סירה התהפכה ביפו ?

טל פש

New member
אם הילדה נכלאה מתחת לסירה - חגורת הצלה רק תפריעה -

ראיתי מקרה כזה שנגמר טוב רק בגלל התושייה של הנערה שהיתה כלואה מתחת למיים , היא הורידה את החגורה ורק כך יכלה לצאת.

zina71955

New member
כל מקרה לגופו של עניין ומאחר ואינך יודע בודאות מה אירע שם

בדיוק אינך יכול לקבוע בודאות שחגורה הייתה מפריעה. אינך יודע גם אם היא הייתה חגורה או לא.

zina71955

New member
חגורות הצלה לילדים

באירוע זה ילדה בת 4 נמצאת במצב אנוש. אם זכור לכם במהלך השנה הזו העליתי את הנושא הזה כאן לאור העובדה שבית הספר דרך הים בחיפה
מסיע ילדים אשר אינם חגורים בחגורות הצלה. נתקלתי בהתנהגות חצופה וחסרת אחריות (לטעמי) מצד דרך הים. העברתי את הנושא לרספ"ן
ולמועצה הלאומית לשלום הילד. תגובת רספ"ן הייתה מדהימה ברדידותה. אין חוק מחייב במדינת ישראל. נושא ה good seamanship ונושא
ה סטנדרטים הפרקטיים של הימאים שנמצאים באמנה הבי"ל לבטיחות בים נדחק הצידה. הגבתי בתקיפות תוך הבאת המצב החוקי בנושא זה במערב לידיעת
רספ"ן והמועצה הלאומית לשלום הילד.(במדינה שלנו אין גם חוק ספציפי האוסר על השארת ילדים במכונית. יש רק חוק כללי). בכל המדינות המערביות
יש חוקים פרטניים בנושא זה. מגדילה לעשות אוסטרליה שבה החוק קובע שעל כל כלי שייט, ללא יוצא מן הכלל, כל ילד מתחת לגיל 10 יחגור חגורת
הצלה כל אימת שהוא נמצא בשטח פתוח מחוץ לקבינה/מגורים. המועצה הלאומית לשלום הילד ממריצה את רספ"ן לדאוג לחקיקה בנושא זה.
מעניין יהיה לראות כמה זמן זה יקח להם. מעניין יהיה לראות גם את שקיפותו של דו"ח החקירה במקרה זה ולדעת אם הילדה הייתה חגורה או לא.
או, שכהרגלם בקודש אנשי רספ"ן יעלימו את דו"ח החקירה - אם יהיה כזה.

mot264

New member
חבר נחמד. נראה לי שאתה כועס על חברה מסוימת.

יכול להיות שראית אירוע שהיה בו פגם אך אין זה נכון לציין שמה של חברה זו או אחרת בסוגיה זו.
מכתבתך עולה לכאורה על מצב לא בטיחותי בעליל קבוע.
אני במקומך הייתי נזהר להבא לציין בצורה פרטית.
לדוגמה, אני ראיתי חברה מסויימת שרוב משיטים שלה עולים על שרטון במרינה פלונית.
או חברה אחרת שמשיטים שלה משתמשים באורות הדרך לא תקינה.
אין זה מקנה לי זכות להביע ציון שמה בפומבי של החברה זו וגם מיקום המרינה.
יש על פי זה זכותך רק לפנות לבעלי זכות העיניין או לעוקפים בעיה מיוחדת.

zina71955

New member
ידידי. כנראה שלא ראית את המובאות הקודמות שלי בנושא זה.

כל עוד אני דובר אמת, וזה לא אירוע בודד אלא רצף של התנהלות. יש לי את הזכות לפרסם זאת במקביל לפעולות נוספות שעשיתי בעניין.
בית ספר לשייט שמתהדר בפעילותו ואמור לחנך לימאות טובה שעושה כך אינו ראוי (לטעמי) . ולטעמי נראה לי שנושא לימודי השייט בכלל
פרוץ למדי. ומן הראוי הוא שרספ"ן יתן את הדעת על כך ויגדיר מקצועית קריטריונים ברורים לעניין זה. מאחר (ושוב לטעמי) מערכת סטטוטורית
הדורשת למידה מסודרת ותעודות סמיכות מהציבור החפץ בכך חייבת למסד זאת בצורה מסודרת על ידי פיקוח מקצועי.
מכל מקום תודה על הגדרת זכויותי. לא אתה קובע אותן.

zina71955

New member
ונכון לעכשיו באירוע זה יש הרוגה אחת, ילדה במצב אנוש

ועוד כמה פצועים. מעניין אם זו הייתה סירה מסחרית המסיעה נוסעים בשכר. אם כן. מעניין לא פחות מה רמת הפיקוח
המעשי בנושאי הבטיחות בכלים כאלה. לפני כמה שנים היה אירוע דומה בעכו שהסתיים באבידות בנפש. גם לגביו לא פורסם
דו"ח חקירה של רספ"ן ולנו השייטים אין משוב המאפשר הבנה של האירוע והפקת לקחים.

mot264

New member
שלא נדע צער

למעלה