סיצטה...

on and on

New member
סיצטה...

שלום לכולם, אני בת שש עשרה, ומגיל 11-12, ביום מן הימים, שמתי לב שצמחה לי גולה כלשהי במפרק האמצעי באצבע יד שמאל (כלפי חוץ). בערך בגודל של אפונה-פלפל שחור. מספר רופאים איבחנו זאת כציסטה, אך היא ניראתה להם שונה (מעוטרת בגוון סגלגל-כחלחל כזה), הם הציעו לנתח, ושזה יעבור צ'יק-צ'אק, שהתפרים ישתלבו בין הקימוטים במפרק האצבע, ושיהיה בסדר. או שאני אחכה, שזה יעלם כשאגדל. החלטתי לחכות. לא קרתה לי איזושהי טראומה פיזית או מנטליתל, א זכור לי כיצד זה הגיע לשם, או איך אני צופה בזה גדל. אני זוכרת שיום אחד פשוט גיליתי שזה שם. בשנה-שנתיים האחרונות, זה התחיל להציק לי (מבחינה נפשית) שזה שם. התנגדתי לניתוח, טענתי כי משום שלגופי הייתה היכולת להביא את הסיצטה לשם, יש בו אף את היכולת להעיף אותה משם. הלכתי למספר רופאים אלטרנטיביים, אשר לא היו בטוחים אף כי זו סיצטה, אך לאחר ש"שאלו את הגוף שלי" - כל אחד ע"פ שיטותיו, הוא ענה שזוהי אכן סיצטה, על אף שחלק ניחשו כי אולי זוהי סינוביה. הם ניסו לטפל בי, אך פעולותיהן כשלו. הוא לא נע ולא זז. מידי פעם, כאשר ניסיתי לשחק בזה, לדחוף את זה לתוך העור, או להזיז את זה, זה כאב לאחר שהפסקתי "לשחק" בזה, קיבל גוון יותר כחלחל-סגלגל, וכאב כאב המזכיר לחיצה על שתף-דם. לכן פניתי אליכם, חברי פורום יקרים, התייעצו לי מה לעשות? כיצד לטפל? האם פגשתם מקרה דומה? האם הוא נפטר וכיצד? תודה רבה!!!

0 אור 0

New member
שתי שאלות שיכולות לסייע לתשובה

1. לאיזה רופאים אלטרנטיביים הלכת - האם את יכולה לפרט את השיטות בהן טופלת, והאם היית אצל אותו רופא אלטרנטיבי יותר מאשר פעם אחת של האבחון? (ובאיזה מסגרת - קופת חולים או פרטי?) 2. האם נשארת במעקב שנתי אצל הרופא הקונבנציונלי?

on and on

New member
תשובות

הייתי אצל שתי רופאות אלטרנטיביות פרטיות, והגעתי אליהן, לא רק בגלל הסיבה הזאתי, אחת שהייתה תזונאית-נטרופטית, ניסתה לעזור לי, אך מעולם לא ראתה דבר דומה שכזה, הייתי אצלה בערך 4-3 פגישות, אחת לחודש. היא בנתה לי תפריט, ונתנה לי כל מיני ויטמינים, לשאר הבעיות (חצ'קונים, ופיטרייה בקיבה:S). אני לא יכולה להגיד שהיא ממש ניסתה לעזור לי בקשר לציסטה, משום שהיא די הייתה חסרת אונים בנושא, ולא ראתה דבר דומה מעולם, אך היא נתנה לי מן משחה כזאת "הממליס"(?). היא אמרה לי שעליי לגרד ג'ינג'ר, ואת הפרורים להצמיד מסביב לאצבע, למשך חצי שעה, אשר יאיצו את זרימת הדם באיזור, אשר אמור להזיז את הגוש ממקומו. זה הרגיש מוזר, השארתי את זה תמיד 40-60 דקות, כי הרגשתי שינוי כלשהו, כשהורדתי את הסלוטפ, זה נראה אדמדם, והעור היה מקומט (כמו שיש בכפות הידיים/רגליים כשנשארים הרבה זמן באמבטיה). ניסיתי מתי שהתחשק כל יום-יומיים, בערך שבועיים-שלושה. לאחר שזה לא עזר, היא הציעה לי ללפף עלי כרוב מסביב לאצבע, גם זה לא עזר. היא לא ממש עזרה לי, לאחר מכן פניתי לרופאה אחרת, גם נטורופאטית, שבנתה לי תפריט, ונתנה לי גם ויטמינים (לבעיות שלא נפטרו). היא טיפלה בי ברפלקסולוגיה פעם בשבוע במשך 4-3 חודשים. היא פטרה לי את שאר הבעיות, וניסתה בעזרת הרפלקסולוגיה לנקז את הרעלים מהגוף, אך זה לא נחל הצלחה כלשהי. ובקשר לאצבע, היא הכינה לי מעין משחה מוזרה, שאין לי מושג מה היא שמה שם, אך זה לא עזר במיוחד. היא לימדה אותי את שיטת ה-EFT, שניסיתי כל ערב ובוקר במשך שבועיים, אך היא לא עזרה. לאחר מכן, היא נתנה לי מעין שקיות בד קטנות כאלה, שבתוכן הייתה אבקה של כל מיני צמחי מרפא כאלה, השואבים אליהם רעלים. דבר שנראה כמו שקיות תה. היא אמרה לי ללפף סביב האצבע בשעות הלילה, ובבוקר, השקית הייתה שחורה-חומה ורטובה, מהרעלים שספגה בגוף. קוראים לזה - green sap sheet. השתמשתי בזה בערך שלושה שבועות, אך גם זה לא עזר.
הפסקתי להתראות עימה לפני 4 חודשים, כי הרגשתי שהיא מאוד עזרה לי, ופתרה לי את שאר הבעיות, ושעל אף שהיא רוצה מאוד, אין ביכולתה לטפל באצבע, כך שנפרדתי ממנה, ונשארתי עם האצבע המטרידה. אני אציין שאני יכולה להשתמש בה, ולכופף אותה (כמעט עד הסוף, אך כרית האצבע נשארת באוויר בערך 3 מ"מ מעל פני כרית כף היד, משום שזה כואב לי מעט להצמיד אותה).

