סיקור מרתף 10:)

yonzi85

New member
סיקור מרתף 10:)

מצחיק איך דברים שרואים מכאן לא רואים משם... יצא שעם כל ההתרוצצות הגעתי הביתה לשקט רק עכשיו אז אני כותבת את הערב של אתמול אחרי שקראתי את הערב של יעל. אני אתחיל בוידוי, כבר שנה בערך אני הולכת להופעות של מאיר לבד, וזה טוב לי, כי בדרך כלל, אני מוצאת את עצמי צריכה את השקט, וחוסר המחויבות לעולם במפגש איתו (פלצני ככל שזה ישמע) והפעם, היתה שונה, חברה באה איתי, חברה שלא כל כך מכירה את מאיר ולא מגדירה אותו כטעם שלה, הייתי יותר דרוכה מהרגיל אבל עניין אותי לדעת איך היא תספוג את המעמד:) בניגוד ליעל, אני דווקא אוהבת את המרתף, המקום מקסים בעיני, בעיקר בגלל הפשטות שבו, והערב עם מאיר היה אינטימי להפליא, ישבתי כל כך קרוב אליו, ואני חושבת שגם מי שישב קצת יותר רחוק חווה את האינטימיות, שזה בעיני הקסם במרתף, מאיר עלה עם יוסי מזרחי, הגיטריסט (פה המקום לציין שחברתי דרשה בפירוש שאני אציין- הגיטריסט המהולל, הזוי, אך מהולל - במילותיה שלה) ושר את מה שרציתי (לטובת יוסי- אל המנוחה, אל תלכי מכאן, רכה כמו משי, וביניהם בשם האהבה, שפשף, גשם, אהבה קצרה, שער הרחמים, אצלך בעולם, כן... אצלך בעולם..., חלומות אחרים, אליה, השמש עוזבת ועוד כמה ששכחתי מפאת השעה...), הביצועים היו באמת מקסימים, ראיתי את ההופעה עם כל הלהקה משהו כמו עשר פעמים בשנה האחרונה ותמיד יצאתי עם טעם של עוד, גם הפעם, והפעם גם יצאתי עם איזושהי תחושת התחדשות:) הוא שר גם את איילת חן - שבעיני העיבוד שלו הוא מאוד מיוחד (חברתי פחות אהבה, אבל שויין, מה היא מבינה...) כשהוא נענה לבקשות הקהל, הוא פיתח דיאלוג עם בחורה שלא ידעה את שמו של "כמה אהבה" מה שהיה די משעשע למרות שאתמול היה סיפוק, היתה לי קצת בעיתיות עם המעמד משתי סיבות- הסיבה הראשונה היתה שאור ברקת (למי שמכיר- הבסיסט הלא פחות מהולל בעיני) לא היה, ודווקא היה יכול להיות מעניין לראות את שלושתם על במה אחת ומה יקרה מבחינת איזון הכוחות הסיבה השניה, שאני עדין לא כל כך הצלחתי להגדיר לעצמי אם היא נובעת מהמקום הקטן או מהאינטימיות האקוסטית, היתה שאומנם מאיר דיבר עם הקהל, אבל זה היה ממש לקראת הסוף, ובמעמד הזה, בהופעה שהיא כל כך אינטימית בעיני, היה לי חסר הקשר איתו- יכול להיות שהציפיה שלי לא ריאלית ואולי אפילו לא הוגנת אבל זה באמת היה קצת חסר, לי לפחות, מה שהיה לי הרבה פחות חסר בהופעות עם הלהקה בגלל הגודש. כמו תמיד, יצאתי עם חיוך, ובאמת עם תחושת התחדשות. נהניתי:)

