סיפור ששמעתי

geashono

New member
סיפור ששמעתי

אמא שלי סיפרה לי שבארצות הברית בחור מגמגם התארס עם בחורה הבחור חרדי מאוד(חסיד) ולא נפגש הרבה עם הבחורה לפני שהם התארסו לאחר האירוסין הבחורה שמה לב שהבחור מגמגם די קשה ההורים של הבחור טענו שהם ידעו שהוא מגמגם קל ולא עד כדי כך ושהם היו צריכים להגיד להם מראש הבחור טען שהוא לא מגמגם קשה אלא עכשיו פתאום הוא מגמגם קשה כנראה מחמת ההתרגשות ההורים של הבחורה איימו לבטל את האירוסין אלא אם כן הבחור יילך לטיפול והבחור הלך לטיפול כנראה אצל המטפל שהייתי אצלו שמלמד צורת נשימה דרך האף ואוסר לדבר שבועיים (אם משהו שמע עליו הוא גר בקווינס בניו יורק) הוא עדיין בטיפול!! בקיצור אני לא מקנא בבחור הזה איזה לחץ!!! מצד שני לוותר ולעזוב הכל זה פיתרון די מפוקפק !!
 

shuky63

New member
אתה יודע שהסיפור שלך לא עושה יחסי צ

ציבור טובים לשיטת השידוכים החרדית. הרי אצל החילונים הבחורה שומעת את הבחור בפגישות הראשונות שלהם בגמגום הכי קשה שלו(כי הוא בטח מתוח ונרגש) ומחליטה בשלב שהוא לא קריטי אם זה מתאים לה או לא. אני במקומו הייתי מבטל בעצמי את הארוסים. אבל זה רק סיפור זוועה אחד מיני רבים ששמעתי במהלך השנים על מערכת השידוכים בחברה הדתית חרדית שמקטלגת מגמגמים לשידוך אוטומטית עם מפגרים וחולי נפש. חבל שזה ככה כי יש כל כך הרבה דברים טובים בחברה הזאת והקטע הזה מוציא לה שם רע.
 

offer12345

New member
שמעת הרבה סיפורים חבר

משדכים מגמגמים למפגרים? קודם כל גם אדם מפגר הוא בנאדם והשאלה היא עד כמה הוא מפגר בדיוק כפי שאדם מגמגם-תלוי עד כמה הוא מגמגם. אני בטוח שרוב הסיפורים ששמעת אינם נכונים, מאחר ואדם מגמגם לא יסכים להתחתן עם חולה נפש או מפגר, מאחר ויש לו זכות בחירה מסויימת, וכאדם בריא נפשית לא יסכים להתחתן עם אדם שאינו בריא נפשית, לרוב. בדיוק כמו שפר עם היקף אשכים קטן(ולפיכך בעל פוטנציאל הפרייה נמוך יותר) שווה פחות כסף כך כל אדם עם לקות כלשהיא שווה פחות מאדם ללא לקויות (לא שפגשתי פעם אדם מושלם) כשהמדובר בחברה חרדית אך זה קיים במידה פחותה גם בכל חברה אחרת. החרדים מתייחסים לענין השידוך כאל שוק בשר לכל דבר, ולכן אין להלין על כך שמגמגם מתחתן לרוב עם מישהי בעלת ליקוי מסויים (לאו דווקא פיגור שכלי. יותר כמו צליעה ובעיות קלות יותר) בבחינת "עין תחת עין" .
 

geashono

New member
האמת שאתה צודק

שידןכים עםמפגרים לא שמעתי מה שכן שמעתי שידוכים עם בעיות שונות כמו סכרת או 11 אצבעות לי שדכנית אמרה לי שאני צריך להתחתן עם יתומה שלא תתבייש בי הרעיון הוא שזה התאמה ולא אהבה לדעתי זה עניין של זמן עד שהם ייצאו מזה
 

lor2

New member
מהיכרות

קרובה שלי עם פלג חרדי מסוים, כשמחפשים שידוך בודקים מספר גורמים, ביניהם את הרקע הרפואי. הגמגום אכן "מפחית מערכנו", לא רק בגלל הדיבור שלעצמו, אלא גם בגלל שקיים כאן אלמנט תורשתי כלשהו. בכל אופן, ברור שגם הצד של המגמגם מברר פרטים ומחליט מה מתאים לו, ויכול תמיד לחפש מישהו או מישהי אחרת. (ממה שאני הבנתי, גמגום הוא לא פגם נורא - מגמגם קל שבא ממשפחה טובה ונחשב לחכם וכ"ו, עדיין יוכל להיחשב לשידוך טוב). לא נראה לי שהזמן ישנה את הדרך. אבל הכרתי גם כאלה שמצאו את בני זוגם בעצמם. הם נפגשו באירוע (חתונה, למשל) או הכירו דרך חברים, מצאו חן אחד בעיני השני, וביקשו מהוריהם לברר מה שצריך. אם הכל נמצא מתאים, יצאו מספר פעמים והחליטו אם להתחתן (ואני לא מדברת על ה"סוררים" שבקהילה).
 
למעלה