (מוקדם) צלילת כפרת עוונות לטורקית או לאיטלקית ולקוות שהחתימה בלוגבוק אצל היושב במרומים תהיה לזכות. גמ"ח לכולנו.

*תמי

New member
תסלחו לי אבל הדיון הזה......

מזכיר לי את הבדיחה הידועה.... נולדת בגלל חור בגומי ותמות בגלל חור בגומי..
מקווה שיהיו לכולם המון צלילות בטוחות. גמר חתימה טובה לכולם. וחג שמח (לסוכות אם לא נדבר עד אז) תמי

למעלה