סיפור

davidfainshtein

Member
מנהל
סיפור

שלום לכם. זו הפעם הראשונה שאני כותב בפורום משא"ז. אני רוצה לספר לכם סיפור שקרה לי לפני קצת יותר משלוש שנים. סיפור לא נעים במיוחד - איך גרעו אותי מהמשא"ז. אז ככה: התנדבתי במשא"ז הקלאסי בערך 7 שנים. בהתחלה בנוער, אח"כ המשכתי בעיר אחרת במסגרת פנימייתית שהייתי בה ובסוף ביחידה "שלי" ליד הבית. הבסיס שלנו הוא בסיס די קטן. השוטרת שמפעליה אותו - עובדת רק במשרה חלקית ולכן הייתה בעיה רצינית להוציא משמרות ב'. היות ואני והחברים שלי היינו לב-ליבו של הבסיס והחזקנו את רוב השיבוצים הליליים - החלטתי להפוך למפעיל. עברתי קורס מפעילי בסיס וכך התאפשר לנו להוציא משמרות ב' שלרוב משכנו עד 5-6 בבוקר. כמו בכל שכונה, אני מניח - גם בשכונה שלנו יש את ה"פרחים" שלה - חבר'ה ששיחקו איתנו חתול ועכבר כל הזמן; התפרצויות, סמים, נהיגה ללא רשיון, שבל"ר וכו'. היו לנו לא מעט היתקלויות איתם במסגרת המשטרתית אך היות וזו שכונה די קטנה שבה כולם מכירים את כולם - היינו גם רואים אחד את השני "על אזרחי" מה שנקרה וללא יותר מידי טינה הדדית. הנוהל היבש אומר שמפעיל בסיס שאינו איש צוות חייב להחזיר את את מפתחות הבסיס למב"ס מיד לאחר הסגירה או יום למחרת. היות והמב"סית שלנו הייתה בתקופת לימודים/מבחנים ועבדה רק במשרה חלקית - לא היינו רואים אותה יומיים-שלושה וכך קרא שהיינו מעבירים את המפתחות ממפעיל למפעיל בהתאם לשיבוץ ההפעלה של הבסיס. נוהל זה היה די מסובך כיוון שביום כולנו עבדנו והיה קשה לתאם העברת מפתחות. ואז החלטתי לעשות מעשה שאני מודה - אסור היה לי לעשות - שכפלתי את המפתחות. כמובן שחס וחלילה לא התכוונתי להשתמש בהם לרעה ולא התכוונתי להסתיר את העובדה הזאת. יום למחרת - הודעתי על כך למב"סית. היא אמרה ש"אין בעיה, רק אל תעביר אותם לאף-אחד." ברור, לא? זמן-מה אחרי-זה - הוצאתי משמרת, כרגיל. באותה משמרת נתקלנו באותם חבר'ה מהשכונה - משבל"רים רכב של דוד של אחד מהם ועושים איתו רייסים בשכונה. התחלנו לעקוב אחריהם. הם קלטו אותנו וברחו לבית של אחד מהם וזרקו את הרכב בחוץ. הקפנו את הבנין וחיכינו להם. אחרי חצי שעה בערך הם יצאו ועיכבנו אותם. התחילו צעקות, מכות, תקיפות וכו'. הזעקנו תגבורת מהיח"ס והגיעו שתיים-שלוש ניידות וגם בילוש. יש לציין שהבילוש ישבו גם על הזנב של אותם חבר'ה כבר די הרבה זמן ודי היו להוטים לתפוס אותם. בגדול, נוצר מצב אבסורדי של תחרות בינינו לבין הבילוש. עיכבנו את החבורה ולקחנו אותם לתחנה. לקראת סיום המשמרת מילאתי דו"ח פעולה כנדרש והגשתי אותו. למחרת קיבלנו כמה טפיחות על השכם מהקצין אק"מ שלנו וחשבתי שבזה הסתיים העניין. אבל למחרת ציפתה לי הפתעה