סיפור שכזה

סיפור שכזה

אני בת 29 ונמצאת זה ארבע שנים עם גבר בן 33. שנתיים אנחנו חיים ביחד. אף פעם לא היה לנו הרבה זמן להיות ביחד שכן אני אחות הוא רופא ואנחנו עובדים במשמרות. אבל תמיד בזמן המועט שהיה לנו ביחד ידענו להנות. הינו יוצאים לאכול לטייל או סתם מדברים או רואים טלויזיה לפעמים לקולנוע בקיצור היה לנו טוב. מעולם לא היה לנו מחשב שכן לא נזקקנו לו. לפני חודשיים לאחי נולדה בת ונסעתי אליו לשבוע. כשחזרתי חיכו לי שתי הפתעות אח נעימה - מחשב השניה הרבה פחות - בעל מכור לאינטרנט. הבן אדם מכור הוא אפילו קם יותר מוקדם רק כדי להספיק לגלוש. הסקס כמעט ונעלם רק מחשב מחשב מחשב, אינטרנט אינטרנט אינטרנט. וככה זה הולך אני: בוא נצא לאכול הוא: לא בואי נזמין משהו הביתה יותר מהר וככה אחזור למחשב אני: בוא נלך לטייל הוא: אבל נשמה אני בשיחה עם מישהו באי סי קיו אני: בוא נעשה משהו ביחד הוא: עוד מעט.... וככה אנחנו כבר לא עושים כלום ביחד. לפני כמה ימים המחשב נשבר ועד שתקנו בעלי ממש היה חולה האם יש דבר כזה מכור לאינטרנט מה עושים?

אינטרנט

בעלך נמצא בשלב ההתלהבות הראשונית מפלאי האינטרנט. ואיטרנט, זה באמת דבר מופלא ומדהים. כמי שגולשת (לצרכי עבודה והנאה כאחד) בין עשר לשתים עשרה שעות ביום - אני עדיין נדהמת מגודל ההמצאה והתרומה שלו הן לי מבחינה אישית והן בכלל להתפתחות המין האנושי. את אומרת שמעולם לא נזקקתם למחשב, ואולי עד עכשיו בעלך לא היה מודע לעוצמה הטמונה באינטרנט. וזה לא רק משהו טכנולוגי. האינטרנט הוא גם מכשיר חברתי - פוגשים אנשים, יוצרים קשרים - זה דבר טוב. כל בן אדם שרק נפגש עם האינטרנט נמצא בשלב של התלהבות וחוסר יכולת ממש להתנתק. לרוב האנשים זה עובר אחרי חודש חודשיים. כן, יש דבר כזה מכור לאינטרנט אבל אלו מקרים קיצוניים ולא כל מי שגולש הרבה הוא גם מכור. לגבי אינטרנט ויחסים - לדעתי, דבר ראשון את צריכה לתת לבעלך קצת מרחב ולפרגן לו ליהנות מהעולם החדש שהוא מגלה. דבר שני - זה לא רק העולם שלו! תפרגני גם לעצמך את נפלאות האינטרנט. זה גם המחשב שלך עכשיו! דבר שלישי - אינטרנט זה לא דבר "סודי". אני עוקבת אחרי הפורום הזה מאז היווסדו (ורק בשבוע האחרון התחלתי לכתוב כאן) וזה מדהים כמה מערכות יחסים מידרדרות בגלל האינטרנט. זה מדהים אותי - כי זה פשוט מיותר לחלוטין. כמו שאת ובעלך שותפים בשאר הדברים בחיים, כמו שאת מספרת לו מה עבר עלייך בעבודה וכמו שהוא מספר לך מה קרה לו במשך היום - זה בסדר גמור להיות מעורבים אחד בחיי ה"אינטרנט" של השני. הוא אומר לך שהוא באמצע שיחה באיסיקיו? תשאלי אותו מי זה ולמה הוא מעניין. אם הוא בן אדם מעניין, אולי גם לך מגיע להכיר אותו? אולי גם לך מגיע להשתתף בשיחה? תתענייני, תשתתפי. לאט לאט אתם תמצאו את האיזון בין חיים חברתיים באינטרנט לבין חיים חברתיים במציאות. פשוט לא כדאי לך לעשות את הטעות ולגרום לו לחשוב שאת "נגד האינטרנט" כי זה יכול להוביל רק לחיכוכים. ובשביל מה? שיהיה בהצלחה!

