סיפור עצוב

1צחי

New member
סיפור עצוב

לפני שנה קניתי דרקון מים בייבי,אשר מהר מאוד התגלו אצלו בעיות,אך בשל גודלו לא ניתן היה לעשות הרבה בדיקות,מלבד בדיקת צואה שיצאה נקייה. הדרקון הפסיק לאכול ואף שאר חבריו למשלוח כבר מתו. הדרקון קיבל סידרה של טיפולים מונעים אנטיביוטיקה ונגד תולעי מעיים. בשלב מסויים נאלצתי להאכיל בכוח בגלל איבוד משקל. במהלך האכלות הדרקון ניפצע וחלק מהלסט התחתונה שלו הייתה חשופה והעור התקפל אחורה. לאחר כמה זמן הדרקון עבר ניתוח כריתה של חלק מהלסט החשופה,כאשר המחשבה הייתה או שהו ימות ויפסיק עם העינוי,או שהוא יעבור את הניתוח ויחלים. לאט לאט הדרקון התחזק ואף אכל לבד,עלה במשקל ונראה די טוב. באחד הבקרים מצאתי אותו צף במים על הגב.... אנני יודע מה הסיבה בודאות אך סבירות גבוהה שהוא מת כתוצאה של זיהום במקום הכריתה. אני מצרף את רישום מעקב הגדילה שלו להלן: 15.12.03 19.35 גר' 27.5 ס"מ 17.1.04 20.1 גר' 28 ס"מ 4.2.04 22.4 גר' 19.3.04 25.6 29 ס"מ 8.5.04 27.4 גר' 30 ס"מ 23.6.04 29.4 גר' 30.5 ס"מ 14.8.04 33.6 גר' 32.5 ס"מ הניתוח היה באפריל.

naja

New member
אכן עצוב אבל.....

צריך לזכור שאסור להתפתות לקניית בע"ח שהגיעו מהטבע כי ברוב המקרים זהו גורלם.

1צחי

New member
בזמנו

לא ידעתי מהיכן הם הגיעו,הם היו בייבים וחשבתי שהם מחווה (למעשה עד היום אני לא יודע מהו מקורם אם כי נראה על פניו שהם מהטבע)אך בכל מקרה זהו אחד הזוחלים החביבים עליי ולא נראה לי שהייתי עומד בפיתוי,מה גם שגם היום יש לי דרקון מתבגר מוצלח,ועוד שני בייבים אשר אכן הגיעו עם טפילים והזמנתי תרופה מקנדה במיוחד על מנת לטפל בהם.

naja

New member
חווה זה פחות או יותר טבע.

אין הרבה הבדל בין ילידי חווה לילידי טבע. את רוב הטפילים החיצוניים והפנימיים ניתן למצא על שניהם.

הבעיה עם חוות זה שהם מייצאים את

החיות מארץ המוצא לארה"ב ומשם לארץ והמשלוח לבד יכול להרוג חיה בריאה.

1צחי

New member
ועוד

יצא לי הרבה פעמים לקנות לטאות אשר אכלו טוב גם אצלי בבית ורק לאחר מס' ימים הפסיקו לאכול. התיאור הזה קצת מוזר ולא מסתדר (גם לי) עם סטרס,הסבר יחיד הוא שלזוחלים יש הצתה מאוחרת. אגב לרב אני קונה מייד לאחר נחיתת המשלוח-אני יודע שזה מגדיל בצורה ניכרת את הסיכון לקבל פגר אך בארצנו הקטנטונת אם לא לוקים מייד אז הסיכוי לפספס זוחל מבוקש הוא גדול,ראו ערך כוחים טגואים ועוד.

רן333

New member
אגב, מעבר לסיכוי לפספס את הזוחל,

אם לא לוקחים אותו מיד, נדמה לי שמגבירים בכך את הסיכויים שיידבק במחלות שונות אצל היבואן.

מסכים איתך בהחלט.

רמת הנקיון ותחזוקת הכלובים אצל היבואנים והחנויות ממש לא גבוהה. לדעתי מרבית הנחשים בארץ שהתגלו עליהם קרדיות אלו נחשים שעברו באיזשהו שלב אצל היבואנים.

1צחי

New member
לדעתי מסובך

ולא כלכלי,תחשוב שאיגואנה מיבוא עולה 100 ש"ח. אני אמנם שמעתי שהירבו בארץ אך לדעתי זה בגדר שמועות בלבד המקסימום היו הטלות בייצים.

בפונדק בקעו לפני מספר שנים איגואנות

מהטלות של נקבות שהגיעו מחוות ריבוי כשהן בהריון והשנה היו הטלות של נקבות שהזדווגו בפונדק אבל הטילו את הביצים לתוך הבריכה שלהן ובכך גזרו גזר דין מוות על הביצים. המחיר הוא באמת השיקול העיקרי כאן. איגואנות מגדלים בצורה מסחרית רק בחוות שלהן בדרום אמריקה שם הריבוי הוא הטוב ביותר ומשום מוציאים מאות אלפי איגואנות בשנה. אני מצרף קישור לאתר של חוות ריבוי של איגואנות כדי שתקבלו מושג איך הדבר הזה שנקרא חוות איגואנות נראה.

GUYLI9

New member
תמונות חדשות

של האיגואן שלי! --------> באמבטיה מוציא את הפקק

איגואנה יפה כנס

למה שלא תשים תמונה של אחותך חחחחחחחחחחחחחחח סתם אחי צוחקים גבר איגואנה ממש יפה מאיפה קנית אותה ?? ובכמה.... תחזור אלי בפרטי אחי

למעלה