yosil24

New member
תגובה לסיקורים

טוב, מי שהיה במספר הופעות של מאיר, יש לו כבר פרספקטיבה אחרת על הנושא וציפיותיו מההופעה הן שונות, מאשר אדם שזו לו ההופעה הראשונה. מהקריאה של הטקסטים נראה כי יעל התלהבה יותר ואת פחות. (ויעל, מי שחושב שלא יזכור את השירים, שיביא איתו דף ונייר וירשום). בכל אופן, אני מסכים איתך, במרתף יש משהו מיוחד והקירבה בין הקהל לאומן והמקום האינטימי משדרים תחושה של פתיחות ושיח שחייב להתקיים. ומכאן אכזבתך. לגבי חסרונו של אור - זה שקוף, בתחילה לא הבנתי כיצד שלושה אנשים יכולים לעמוד על הבמה הקטנה הזו שמספיקה בקושי לאדם אחד. תודה על רשימת השירים, והייתי רוצה לקרוא יותר על סגנון השירים בהופעה ועל התרשמותכם מבחינה מוזיקלית נטו מההופעה.

yonzi85

New member
לא התאכזבתי

אני לא חושבת שאני יכולה להתאכזב ממאיר- פשוט היה לי חסר. סמנטיקה:) סגנון השירים בהופעה? קצת קשה לי להגדיר... בעיקר נקי ואינטימי ( אם ניתן להגדיר ככה שיר) יוסי נתן סולואים מדהימים על הגיטרה שהשתלבו נהדר בסיטואציה קטונתי מלשפוט מוזיקלית את ההופעה, מבחינה חוויתית היה בהופעה משהו מאוד מיוחד בעיקר בגלל החשיפה לילה טוב יונה

דף ונייר? ../images/Emo6.gif

אני דווקא זוכרת את רוב השירים שהיו בהופעה. אני יודעת שאני יכולה לכתוב שמות של שירים בפנקס שלי תוך כדי ההופעה, אבל מהופעות שהייתי בהן עם הפנקס אני יכולה להגיד שזה מאבד לי משהו מפשוט לשבת ולהנות מההופעה. אולי יש אנשים שלהם יותר קל גם לכתוב וגם להנות מההופעה כמו שצריך פשוט לי אישית היו כבר שתי הופעות שגיליתי שזה מאבד מההנאה של ההופעה עצמה. לכן אני מעדיפה לא לעשות את זה. אם פעם אני אקח כרטיסים מעדי ותגידו שזה חשוב לכם, אז אני אכתוב בפורום את מה שאני אזכור. לדעתי האישית, שכשכותבים על הופעה, מה שחשוב יותר זה ההתרשמות הכללית מההופעה ולא איזה שירים בדיוק הוא שר, לכן אני לא רואה חשיבות בלהביא דף ועט. לגבי ההתרשמות הכללית שלי מההופעה וכפי שבאה לידי ביטוי בהודעה הקודמת שכתבתי: אני מאד אהבתי את הביצוע שהיה שונה בהופעה ממה שאני מכירה, כמובן. לא הייתי בהופעות אחרות אז אין לי משהו אחר להשוות אליו. וזהו, אין לי הרבה מה להוסיף. הבן אדם מוכשר מבחינה מוזיקלית, מבחינת כתיבה ומבחינת ביצוע. לגבי ההתלהבות שלי מההופעה: בסופו של דבר היו לי ציפיות מההופעה, וזו אכן ענתה עליהן ומעבר לכך. אני חושבת שמה שעושה הופעה זה אם משהו בה מפתיע אותך לטובה. לעומת זאת מאכזב אותך כשאתה מצפה למשהו ואתה לא מקבל אותו. לכן אני חושבת שכל כך נהניתי והתלהבתי. עדי: כן, רק יוסי היה איתו על הבמה. ולא היית צריכה לשכנע אותי. אני רציתי ללכת להופעה הזאת. פשוט חשבתי שיותר מדי הופעות זה יותר מדי מידע בבת אחת (טוב, גם יותר מדי כסף
). אבל בסוף הלכתי למרות הכל ואני לא מצטערת

yosil24

New member
המלצה נוספת

יש שיטה נוספת ובכלל: לאחר ההופעה, הסתכלו ברשימת השירים שמאיר פירסם מאז תקליטו הראשון (בשירונט, למשל) וכך תוכלו להיזכר ולרשום אלו שירים היו בהופעה.

