סיפטומים

סיפטומים

שלום חברים... מה הסיפטומים של מנוע בעת התחממות? פשוט אין מד חום, ולפעמים אני תוהה איך אני יכול להיות בטוח שהמנוע שלי מרגיש טוב?

eazrieli

New member
Deep Stick

אם אתה לא מצליח לגעת במד שמן תתחיל לחשוד בהתחממות ערן

הוא חם. מאוד.

אבל ככה זה תמיד... לא נראה לי שהוא מתחמם על בסיס קבוע ושורד.

bug1973

New member
נגיעה במד שמן אינה דרך לתת אינדיקצייה על התחמ

התחממות, במיוחד בחודשים האלה של הקיץ. שימוש בשמן מתאים ומנוע מכוון ימנעו התחממות, אל תשכח זהו מנוע קירור אויר והוא מיועד לעבודה בטמפרטור גבוהה לעומת מנוע קירור מים. אם אתה רוצה לדעת אם הוא מתחמם זה רק ע"י הרכבת שעון או לפי נורת לחץ שמן.

מישהו יודע לומר מספרים?

באיזה טמפרטורה הוא אמור לעבוד, ועד איזה טמפרטורה הוא עדיין שורד? כי מנוע רגיל אמור לעבוד בערך על 90 וקצת מעלות והוא מגיע לנקודה הקריטית שלו איפשהו באיזור ה120 אם אני לא טועה.

eazrieli

New member
נק עבודה של המנוע

2500 סל"ד 70 מעלות צלסיוס לחץ 28PSI כל זה עם שמן SAE40 בהמרה לשמנים מודרנים מניסיון הטמפרטורה תהיה 75 מעלות ולחץ אותו דבר לגבי התשובה של BUG1973 - שאין אינדיקטורים זו הדרך היחידה להעריך אם יש בעיה או לא. מאוד לא מדויק אבל זה מה יש ערן

eazrieli

New member
כנס ל CIP1

עד כמה שזכור לי עלה לי לא יותר מ 100$ אני יודע שיש נציגות של VDO בארץ אולי ניתן להשיג את השעונים וה DASH BOARD מהם כמובן יש תחליפים. כל אחד וטעמו ערן

bug1973

New member
לפי מה שאני שמעתי טמפ' עבודה של מנוע קירור או

אויר גבוהה בהרבה משל מנוע קירור מים, אני לא חושב שנגיעה במדיד שמן תתן אינדיקציה , כי מן הסתם ביום חם המנוע יתקרר ע"י אויר חם מבחוץ והמדיד יהיה חם עד כדי כך שלא יהיה ניתן לגעת בו, המנוע בנוי לטמפ' כאלה, דרך אגב מאיפה ניתן להרכיב השעונים?

eazrieli

New member
עובדות

75 מעלות טמפ שמן בחיפושית 90 מעלות טמפ מים ברוב הרכבים. עכשיו תעשה את ההמרה או שמשהוא יודע בוודעות טמפ שמן ברכבים מודרנים לעניות דעתי מה ששמעתה לא בהכרח נכון. הסיבה שעברו למנועי קירור מים היא הדרישה להספקים גבוהים יותר, ולכן עקב חוקי תרמו דינמיקה יש צורך לפזר חום יותר מהר ויותר הרבה (הפסדי ניצולת). אז בסה"כ הטמפרטורה נשארת אותו דבר אבל מסלקים יותר חום בו זמנית. תופעה שולית של קירור מים - המנועים יותר שקטים כתוצע ממעבר המים בבלוק מנוע ערן

למעלה