סיפור רסק העגבניות

*אביבה*

New member
סיפור רסק העגבניות

אפשר לחשוב .....מה כבר עשינו מזה....טוף בכל אופן .אז ככה: זה היה לפני איזה עשר שנים. הי לנו חבר באיזור המרכז עם הרבה שטחים של אדמות שבהן גידל כל מיני דברים. מושבניק טיפוסי. עגלגל, (מה אעגלגל - שמן). כהה, איש עבודה בכל רמח אבריו ומה שהכי היה נהדר אצלו זה הלבביות. בקיצור אנחנו יושבים אצלו, כמובן השולחן מלא בכל טוב ומקשקשים. והוא מספר איך הוא מוכר את העגבניות, ואת התותים, ואיך עושים את כל ה"מסחרות" ואומר לנו שאנחנו חייבים לבוא לראות השטח. לא עזרו כל תחנונינו שאנחנו רעבים/עייפים, לא בא לנו. אין חייבים. טוב, קמים, ומתחילים לראות את העגבניות. הילדין כמובן היו מבסוטים והיה מאוד מעניין..ויש עגבניה כזאת , וסוג כזה,...ואני לאט לאט מתחילה להרגיש מין כזה ריח מאוד מאווווד מאוד ..לא נעים. ריקבון.... והוא ממשיך להסביר וזה....וזה ככה.....וזה ככה......ואנחנו כבר הריח מטשטש אותנו. בהתחלה חשבתי שיש שם איזה פיצוץ בצינור הביוב אבל בסוף לא התאפקתי ושאלתי: " מה זה הריח הזה? זה ריח נורא.....מה זה????????......." "אה ..הריח?...זה כלום...זה עגבניות לתעשיה......" "מה זה עגבניות לתעשיה??? שאלתי. "אלה העגבניות שנרקבו, התקלקלו, חלו או כל סיבה אחרת שגרמה להן להיות פגומות......אז.......זה שם.....מעלה ריח""" "מה זה זה שם? "יש לי מקום מיוחד שאני מאכסן את זה, כי זה מסריח ורקוב. פעם בשבוע אני מסיע את זה למפעל ושם עושים מזה את כל הרסק עגבניות בכל הצורות....." "מה???? את זה אנחנו אוכלים?" "כן.....את זה כולם אוכלים......" וגם אתה???" "לא אני שאני יודע מה זה....אישתי עושה לנו את הרסק מעגבניות טריות......""" בתאבון.

אורלי_ל

New member
מוכר לי הסיפור

עבד איתי מישהו ממושב בבקעה והוא סיפר לי איך מכינים ממרח תמרים (כן, אותו דבר). אז מה? ממילא אחרי שאוכלים זה לא נראה יותר טוב...

שם ים

New member
מילא אחרי שאוכלים..

אחרי השירותים זה סוף הדרך של ממרח. דוחה שכמותי.

~דויד~

New member
לפי מה שאביבה טוענת

אחרי השירותים הוא במצב טוב יותר לאכילה מאשר לפני...

rubber duck

New member
אגב בתהליך הייצור מותיאם לעגבניות

את המיץ הצורה וכל מה שרק אפשר ואח"כ מפסטרים את זה ב 1000000000000000 מעלות מה שאומר ששום דבר לא יכול לחיות בתוך זה ומבקביל גם שום ערך תזונתי אין לזה שרון

*אביבה*

New member
ההגנות שלכם יפות. כל הכבוד

אחרי מה שאני ראיתי והרחתי שום 200000000000000000000 מעלות לא עזרו. בכל מקרה רציתם את הסיפור - קיבלתם. אני שמחה שזה לא קילקל לכם כי זו לא היתה המטרה. רק שתדעו.

אורלי_ל

New member
לי קשה מאוד לקלקל את התיאבון

גם במקום העבודה הקודם שלי, כשראיתי את עובדת חדר האוכל מנגבת את הרצפה, ואח"כ סוחטת את הסמרטוט, ואח"כ באלה הידיים מתפנה לטפל בשניצלים. במסעדות זה לא הרבה יותר טוב ובמפעלי מזון - לא יודעת, נראה לי שהאסטתיקה לא חוגגת שם.

*אביבה*

New member
נכון,

יצא לי פעם לראות סרט שצולם במצלמה ניסתרת במטבח של מסעדה מאוווווד יוקרתית. מה אני יגיד לך??? אוי ויי אחד גדול........

אורלי_ל

New member
מה יש להגיד כשאין מה לומר

ואני מתה למשהו טעים ואין לי כוח ולא מצפון לגרור את גופתי למטה למכולת.

rubber duck

New member
רגע את כמו פוליאנה פרנק

חיה ומתה
ולא אמשיך במילותי אגב המלצה חמה על פסק זמן תרתי משמע
שרון

אורלי_ל

New member
איזה פסק זמן?

מיד אחרי שכתבתי התעוררה גופתי ורצה למכולת לקנות שוקולד בלגי משובח עם אגוזימממממממ...

rubber duck

New member
אז גופתך בכל זאת חיה ../images/Emo13.gif

גם אני רוצה שוקולדדדדדדדדדדדד ועוד בלגי
שרון

deep ocean

New member
ראיתי את הסרט הזה

ויש שם קטע היסטרי ביותר שעובדת מכינה פיצה עם הידיים ושנייה לפני כן היא מנגבת את האף לה!!!! זה צולם במצלמה נסתרת!!!!! גרררררררררר

לא יכול להתאפק

היי סתם קראתי את ההודעה הזו, ואני חייב להגיב. אז ככה: ליד הבית שלי יש מפעל לחומרי ניקוי (יש לזה שם, לא זוכר), המקום נראה מגעיל...מלוכלך, מסריח, ריח מגעיל. על הפנים, כל פעם שאני עברתי שם הייתי אומר, "מהם אני לא קונה בחיים" יום אחד ישבתי עם הבנאדם שעובד שם, ושאלתי אותו, למי הם מייצרים? ואיך הם מייצרים? והייתי בהלם מהתשובה, כל החברות הישראליות (כמעט) קונות את חומרי הניקוי מהם שאלתי אותו מה ההבדל בין סתם שמפו ל......מרכך, הוא עונה לי "בכמות המים שהם מוסיפים" הוא מוכר 5 ליטר בשלושים ש"ח. מה שאתה קונה 330 מ"ל ב40 ש"ח. העולם מלאאאא כאלה דברים (אגב, הייתי באיזה חנות בירושלים, של מיץ טבעי, והם מוסיפים סוכר, למרות שהם קוראים לעצמם 100% טבעי אז מה???)

למעלה