maof

New member
וזו תשובה של מכור../images/Emo13.gif

ואני הייתי אומר שיש זמן לכול דבר בחיים כן עולמות קסומים אנחנו פוגשים באינטרנט אבל סדר העדיפויות אסור שהישתבש צריך למצוא את הזמן בדי לא להרוס דברים אחרים וכן מישפחות נהרסו בגלל........ אבל אדם עם מודעות עצמית ואופי לא יתן לעצמו להיסחף וידע היכן הגבולות ......והיכן מתחיל ההרס לפי דעתי את צריכה לדבר איתו ולהסביר לו שאם הוא מעדיף את האינטרנט עליך ויותר נעים לו להיות שם מאשר איתך תמיד יש את הסיכוי שאת תחליטי ללכת לימצוא את הריגושים שלך במקומות אחרים .....ואת לא מובן מאילו...... את לא תמיד תיהייה לצידו...את לא במקום שני !! מעוף

כמה קל להדביק תויות לאנשים

וכמה קל להאשים את האינטרנט. משפחות לא נהרסו בגלל האינטרנט. משפחות נהרסו בגלל חוסר תקשורת, בגלל חוסר השקעה, בגלל אי הכרה בכך שגם במערכת יחסים יש מקום לזמן פרטי ולעיסוקים פרטיים, בגלל אלף ואחת סיבות בין אישיות. האינטרנט הוא מכשיר - לא סיבה ומסובב.

tamy29

New member
לצערי....

לצערי, בעלך התמכר לאינטרנט בדיוק כמו שקרה גם לבעלי עד לפני כשנה. גם בעלי התחיל לעסוק במחשב ובאינטרנט ובצ´טים מתוך סתם סקרנות ולאחר מכן זה הפך אצלו לתחליף להתמודדות עם החיים האמיתיים ועד לבגידה ממשית. רצוי שתעשי משהו בעניין זה במהירה אחרת תאבדי את נישואייך!!! אני יודעת שישנם מאמרים שונים לגבי נושא התמכרות לאינטרנט. ישנם מאמרים שאף מדברים על הסימפטומים שמאפיינים את ההתמכרות לאינטרנט ומציינים כי התמכרות זו היא כמו כל התמכרות אחרת (למשל להימורים, לסמים). לצערי, כדי לפתור את הבעיה הדבר תלוי בעיקר בבעלך וברצונו להתנתק מהאינטרנט ולפתור את הבעיות שגרמו לו להגיע למצב זה בדרכים אחרות. אני יודעת שקיים אף ארגון שנותן קבוצות תמיכה למכורים לאינטרנט ולמשפחותיהם - ארגון זה נקרא "המשפחה החדשה" אם אני לא טועה. לצערי, ההתמכרות לאינטרנט היא "המחלה" העתידית שתהרוס ותכלה משפחות שלמות בעתיד.

tamy29

New member
לצערי....

לצערי, בעלך התמכר לאינטרנט בדיוק כמו שקרה גם לבעלי עד לפני כשנה. גם בעלי התחיל לעסוק במחשב ובאינטרנט ובצ´טים מתוך סתם סקרנות ולאחר מכן זה הפך אצלו לתחליף להתמודדות עם החיים האמיתיים ועד לבגידה ממשית. רצוי שתעשי משהו בעניין זה במהירה אחרת תאבדי את נישואייך!!! אני יודעת שישנם מאמרים שונים לגבי נושא התמכרות לאינטרנט. ישנם מאמרים שאף מדברים על הסימפטומים שמאפיינים את ההתמכרות לאינטרנט ומציינים כי התמכרות זו היא כמו כל התמכרות אחרת (למשל להימורים, לסמים). לצערי, כדי לפתור את הבעיה הדבר תלוי בעיקר בבעלך וברצונו להתנתק מהאינטרנט ולפתור את הבעיות שגרמו לו להגיע למצב זה בדרכים אחרות. אני יודעת שקיים אף ארגון שנותן קבוצות תמיכה למכורים לאינטרנט ולמשפחותיהם - ארגון זה נקרא "המשפחה החדשה" אם אני לא טועה. לצערי, ההתמכרות לאינטרנט היא "המחלה" העתידית שתהרוס ותכלה משפחות שלמות בעתיד.

tamy29

New member
מאמרים..

הוספתי כאן כמה אתרים בהם ישנם מאמרים בנושא ההתמכרות לאינטרנט: http://www.rider.edu/users/suler/psycyber/cybaddict.html http://netaddiction.com/ http://www.computeraddiction.com/ ישנם אתרים נוספים ומאמרים גם בעברית - מקווה שעזרתי...

maof

New member
מבולבל סליחה אם ניפגעת

אין כאן עינין של תויות אן אצבע מאשימה כלפי אדם כזה או אחר........ כל אחד ינהג כפי שהוא מוצא לנכון ויביע את דעתו לנושא בסוים אבל דבר אחד אני חיב להוסיף ......... הבעיה עם מכורים שהם לא יודעים שהם פוגעים וניפגעים כי הם מרגישים טוב עם העינין.......... גם נרקומנים חושבים שזה דבר נכון לעשות בגלל שהם מרגישים טוב דעתי אינה מצביע על אדם מסוים שאיני מכיר.......... אבל לפעמים על "ראש הגנב בוער הכובע" מעוף - שמאוד אוהב לגלוש וגם נהנה מזה !!!!!!1

אלי.מ

New member
למה שלא ייתמכר אליך?

