סיפור

סיפור

בסביבות גיל 17, אחרי 4 שנים אינטנסיביות של לימודי קונג-פו עם דגש על אמנות הלחימה, הרגשתי על הגג. הייתי כבר בעל נסיון בקרבות מלאים עם אמני לחימה מנוסים, בעלי חגורות שחורות למיניהם, כולל איזה סיני ממנזר שאולין. הרגשתי מאוד מאוד חזק ובטוח. בעיטה אחת שלי יכלה להדביק גבר ממוצע לקיר, מבלי שהוא אפילו היה מספיק לראות מאיפה היא נחתה עליו. היה לי נסיון גם בלחימה עם "רולות" למיניהם. לא פחדתי מהם. יכולתי להתחמק מהם, לבלום אותם, לתקוף נקודות רגישות בגופם ואפילו לספוג את המהלומות שלהם ללא נזק, אם מאוד רציתי. אני זוכר שהיה מישהו גדול וחזק ושרירי, שכולם (או רובם) במכון פחדו ממנו, הר אדם ממש. הוא שקל יותר מ-100 קילו. אני זוכר שלא הבנתי מה כולם פוחדים ממנו. הן בהתאגרפות, הן בהיאבקות, כיסחתי אותו בקלות, בכל סגנון או סוג קרב שרציתי. פעם אפילו עשינו הפלות ובכלל לא טרחתי לעבוד מהר ועם טכניקה, פשוט אחזתי בו והנחתי אותו על הקרקע. שלטתי באנרגיה שלי, שלטתי באנרגיה שלו, לא היה לו כל סיכוי. ואז יום אחד המורה שלי נתן לי לעשות קרב עם איזה רולה אחרת, פחות מיומנת. הקרב הוסרט בוידאו. חשבתי לעצמי, יאללה, שטויות, הוא לא מאומן. ואז גילית שלמכות שלי אין כל משמעות עבורו. הוא ריחם עלי, היה מאוד רחום, לא תקף אותי בכלל, רק הורה לי לתקוף אותו. שוב ושוב בעטתי בפרצופו, מהקרקע, מהאוויר, בכל צורה אפשרית. בסרט הוידאו שומעים היטב את קולות הנפץ של כל מהלומה ומהלומה שבהן זיכיתי אותו. הסאונד נשמע ממש כמו סאונד של סרט לחימה זול, אבל בהבדל אחד משמעותי: זה אמיתי. בעטתי שוב ושוב בפרצופו, בעוצמה רבה. טראח! טראח! טראח! הוא רק אמר לי "תמשיך, תמשיך..." וזה לא הזיז לו כל כך... ברור היה לי שאם הוא היה תוקף אותי הוא פשוט היה עושה ממני קציצות, עם כל הידע והמיומנות שלי. וזאת בהחלט היתה נקודת מפנה חשובה נוספת (אחת מיני רבות...), בלימודי אמנות הלחימה שלי.

ואיי בן מגניב......./images/Emo9.gif

כמה שאלות: בקשר לסיני, נלחמת נגד סיני ממנזר שאולין??? הוא ידע גם לאו חו....?? בקשר לבן אדם הגדול מגניב, איך אתה לא פחדת ממנו???? מה עזר לך לא לחשוב על גודלו ולעשות כרצונך נגדו??? אני עדיין חושב שאתה יכול לעשות ממנו קציצות, ודרך אגב מה בעיטות שלך לפרצוף שלו בכלל לא כאבו???? האם זו גם יכולת שניתנת להשיגה??? ואם כן אז האם גם לרוב החלקים בגוף??? מגניב.... ואני עדיין חושב שאתה אמן קונג פו גדול, ואתה יכול לקחת אותו...... תגיד מה עם אותו בן אדם הוא גם אמן קונג פו כבר?? ובמה הוא התרכז בלימודיו של הקונג פו????. שלך באהבה, עידודודו הלוחם שמצדיע לבן!

תודה... תשובות:

סיני - לא ידע לאו-חו. אף אחד בשאולין המודרני לא יודע לאו-חו. הגדול - למה לפחד? מגיל קטן ודי מתחילת לימודיי, הפנמתי את העובדה שהגוף הוא אנרגיה ושהלחימה היא בעצם בתוכנו. אף פעם כמעט לא פחדתי מ"גדולים". קשה לי אפילו להזדהות עם זה. קטן מניף גדול, נמוך קופץ יותר רחוק מגבוה - כל הדברים האלה לא מפתיעים אותי. אני קצת ממהר עכשיו, אבל אשמח לחשוב על זה שוב בפעם אחרת ולנסות לענות טוב יותר. קציצות - טוב, אז לא ידעתי את שאני יודע היום. לדוגמא, לא היה לי מושג במכות פנימיות. ובכלל, התפתחתי "קצת" מאז... יכולת הספיגה - אפשר להשיג כל יכולת, השאלה היא אם שוקדים על הזמן הדרוש כדי להשיגה. יש הבדל בין בעיטה לבטן, לפרצוף לאשכים. במקרה האחרון (אשכים) אני לא חושב שאפשר ליצור מצב שזה לא מזיק, אבל בעצם, בתוך תוכי, אני יודע שכן אפשר - וזה פשוט קשור לדברים שאני עדיין לא מבין בהם, אבל יכול להבין בהם, אם ארצה. אבל מה-זה משנה? אפשר לבלום בעיטה לאשכים, למה צריך לפתח יכולת לגרום לכך שהיא לא תזיק?? אותו אדם גדול - לא למד כל-כך, היה רק כמה חודשים אני חושב, לא הפך ללוחם או משהו כזה. מצד שני, הוא קטלני לא פחות מלוחם ממוצע, אני מניח. אין לי ספק שהוא יכול לעשות מהרבה מאוד אנשים שקוראים לעצמם לוחמים, קציצות. שלך באהבה בן