אפשר לשאול,

למה זה עד כדי כך חשוב לדעת מה היה הפלייליסט בהופעה? בעיקרון היה שם פלייליסט מודבק עם דבק על הרצפה של הבמה. זה היה נראה לי קצת פתאטיות להתעקש לקחת אותו. ובעיקר כשאני ממילא יכולה להיזכר ברובו. פשוט לא הבנתי שזה עד כדי כך חשוב לכם. וגם עכשיו אני לא מבינה למה.

לי נכון לעכשיו זה לא חשוב

יוסי הוא זה שביקש..
אבל בעקרון פלייליסט מראה שינויים כאלו ואחרים בהופעות.. למשל- ידעת שהיו חודשיים שלמים ללא "שירו של שפשף" בהופעות? (מתוך 22 שנות קריירה עם השיר הזה אבל בסדר
) ודרך פלייליסטים את רואה איזה אלבומים מקודמים יותר ואילו פחות (הצבעים משתנים
) וזה יכול לפתח דיונים מאוד מאוד מעניינים.. ואת רואה בכלל אילו שירים בולטים בהופעות יותר ואילו פחות, או בכלל לא.. ואת מגלה שיש שירים שיש להם "תקופה" אחת לכמה זמן [עכשיו את מרוצה, השמש עוזבת (שעכשיו זו גם תקופה שלו..), תמיד כמעט, את שומעת וכו') אז פלייליסט חשוב כדי להבין המון דברים על ההתנהלות הגלובלית בהופעות של אומן וזה מוביל לדיונים כייפיים

yosil24

New member
יעל,

כל נושא הפלייליסט הוא בגדר המלצה בלבד. כל אחד יכול לרשום כראות עיניו. יחד עם זאת, הפלייליסט מעשיר את המידע על ההופעה וכמו שעדי כתבה זה מהווה בסיס לדיונים בפורום. לעיתים, יש הכותבים סיקור כל כך ספרותי ומעניין, עד שהדבר מייתר את הפלייליסט (ראו את הסיקור של מיכל על הופעתו של אביתר). ולגבי סגנונות מוזיקליים בהופעה - לדעתי, מי שהולך להופעות רצוי שילמד ויחכים על סגנונות מוזיקליים שונים, כיצד בונים פלייליסט, כיצד מעבדים שיר וכו'. משום שחוץ מליהנות מההופעה, ידע זה יוצק תוכן מעניין על הופעה ונותן נקודת מבט שונה ומיוחדת שמשפיעה על ביקורתו של הכותב ובכלל.

אני מסכימה איתך לגבי הסיקור ../images/Emo13.gif אבל..

יש פלייליסטים על הבמה, אפשר תמיד פשוט ללכת ולקחת אחד בסיום ההופעה וכך גם נהנים ממנה וגם יש את רשימת השירים המלאה ביד
זה קסם שכזה

הקשר בין הליסט למה שבאמת בוצע היה קלוש

שמח שנהניתם מהמופע. לגבי התלונה של יעל מיקומו (המגעיל? ראיתי דברים מגעילים מזה...) של המרתף, השכונה בשיפוצים מאסיביים ולכן היא נראית ככה. לגבי הציפיה בחוץ, לא חושב שחיכיתם הרבה מדי זמן כי פתחנו דלתות ב-21:30 כפי שפורסם. זו היתה הפעם הראשונה שמאיר היה אצלנ.ו היות וכל הצדדים נהנו מאד, מאיר יחזור אלינו שוב בהזדמנות הראשונה שתהיה. שיהיה לכם סופ"ש נעים

מה הכוונה הקשר בין הליסט למה שבוצע היה קלוש?