לא משנה אם הוא מכור לאינטרנט או לא. והרי מה פירוש מכור? האם אדם שמעשן 10 סיגריות ביום אבל לא מסוגל להפסיק הוא פחות מכור לעישון מזה שמעשן שתי קופסאות? מי שסדר העדיפויות שלו וסדר היום שלו משתנה בצורה שאין לו שליטה עליהם, נחשב מכור. וגבר שחי עם אשה צעירה שנתיים וכבר הוא מקדיש את כל תשומת ליבו לעניין אחר הרי זה אומר שמשהו בקשר שלו איתה חסר, לא עמוק,ולא מגובש. והסכנה שיכיר מישהי אחרת דרך האינטרנט ממשית בדיוק כמו הסכנה שיכיר מישהי דרך העבודה או כל דרך אחרת,והשאלה היא עד כמה את ממלאת את הרגש שלו,את הרגשת הביטחון שלו,כדי שישאר נאמן לך. וחשוב שאת אשה צעירה שזקוקה לחום לתשומת לב,לחיבוק לאהבה למין טוב להיות חשובה ורצויה,תעמידי דברים במקומם ותבהירי לבעלך/חברך שהוא חסר לך והוא מזניח אותך,ושיחזיר אותך מהר מאד למקום גבוה בסדר העדיפויות שלו,כי את לא תוותרי ולא תיכנעי. ומצד שני את צריכה להיות מוכנה להתמודדות עם אדם מכור על כל המשתמע מכך,ודעי שזה מאבק קשה מאד.לפי דעתי את אסור לך לוותר על חייך עבור שום אינטרנט שבעולם.

לארה1

New member
אביגיל אני מקווה שזה יעזור.

http://noar.education.gov.il/addiction/upload/gen/test.html כתבי לי אם את לא מצליחה לפתוח את זה , נסי לתת לו למלא את זה , זה לא יזיק... כך הוא יבין שקיימת בעיה וכבר אני אשלח עוד פרטים לגבי הטיפול בהתמכרות באינטרנט.

לארה1

New member
אביגיל את השאלון צרפתי למעלה.

אז מה זה התמכרות לאינטרנט - האם יש חיה כזו בכלל? אני אצטט לכם דברים שאמר הפסיכולוג ד"ר איתי שילוני - האיש שלימד אותי הרבה מאד ממה שאני יודעת על התמכרויות: תפיסתנו את המושג "התמכרות" הולכת ומתרחבת לתחומים רבים, רחבים יותר מאלה שהכרנו בעבר, כגון התמכרות לסמים, אלכוהול או הימורים. בשנים האחרונות, עם התרחבות השימוש באיטנרנט אנו תקלים בתופעות המזכירות התמכרות גם בתחום זה, ונוטים להכליל את ההבנות שלנו מתחום ההתמכרות גם על השימוש באינטרנט. התמכרות מעצם הגדרתה מאופיינת כהתנהגות ההולכת ומתרחבת עם הזמן תוך כדי גרימת נזק. המושג "נזק" מתיחס לתחומים אפשריים שונים: עבודה, משפחה זוגיות, בריאות ועוד. בנוסף, מאופיינת ההתמכרות בנסיונות שווא לצימצום ההתנהגות ונסיונות שווא להקנית שליטה עצמית. בנוסף, אנו עדים לתופעות של הכחשה לגבי קיומה של ההתמכרות, עוצמתה וחומרתה. המתמכר לאינטרנט עונה במרבית המקרים על הקריטריונים האבחוניים האלה. בנוסף, מספק האינטרנט חוויות דומות לאלו שמספקות התמכרויות אחרות: ריגוש, בריחה מן המציאות, תחושה של חוסר עכבות, העדר מגבלות של זמן ומרחב ועוד. יש מעט מחקרים על התמכרות לאנטרנט. רוב מה שידוע לנו נאסף מסקרים, מדגמים לא מייצגים, ללא קבוצות ביקורת, או מאמרים תאורטיים שלא מספקים כל נתונים. ועכשיו לגבי טיפול: הסוגיה הקשה ביותר בהקשר של גמילה מאנטרנט היא לשבור את ההכחשה של המכור. בשביל זה צריך להוכיח לנו שאנחנו מכורים... אז הנה (במכתב ההמשך - שאלון לבדיקת התמכרות לאינטרנט). ערב נעים *** אני לא יכולה לכתוב כאן מאיזה פורום זה לקוח, את יותר ממוזמנת לשלוח אלי מסר ואני אכתוב לך מאין לקחתי את זה , אולי תחליטי לפנות לשם. שבת שלום.

למעלה