unagy

New member
אני חושב ש..

אם היית מביא לו בעיטה אל מתחת לחגורה הוא לא היה אומר: "תביא תביא"

אין ספק!

אבל נא לא לשכוח, שגם לגבי הבעיטה בפרצוף, אם לא הייתי מנסה, הייתי מגיב ב"אין ספק"... והנה, הופתעתי. ובכל אופן, זה לא משנה. בקרב אמת לא הייתי הולך דווקא לאשכים באותה תקופה, כי לא העליתי על דעתי שמישהו יוכל לספוג בשלווה בעיטה שלי לפרצופו.

chanda

New member
wow... impressed

ben, what are "rolot"?x or better what was that other person? why could he take all your kicks without 1.being sore 2.wanting to kick you back and now about being scared: yesterday around midnight someone knocked at my door, I went to the door and yelled "mi ze?" the same minute I heard steps running away. There were 2 people who checked if I was home, realized I was and ran away. Kreepy. but for some reason I didn´t get realy scarred, I didn´t exactly liked the idea of what just happened, but... don´t get me wrong: it is not that I think that now that I am doing a bit KungFu I can handle two burglers alone just like that. Not at all. I just knew I was safe and therefore wasn´t scarred. The feeling of knowing that nothing is going to happen to me is GREAT. love caro

deep ocean

New member
WOW CARO-AMAZING

amazing להתמודד מתוך אהבה ידעת שאת מוגנת ולפיכך לא פחדת! ROLOT זה בריונים (בריונים את יודעת מה זה?) אוקיי הסבר יותר קל- רולות זה סלנג לאנשים גדולים, ענקיים כאלה, שנראים מפחידים בגלל מבנה גופם. מקווה שההגדרה הזאת תעזור.... :) love ya michal נ.ב-אין לי מושג מה יהיה כשלי יקרה מצב דומה אחד מהפחדים שלי לעבור לגור לבד זה מאנסים, גנבים וכו´ שידפקו לי על הדלת וינסו להיכנס! אני מתמודדת עם הפחד הזה, מכיוון שכן החלטתי לשכור דירה לבד. רק אני לא יכולה לצפות כרגע את התגובה שלי למצב כזה. עוד עבודה פנימית+שיעורי קונג פו-אני בדרך הנכונה

אז עוד לא ידעתי זאת, אבל יש אנשים

שבאופן טבעי יכולים לספוג ללא-נזק ואף ללא-כאב מהלומות איומות ונוראיות, כאלה שירסקו את איבריהם של אחרים. כדי להתמודד בהצלחה בקרב פנים מול פנים עם אנשים כאלה, צריך או להיות לוחמים מ-א-ו-ד מיומנים (כדי לפגוע בהם מיידית בנקודות רגישות מאוד, כגון עיניים, מפשעה וכולי), או להיות לוחמים בשיטת לחימה פנימית כלשהי (העושה שימוש באנרגיה). רמה של לוחם בשיטת לחימה "פנימית" (כלומר, רכה), פירושה שמהלומה שלנו יכולה להרוג אדם אפילו אם הוא "טנק" אנושי. כמו כן פירושה שאנחנו יכולים להשתמש באנרגיה שלו (שאותה הוא מפנה נגדנו) באופן כזה שהיא לא תפגע בנו, אלא בו. יכולת כזאת של ספיגת מכות אפשר גם לפתח, אך לאנשים מסויימים הדבר עשוי לקחת שנים - וזה לא משתלם אם בזמן הזה אפשר לפתח מיומנות לחימה "פנימית", שתורמת לנו יותר בתחומים אחרים. הוא לא נלחם בי. הוא, לבקשת המורה שלי, רק עמד שם, לספוג את המכות שלי. המורה שלי רצה ללמד אותי משהו דרך התנסות זאת. זה לא היה קרב, זו היתה יותר מעין הדגמה (עבורי). אם הייתי קשה תפיסה, אני מניח שהמורה שלי היה נאלץ להורות לאותו "רולה" לכסח אותי, אבל לא היה צורך. הבנתי את הפואנטה - ותקופה חדשה של לימודי לחימה החלה עבורי...

למעלה