ינוקא1

New member
בדבר כזה

אני הייתי הולך על האופציה המערבית - ניתוח. המדובר כאן בניתוח יחסית פשוט מבחינת רפואה מערבית , ולעומת זאת טיפול אלטרנטיבי בדבר כזה הוא לפעמים מסובך , מצריך הרבה זמן וסבלנות , והתוצאות לא תמיד מובטחות. יש מצבים הפוכים - בהם עדיפה הדרך האלטנטיבית. אבל כאן לדעתי עדיף לעשות את הניתוח. הציסטה זו דרך של הגוף לפנות פסולת מהאיזור , דרך זה שהיא מתרכזת שם. לאחר הניתוח כדאי לבצע משהו שנקרא "פתיחת צלקת" אפשר אצל כל מטפל ברפואה סינית - מחט דיקור משני הצדדים של הצלקת שתגרום לכך שלא תהיה חסימה במרידיאנים , וזהו. מה שכן , הפטריה בקיבה , האקנה והציסטה מצביעים על משהו שנקרא ברפואה סינית "לחות". מה שאומר שכדאי לך לשנות את התזונה שלך לבריאה יותר. להוריד סוכר , להוריד מוצרי קמח לבן , ממתקים עוגות וכו' להוריד כמובן משקאות מתוקים , לאכול לחם מקמח מלא , פירות וירקות , קטניות , מרקים. (אני מניח שהנטרופתית כבר אמרה לך את כל זה , וכדאי שתמשיכי עם התפריט ההוא).

on and on

New member
תודה לך על תגובתך

אני מעריכה את דעתך, אך עדיין לא ששה לכרות את זה, על אף כל "היתרונות", אני בכל זאת מעדיפה טיפול אלטרנטיבי. אני מודעת למצב ה"לחות" שיש לי, אך עד היום לא אמרו לי שהציסטה נחשבת גם... שיניתי את תזונתי בעקבות הביקורים, וכרגע אני לא רואה שום מטרה ללחזור לתפריט הקודם. תודה לך על תגובתך, אך מבקשת שעוד חברי פורום יגיבו לי, ייעצו לי מה לעשות, או יאמרו לי האם אי פעם נתקלו בדבר כזה, וכיצד נפטרה הבעיה.