לא נעימה. התחלתי לשמוע שמועות שהמב"סית שלנו בקריזה עליי בגלל הקטע עם המפתחות. ציפיתי שיגיע הערב ואגיע לבסיס לדבר איתה על זה שוב. אבל בססיסות 4 בצהריים היא מתקשרת אליי ואומרת לי לבוא דחוף לבסיס. אני הייתי בעבודה, התעכבתי וקבענו שאגיע ב-8 בערב. הגעתי בזמן, היא תדרכה בדיוק את משמרת א'. עזרתי לה עם הציוד, הנשקים וכו' וכשכולם עזבו. הדלת נפתחה ונכנסו 4 בלשים על אזרחי. המב"סית אמרה לי "תביא את המפתחות" נתתי לה. הם התחילו לשאול אותי האם שכפלתי מהם עותקים נוספים וכל מיני שאלות כאלה. אמרתי להם כמובן שלא! כל ההתנהגות של המב"סית שלי השתנה. היא התכחשה לזה שהיא בעצמה אישרה לי לשמור את המפתחות אצלי. זה היה בנוכחות עדים שלאחר-מכן העידו שהיא בפרוש אמרה את זה!!! בקיצור, עיכבו אותי לחקירה. הכניסו אותי למאזדה אזרחית של הבילוש ולקחו אותי למשרדים שלהם. התנהגו איתי כמו עם איזה פושע! חיפוש, חקירות, איומים וכל החרא הזה! כמובן אמרתי להם שאני מצטער שכך יצא, רציתי את טובת היחידה, וזה לא שאסור שיהיו לי מפתחות! אני מפעיל של הבסיס לכל הרוחות! לא כ"כ הבנתי בהתחלה מה הם ננעלו עליי ובכלל - למה הקצין בילוש חוקר אותי ולא קצין חקירות או לפחות קצין אק"מ הממונה עליי? או מח"ש או אני לא יודע מי! בכל החקירה המתישה הזו - הוא לא שאל אותי כמעט על המפתחות. הוא החזיר אותי לאותו ארוע בשכונה. שאל מי יזם את המעקב אחריהם, למה החלטנו שהרכב גנוב, האם אנחנו בקשר איתם? חברים שלהם? וכו' וכו'. אח"כ הוא ננעל על מתנדב אחר שהיה איתנו בארוע. שאל עליו המון שאלות - עד כמה אני מכיר אותו, האם הוא בקשר עם אותם חבר'ה, מה הוא עושה בחיים (הוא היה לקראת גיוס לפלס"ר צנחנים). לאט-לאט התחלתי להבין מדבריו לאן החקירה מובילה. ואז הוא שאל אותי די ישירות - האם שכפלתי את המפתחות בשביל לגנוב נשק מהבסיס ולהעביר אותו לאותם חבר'ה!!!!!!! הייתי פשוט בשוק!!! איזה דקה לא יכלתי לדבר בכלל! המניאק מאשים אותי בדבר כזה - וזה אחרי שאני קורע את התחת במשטרה ועוזר לה?? אני מדבר על תקופת הפיגועים הגדולה - המון ארועים, המון עבודה. לחץ עצום על המשטרה - בלעדינו הם פשוט היו קורסים! בקיצור, לקראת 4 לפנות בוקר(!) הוא התיאאש ממני אחרי שצרחתי עליו בשיא הקריזה והוא העביר אותי לחוקר תורן שרשם פרוטוקול, כולל כל הסיפור שסיפרתי לו ושיחרר אותי. ביומיים הראשונים הייתי בשוק. אח"כ הייתי כ"כ עצבני שלא יכולתי לתפקד בכלל. לאט-לאט נרגעתי אבל הכעס והעלבון מלווים אותי עד היום. הציעו לי כמה פעמים לחזור למשטרה אבל אני כבר לא מוכן לזה. משחקי כבוד בין יחידות וכל החרא הזה - לא בשבילי! סליחה על ההשתפחות והמגילה הארוכה. אשמח לשמוע את דעתכם על זה.