אתה רוצה לומר לי שמאיר ביצע שירים בספונטניות בלי קשר לליסט?
זה לא קורה לו.. מה שמתם לו שם בשתיה?
שבת שלום ותודה על המידע

אה, זה פשוט

הוא דוקא בא עם סט ליסט מוכן אבל בזמן שחיכה להתחלת המופע הוא הכין רשימה גדולה של כל השירים שהוא יכול לבצע בפורמט הזה של שתי גיטרות ופסנתר (שזה משהו כמו 30 שירים, אם אני זוכר נכון), לקח את הרשימה כשעלה לבמה ובחר ממנה לאורך המופע בהתאם למצב הרוח שלו וההרגשה. ככה שאפשר להגיד שבתוך הגבולות של הרפרטואר הנרחב שלו מינוס ההגבלות בגלל ההרכב הכלי, הכל היה פתוח פחות או יותר. אם כבר נכנסנו לדיסקוס שכזה אני חייב להגיד שבפעם האחרונה שראיתי את מאיר בהופעה היינו שנינו צעירים בכחמש עשרה שנים. הזמן עשה לו רק טוב. אני, באופן אישי, מאד נהנתי ורק היה לי חבל שלא ביצע את "את שומעת". הוא יצטרך להחזיר לי את החוב בפעם הבאה... ומה כבר אפשר לשים בכוס קולה? הוא לא שתה מעבר לזה ולקפה כלום...

וואי נשמע כיף ../images/Emo99.gif מאיר, אפשר להכין לך גם

כזו רשימה
אבל אחת משלי, עם בקשות הזויות
הוא אכן הולך ומשתבח עם השנים (אל תתן לגיל שלי לבלבל אותך, יש לי רפרטואר של 12 שנים בהופעות שלו
). "את שומעת" היה קבוע בהופעות עד לא מזמן לכמה חודשים, רק מדי פעם הוא הוחלף ב"תמיד כמעט" (לבקשתי בדר"כ אגב
) ואולי אתה תפתור לי את התעלומה? לאן נעלמו שלושה חברי להקה? היה לכם סלקטור בכניסה?
אפילו במופע האקוסטי אור אמור להיות, זו פעם ראשונה שאני שומעת שיש רק שני אנשים (כולל מאיר
) על הבמה.. יש לך מושג מה קרה שם

yosil24

New member
הוא רמז לך שדף הפלייליסט

שנמצא על הריצפה, לא היה רלוונטי. אז אולי תסתכלו בשירונט?

מה? יוסי, אנחנו כבר בדיון מסוג אחר.. ../images/Emo6.gif

בהופעה הזו בוצעו דברים בספונטניות, לי אישית זה נותן תחושת גאווה, לא מעבר לזה
אם הוא היה עושה דברים הזויים מספיק כמו "תותים", "אביתר", "עכשיו את מרוצה", "בן חמש" וכו' וכו' אני מניחה שמישדהו היה מציין את זה.. ואני זו שהכניסה את כל השירים של מאיר לשירונט, בהקשר שלו אני בניתי את השירונט
ככה שהוא לא באמת יכול להועיל לי

שלום לך

קודם כל, חס ושלום לא טענתי שחיכינו הרבה מדי זמן כי פתחתם דלתות מאוחר, חיכינו הרבה מדי זמן כי הגענו מוקדם יותר מדי. האשמה בנו. רק שבד"כ אין לי בעיה לחכות הרבה זמן, אבל כאן נכנסת הבעיה של המיקום. כן, המיקום הוא לא המקום הכי אידאלי, ואפשר להגיד אפילו מפחיד. אני אחת שאין לה בעיה ללכת להופעות לבד באופן כללי, אבל אם תהיה הופעה במרתף שלא יהיה לי מי שיבוא איתי לאותה ההופעה אני לא בטוחה שארצה להסתובב במקומות האלה לבד באותן שעות. זה מרתיע והבעיה היא לא בשיפוצים. הדר זו לא שכונה סימפטית בכמה שנים אחרונות. אין לי שום דרישות כלפיכם, אין לי ציפייה שתעבירו את המועדון ממיקומו. רק ציינתי שמבחינתי זהו חיסרון גדול. ואם מאיר יופיע שוב במקום אשמח מאד ואעשה את כל המאמצים לקחת איתי עוד מישהו ולהגיע. אני מאד שמחה שכל הצדדים נהנו, וכפי שכבר כתבתי כאן גם הצד של הקהל (לפחות מזווית הראיה שלי) נהנה מאד.

למען האמת את צודקת לגבי שכונת הדר.

אנחנו כבר 6 שנים בשכונה (לפני כן היינו בכרמל) ועדיין מנסים להתרגל

למעלה