doron2y

New member
תגובה נוספת

שלום לך לדעתי מה שאת מתארת נשמע אכן כציסטה, מניסיוני כהומאופת ניתן בהחלט לטפל במצב כזה, אחוזי ההצלחה גבוהים יותר ככל שזמן הטיפול קרוב יותר לזמן הופעת הציסטה. הגישה ההומאופתית היא שהגוף פיתח סימפטום מסויים (במקרה שלך ציסטה) כתוצאה מאיזה שהוא חוסר איזון פנימי. ולכן כאשר נפתור את הבעיה הפנימית יעלמו גם התופעות החיצוניות. (כמו שאמרת בעצמך- הגוף שלך פיתח את הציסטה ולכן הוא גם ידע כיצד לטפל בה) לכן לא הועילו במקרה שלך שימוש באפליקציות חיצוניות. בקיצור אני ממליץ לך בחום לנסות טיפול הומאופתי, רק הקפידי שההומאופת שאת פונה אליו הוא הומאופת קלאסי חבר באגודה להומאופתיה קלאסית. בברכה דורון

on and on

New member
תודה

אני מניחה שרוב המחלות נגרמות עקב חוסר איזון פנימי, אני מאוד מודעת לעצמי ולגוף שלי, וכשאני חושבת על התקופה בה היא צמחה, אני לא מוצאת איזשהו אירוע "טראומטי" או סיבה מספקת כלשהי שהציסטה תוכל לצמוח, ולכן ציינתי זאת. מצד שני, אני לא פוסלת את האפשרות הזו. מהו טיפול הומאופתי? ציינתי שהייתי אצל שתי נטורפטיות, מה ההבדל בשיטת/גישת הטיפול? :)

harduf9

New member
לא נתקלתי ולא טיפלתי אך...

ציינת שלא קרתה לך טראומה סביב הופעת הציסטה, אך ברב המקרים הזנה לא טובה לגוף היא הגורם לרב המחלות. כמו כן אמרת שכרגע את לא רואה שום מטרה לחזור לתפריט הקודם, לדעתי העלמת הציסטה היא מטרה ראויה לשמה. מה שכן, אם התזונה שהזנת את עצמך לא פתרה את הבעיה ישנן שתי אפשרויות: 1. לא התמדת מספיק זמן. 2. זו לא הייתה התזונה המתאימה ביותר עבורך. נטורופתיה היא שיטת ריפוי המשתמשת בתזונה, בתוספי תזונה וצמחי מרפא לטיפול. הומאפתיה היא שיטה שבבסיסה עומד העקרון של דומה בדומה תרפא. כלומר אם יש לך כאב ראש ניתן לתת פורמולה מדוללת של חומרים שבמינון לא מדולל היו גורמים לכאב ראש. זה הבסיס, אך מאחר ואינני הומאופת עדיף לקבל תשובה גם מהומאופת, אני בטוח שהתשובה שלו תהיה טובה בהרבה משלי. בריאות שלמה גיא הרדוף

on and on

New member
../images/Emo210.gif

אמרתי, שבעקבות הטיפולים אצל הרופאות האלטרנטיביות, שיניתי את הרגלי התזונה שלי, ואני לא רואה שום מטרה לחזור לתפריט הקודם, כך שאני עדיין ממשיכה לשמור. כנראה שאכן התפריט הזה לא בנוי בשביל לפטור את בעיית הציסטה, הוא נועד לא רק בשבילה, אך כנראה שאין לו שום השפעה עליה. אני לא יודעת אם להגדיר את עצמי כ"לא התמדתי מספיק", כלומר, מה זה אומר? בעקבות הפטרייה בקיבה, למשך זמן מאוד ממשוך, חייתי ממגוון מאוד דל של מזון. לא נגעתי בשום דבר ש"נאסר" עליי. אכלתי בעיקר ירקות, בשר, ביצים ולחם שיפון בלבד. לא נגעתי בשום קמח לבן, ושום סוכרים (אפילו לא מספר ירקות שנחשבים למסוכרים, כמו דלעת או גזר, ובלי פירות). תודה לך, הומאופטיה נשמעת שיטה מעניינת:)

harduf9

New member
טעות בהבנת הנקרא (טעות שלי כמובן)

יתכן שהתזונה אינה מתאימה בדיוק כי תזונה טובה בד"כ משפרת את המצב הבריאותי באופן כללי אולי פרט לבעיות ספציפיות למרות שאינני מעלה כאילו על דעתי כרגע. בכל אופן ב דיוק היום חזרה אלי מטופלת שסבלה מציסטות ברחם ובעקבות תזונה ותוספי תזונה הבעיה נפתרה, לאחר כחודש וחצי של טיפול. בריאות שלמה גיא הרדוף

doron2y

New member
תודה

הי את מוזמנת להיכנס ולקרוא יותר על ההומאופתיה באתר שלי www.doronhom.co.il (צרפתי לך לינק) אם יהיו לך שאלות נוספות אני אשמח לענות לך גם במייל או בטלפון. דורון

למעלה