גזית60

New member
אני במקומך לא הייתי חוזר

אני מבין מהסיפור שלך שאף אחד לא תמך בך לאחר החקירה, כמו הרמק"מ לדוגמא, אם מדובר על חזרה לאותו בסיס אני לא הייתי חוזר, מצטער.

davidfainshtein

Member
מנהל
לא רק שאיש לא תמך בי

הם בכלל התעלמו ממני! המב"סית קיבלה כנראה על הראש מק. אק"מ בגלל המפתחות וקיפלה זנב. אני לא מתכוון לחזור, למרות שלפעמים אני מתגעגע. הבנתי גם שאצטרך להגיש ערעור לאק"מ במט"אר ואין לי חשק לביורוקרטיה הזאת.

הצד שלך ברור כשלג...

ב"ה זה עוד מקרה, של מתנדב שמשקיע מעל ומעבר נותן את הנשמה ומקבל בעיטה. יש מקרים רבים שכאלו לצערי. אך בשביל להיות עניניים, צריך להבין מה פתאום הם החליטו 'ליפול' עליך עם הקטע של המפתח? בשביל לנקוט עמדה ענינית צריך לשמוע את 2 הצדדים. כאן שמענו רק אותך - ומהצד שלך אתה צודק במליון אחוז. אותי מעניין לשמוע את הצד של המב"סית ושל החברה שחקרו אותך. (נעלם אולי נשק? החברה שעקבתם אחריהם אמרו משהו?) - קיצר חסר לי בתמונה עוד צד.... בכל מקרה, המון בהצלחה לך בהמשך.

davidfainshtein

Member
מנהל
איציק

אתה צודק בהחלט - צריך לשמוע את שני הצדדים. האמת - זה כבר לא כל-כך מעניין אותי אחרי יותר צשלוש שנים. סתם נכנסתי לפורום והחלטתי לשתף אתכם. את המב"סית אני מבין. היא אחלה בחורה ואני לא כועס עליה יותר מדי. כמו בכל מקום - גם אצלנו "עיגלו" קצת את הנהלים. וכשזה צף - היא קיבלה על זה על הראש, כנראה. נשק - לא נעלם, כמובן שום נשק מהבסיס. זה היה אחרי הסיפור ההוא עם הרבש"צ של איזה ישוב (לא זוכר) שמכר נשק לב"מ מהנשקיה של הישוב. בילוש - משחקי כבוד, כנראה. דרכנו להם יותר מדי על הרגליים בזמן האחרון. היינו צוות די יעיל אצלנו באזור.
החבר'ה שעקבנו אחריהם - יש מצב שניסו לתפור לנו תיק בשביל להוריד אותנו מהגב שלהם... אציין רק שהחקירה כלל לא התמקדה בי אלא בחבר שלי שכביכול "שידל" אותי לשכפל את המפתח. נשמע מצחיק אפילו - אני יותר מבוגר ממנו והייתי המפקד של הצוות. כמובן שגם אותו גרעו - אפילו בלי שום הסבר, פשוט המב"סית קראה לו ואמרה לו שהחליטו לגרוע אותו - ללא שום הסבר.

דוד, עזוב אותך משטויות...

זה שוב מראה את היחס ה "הולם" שאתה מקבל מהמשטרה על כל מה שאתה עושה בשבילהם...... עכשיו הכל תלוי בך, אם אתה אוהב את המשטרה ואת הפעילויות, וכיף לך עם האנשים, אז תחזור (פשוט תעבור בסיס ותשתדל לא לקפוץ יותר מידי מעל הפופיק, לא תורן בסיס ולא מפעיל בסיס, מתנדב שבא פעם בשבוע, עושה את הפעילות שלו ועף הביתה), ואם אתה כל כך כועס על המשטרה, אז אל תחזור,ואם אתה ממש רוצה להתנדב, אז יש לך מד"א, כיבוי אש, ועוד מיליון מקומות אחרים חשובים שישמחו לקבל אותך.... כמובן, אתה לא חייב לשמוע לי, החלטה שלך.... בהצלחה....

davidfainshtein

Member
מנהל
../images/Emo51.gif

אתה צודק. האמת - עבר לי קצת החשק לחזור למשטרה. גם בגלל הסכין בגב והעלבון, גם בגלל שכל הקבוצה הדי מגובשת שלנו כבר עזבה ברובה וגם כי אין לי שום כוונה לחזור ולעבור את כל ההדרכות מחדש. חוץ מזה - אין לי זמן לזה עכשיו. 7 שנים של התנדבות אינטנסיבית הן תרומה בהחלט לא רעה לקהילה, לעניות דעתי. האווירה היום במשטרה כבר לא כמו שהייתה פעם - ואני שומע את זה מכל שוטר ומתנדב שאני מכיר. אני חושב כבר די הרבה זמן על מד"א, אבל שוב - זמן זמן זמן.

lior 30 rg

New member
תגיד לי משהו...

