סיפור:

Lu Tze

New member
אוף, תמיד הייתי גרוע עם משלים.

האם הסיפור בא לומר שבני ישראל לא צריכים למרוד בנבוכדנצר תוך הישענות על מצריים, כי מצריים לא חזקה כמו בבל? אה, לא... זה משל הנשרים. האם הוא בא לומר שלא צריך לסכן מה שכבר השגת, ברדיפה אחרי עוד? לא... זה הזה עם הציפורים והעץ. טוב, אני נכנע. מה הנקודה של הסיפור?

shabaz

New member
אין לזה ממש נקודה...

זה בא להראות שרק חצילים מתים שוחים עם דגי פיראנה. סתם... אני לא יודע להעביר בדיוק את מה שהסיפור מנסה לומר... זה יכול להתגלם אומנם כמו המשפט של "אני כל הזמן משקר" מן פרדוקס כזה. אני אנסה בכל זאת: 1.המשפט הכל חסר משמעות, שזה מופנה כלפי המשפט עצמו גם, מעלה אצלי מן אסוציאציה שבעצם סיפורים רגילים, שמתפרשים על גבי עמודים שלמים, מכילים את המשפט הבודד הזה, או שהוא מכיל בעצם אותם:) 2.זו גם ירידה על הכתיבה של ימינו במובן מסוים. אני יוצא נגד כל החוקים של הספרות המודרנית ומביא סיפור שהוא משפט אחד. 3.וגם כמובן יש את הפרדוקס שהמשפט יוצר. 4.עוד עניין הוא הפשטות הדרמטית. <<שזה דווקא לא נוגד את החוקים, מה שמעלה עוד רובד. שזו מרידה אבל לא מרידה>>. 5. זה גם מדבר על מה שאני שרוי בו בזמן האחרון...זה משקף איזו שהיא אדישות כלפי הכל, מכיוון שהוא חסר משמעות, והשימוש המועט במילים מרמז על כך. 6. וההצטלבות המעשית של כל הדברים הללו במשפט אחד שמייצג את הכל. אלה כל הרובדים שאני חשבתי עליהם בסיפור הזה. אני משער לעצמי שיש עוד.

shabaz

New member
כי המורכבות של זה מדהימה אותי...

אז רציתי לשתף.

shabaz

New member
זה יותר מורכב מכך...

תחשוב על כל הרובדים שמתקיימים בגלל המשפט הזה. המילה "סיפור", המשפט עצמו, הצירוף הכולל.

למעלה