סיפור.

סיפור.

במהלך סיור הבחנתי בשני ב.מ רוכבים על אופניים עיקבתי אותם לבדיקה. לשניים היה ר``פ רב. הם טענו שהם סתם מטיילים. (בערבית זה אומר אנחנו בדרך לגנוב) אבל לא היה להם כלי פריצה. וארבעים ואחד אמר לשחרר אותם. רשמתי את הפרטים שלהם ושחררתי אותם. למחרת סתם משהו סיפר לי שנגנבו לו האופניים. סיפרתי לו שבדקתי אתמול שני חברה עם אופניים ושיגיד לחוקר את זה מתי שהוא מגיש תלונה. למחרת החוקרת התקשרה ובקשה שאני יכתוב לה מזכר. בקיצור גם אם הוא יעצר הוא לא יקבל עונש רציני כי מערכת המשפט בארץ דפוקה. אבל הלקח שתמיד טוב לכתוב את הפרטים. לילה טוב חברה. חולה עליכם.

שירןן21

New member
הלקח הוא לכתוב דו"ח בדוקאי ולהעביר

אותו בסיום המשמרת ליומן או למודיעין התחנתי.. אם החבר שלך היה בא להגיש תלונה גם בלי שתגיד לו היו תופסים את השניים
בכל אופן עבודה יפה

אז ככה

אני כתבתי את הפרטים שלהם על דוח בודקי ושמתי בדואר יוצא של הבסיס. אבל אני ואת יודעים טוב מאוד שהם לא היו ניתפסים כל כך מהר אם בכלל. במיוחד שהדוח נכתב ברחוב רחוק ממקום הגנבה. וגם לא צוין בדוח מה היה חשוד בהם. בכל אופן טוב לשמוע ממך מדי פעם. ולדעת שגם השוטרים כותבים ומגיבים בפורום.

הלקח אחר...

ב"ה כשתופסים ב.מ. ולא משנה מה יש אצלו - אופנים, וידיאו, פלאפון, שיוכיח שזה שלו. חשבונית קניה, מאיפה הוא קנה, איפה הוא גר, מי מכיר שהאופניים שלו. איתם קודם כל חושדים בגניבה. זה בדוק. אם זה באמת שלו - הוא יוכיח את זה - בן-אדם שהרכוש שלו ימצא איך להוכיח וזה לא בעיה. ואם הוא גנב - קח לו את האופניים עכב אותו לתחנה שיביא מישהו שמכיר אותו שיזהה אותו ואת האופניים. זה מתחיל באופניים - עובר לרכב - ונגמר בשוד בנק באלנבי... (תשאל את שייקה ואת פולי....)

החוקר יזרוק אותי מכל המדרגות.

מה אתה חושב שבירושלים יש לחוקרים זמן מיותר? וגם לי אין בלילה זמן לשבת בחקירות עד לבוקר ובסוף הוא משתחרר בבוקר בלי אפילו רישום.

בשביל זה המצב נראה ככה...

ב"ה לאף חוקר אין זמן מיותר, השאלה איזה סדר עדיפויות הוא נותן. אנחנו צוות מתמיד מג"ב הבאנו חשוד בגניבה - יש ליחידה שלנו הערכה אצל החוקרים (תפיסות עשרות ק"ג של סמים, מאות שב"חים, אקדחים, רימונים, גנבי אומנות בשווי מאות אלפי דולרים, אנס שבל"רים ועוד). כך שהחוקר שאל "זה חשוב?" כשענינו לו "מאוד" הוא עזב הכל והתפנה רק לזה. והפלא ופלא. בחקירה של אותו שב"ח/גנב, הוא הודה בגניבה, ו.... הסוד הגדול אמר איפה הם ישנים, בפשיטה שעשינו שם לילה אח"כ עם יחידת הכלבנים של המשטרה - מצאנו אמל"ח... לא מזלזלים בכלום - תלוי מה אתה משדר - תלוי איך מתייחסים אליך בתחנה. תביא תפוקה תקבל הערכה ועזרה. לנו במתמיד עוזרים איפה שרק אפשר וזה יזקף לזכות הכחולים.

אבו שפם

New member
זה מה נקרא אצלנו חוסר מקצועיות

של החוקר...של השוטרים וגם של המתנדבים.... תפסתה אזרח...ב.מ. או אחר שנראה לך משהו לא תקין וחשוד.... תעמוד על שלך... תחרים לו את הציוד לתחנה... תעמוד על זה שיחקרו אותו או כמו שאיציק אמר.... שיוכיח שאין לו אחות... עד אז הוא בגדר חשוד בגניבה....נקודה.... ולזה שאמר ...מה אני ישב איתו בצחנה עד 4 בבוקר....כם מותק תשב איתו כי זה חלק מהעבודה שלנו לא מתאים לך...לך חפש מקום אחר להתנדב בו...או תמלא תפקיד אחר במערכת שלא גוררת סיכונים מאין אלה... זה פשוט...בדיוק בגלל החוקר.... שלא כל כך רצה או שזה היה הקצין....= עצלנות נטו.... הם הצליחו לגנוב ...נעצרו על ידי שוטרים בלתי מקצועיים והצליחו לעזוב בלי שיעצרו.... לולא חשבתה שהם הבינו את הרמז ולא יגיעו שוב.... אתה ממש טועה.... הם יבואו עוד ועוד ועוד....למה כי הם יודעים שבאזור שלך לאף אחד אין אויר להתעסק איתם וישלחו אותם הביתה זו לא ביקורת אישית אליך.... אלא המלצות לכלל המערכת או שתעשה את העבודה שלך כמו שצריך..... או שלא תעשה אותה בכלל.... זו דעתי האישית בלבד.... ותחשבו על זה

למעלה