אתה באמת חושב שהיו מעכבים אותך, פותחים תיק (ועוד למתנדב) חוקרים באזהרה וכו' וכו' רק בגלל שהשגת את הבילוש באיזה מעצר? אתה באמת חושב שלמישהו אכפת מכמה ילדים שלוקחים את הרכב של איזה דוד (שבכל מקרה יגיד אח"כ שהוא מרשה להם לקחת את הרכב)...עד כדי כך שאותו אחד יאכל את עצמו עד כדי כך שהוא יפברק האשמות שווא לגביך? לדעתי אתה חי בסרט, מה זה סרט....

davidfainshtein

Member
מנהל
OK סבבה אני חי בסרט

כנראה שלא קראת את מה שכתבתי בתשומת לב. אני רק חלק בסיפור הזה. במהלך החקירה - קצין הבילוש כלל לא התמקד בי, אלא בקשר של מתנדב אחר לאותם עבריינים. קשר שלא קיים במציאות מעבר לעובדה שהם כמעט שכנים - גרים משני צידי אותו רחוב. איך תסביר את העובדה שקיבלתי אישור למפתחות - דבר שהמב"סית התכחשה לו מאוחר יותר? בוא תסביר לי - למה, אם העבירה היא כ"כ חמורה - לא נפתח כל תיק? החקירה הייתה באזהרה בלבד. שום תיק לא נפתח מעולם. למה נחקרתי במחלק בילוש? למה לא נערך תחקיר בידי הקצין הממונה עליי? קצין אק"מ, רמק"מ? למה לא מח"ש במקרה הכי קיצוני? למה בתום החקירה העבירו אותי לחוקר תורן ששיחרר אותי בו במקום לאחר רישום הפרוטוקול ואמר לי שכל זה שטויות במיץ? תאמין לי - זה לא התקרית הראשונה שהייתה לנו עם הבילוש. זה רק הפיצוץ. קצין הבילוש שלנו מוכר כאדם מגלומן ואגוצנטרי במידה בלתי סבירה בעליל!

ghost7

New member
בלי להיות מומחה

אבל מדובר בתחום "קצת" רגיש במשטרה- אמינות. וממה שראיתי- כאשר עולה חשד- התגובה המידית היא השעיה ו"שמירת מרחק". היו חברים (מתנדבים) נגדם הוגשו תלונות על איומים, במסגרת סכסוכי שכנים/גרושים. כל תלונה כזאת גררה, אוטומטית, תפיסת הנשק הפרטי, והשעיה מפעילות. עד שהתבררה התלונה. ולא לקחו זאת כפגיעה אישית. היו מתנדבים שנגדם הוגשו תלונות ע"י אזרחים. בכל מקרה כזה- הושעו עד לברור התלונה. ההתיחסות- אותו דבר. היה מקרה של חבר, שתקופה ארוכה היינו "צוות קבוע" בימי שישי. עד שהוציא בעצמו רשיון נהיגה משטרתי, ועבר להפעיל בעצמו ניידת. יותר מאוחר- שמעתי שהסתבך. המתנדבים שהיו אתו בצוות באותן משמרות- נחקרו גם כן. לא הרבו לדבר על כך. אבל הכעס שלהם- הופנה אל מי שסבך אותם (אותו חבר), בלי ידיעתם. לא על עצם העובדה שנחקרו. יכול להיות שהגורם לכל הענין- כפי שכתבת- משהו שאמרו אותם חבר'ה. יכול להיות שיותר. ואנשי הבילוש- עבודתם היא כמעט רק מול עבריינים. להבדיל משאר המחלקות. אז מפתחים הרגלים ונוהגים שאינם בדיוק "לפי הנוהל". לטוב או לרע. אבל בעיני- מחדל יותר רציני הוא התנהלות המב"סית שלך (לפחות ע"פ התאור שלך). "עיגול פינות" בנוהלים משמעתיים (לפעמים הוא הכרחי) זה דבר אחד. וניתן להבין (גם אם לא מכובד) הכחשת ידיעה בנושא. אבל זה דבר שונה לגמרי, כאשר מדובר בחקירה, בחשד לעבירה ממשית. הרי כאן- עניין שכפול המפתחות מקבל משמעות שונה בהרבה, אם נעשה ברשות/הנחית הממונים, או בלא ידיעתם.

lior 30 rg

New member
קודם כל, נפתח תיק...

גבו הודעה באזהרה, חייבים לפתוח פ"א או א"ת. אם הוא נסגר ואיך הוא נסגר זו כבר שאלה לרמ"ח התחנה שם. שנית, אם לקמב"ל היה מידע מודיעיני, דבר שלעולם לא תדע, גם אם תממש את זכות העיון בחומר החקירה, זכותו לקיים את החקירה. בנוסף, אגף החקירות אוחד עם אמ"ן כך שבעצם קמב"ל הוא גם קצין חקירות. למה לא תושאלת ע"י הממונה עלייך? זה לא עניינך, לא אתה זה שתקבע מי יתשאל אותך. חוקר תורן, גבה ממך הודעה ושחרר אותך בגלל שלא היתה עילה להחזיק אותך בתחנה ולא בגלל גחמה אישית של מישהו בתחנה שלך. קצין בילוש מגלומני ואגוצנטרי...פחחח........תראה לי קצין בילוש אחד שהוא לא כזה. אולי תשתף אותנו לגבי תוכן האזהרה...האם הוזהרת ובאיזו עבירה...זה ישפוך אור על העניינים

davidfainshtein

Member
מנהל
לא הוזהרתי ולא נעליים

סתם עיכוב לחקירה וזהו. הדבר היחיד שאסרו עליי - זה לדבר על החקירה.

lior 30 rg

New member
החוקר שגבה ממך הודעה...

אמר לך : אתה חשוד בכך וכך וכך...אתה לא חייב לומר דבר, כל שתאמר יכול לשמש נגדך וכו'?

davidfainshtein

Member
מנהל
לא, עד כמה שאני זוכר.

הוא לא הקריא לי את זכויותיי, בזה אנ בטוח. זה היה עיכוב, לא מעצר.

lior 30 rg

New member
מה הקשר בין עיכוב לאזהרה?

דו"ח עיכוב, מישהו שם מילא דו"ח עיכוב?

davidfainshtein

Member
מנהל
זה היה לפני יותר מ-3 שנים

וזה לא הדבר שבדיוק עניין אותי אז, כך שאני לא זוכר. אבל מה זה משנה? האמת - סתם סיפרתי לכם סיפור שקרה. אין לי שום כוונה לנבור בזה יותר מדי ולהעיר את המתים.

שלום30

New member
לי נראה שיצאת נקי מכל הסיפור הזה

אמנם הקטע פוגע ומעליב אך בסופו של דבר הם נוכחו לדעת שאתה ישר וחף מכל חשד ולכן (למרות שזה קשה) אתה יכול למחול על הפגיעה ולחזור ויתכן שהיחס כלפיך יהיה טוב יותר. אין ספק שבתחילה דבר כזה נראה מטומטם לחלוטין, אך מאחר ואין לך את כל הידע המקיף שגרם לחקירה הזאת - אין אפשרות לדעת מה באמת קרה. בחקירה הם עשו קצת הצגות, עברו נושאים, הכבידו בשאלות ותוך כדי זה אספו את המידע שהיה דרוש להם וניקו אותך מכל חשד. כי כשיש חשד אז לא מעניין אותם אם החשוד שר, חייל, מתנדב או ראש עיר. אם אהבת את הפעילות במשא"ז וקשה לך להתנדב באותו בסיס - אולי תתנדב בבסיס אחר. או תתנדב ותתחיל עם פעילות על פרופיל נמוך...ולאט לאט הכל יחזור למסלולו. בהצלחה

davidfainshtein

Member
מנהל
יצאתי נקי

אבל אני לא רוצה כבר לחזור. כמו שכבר כתבי קודם: גם הבר'ה שלי עזבו ברובם, גם אין לי זמן וגם - אם להתנדב אז בשכונה שלי, לא במקום אחר. יש לנו בשכונה שני בסיסים שעובדים די בצמוד אחד עם השני. המב"סית נשארה אותה מב"סית - בחורה טובה בסה"כ. אפילו פגשתי אותה לא מזמן. שלום-שלום-מה נשמע? - כאלה... גם לה לא יהיה אולי נעים אם אחזור לבסיס. תודה בכל אופן.

rtk217

New member
כן!

חד וחלק השוטרים של היום, אין להם טיפת כבוד עצמי, הם מניאקים במלוא מובן המילה, בעיקר הצעירים

למעלה