סיפור עם לקח

התהוות

New member
סיפור עם לקח ../images/Emo3.gif

אמרתי לאמא שלי היום שאני אבשל קינואה<הבהרה, זאת פעם ראשונה שהבית שלנו שמע על קינואה- אף פעם לא בושלה אצלינו קינואה>. ואז היא סיפרה שהיא אכלה אצל חברה שלה קינואה והיה ממש מדהים! ושהיא לא ידעה שהיא כזאת בשלנית נהדרת... ואז הלכתי לשוק, קניתי קינואה, חזרתי הביתה ובישלתי אותה... (למי שרוצה: טיגנתי בשמן שוםשום בצל ואז גרדתי תפוח-אדמה וגזר ואז הוספתי קינואה ומים ואח"כ הוספתי מלח, פלפל וקצת סויה ובישלתי על אש פיצית במשך חצי שעה+). באתי לאמא שלי עם הכף שאיתה ערבבתי ואמרתי לה לטעום. היא טעמה והופ! "וואי! איזה טעים! וואו! זה הרבה יותר טעים ממה שחברה שלי הכינה" ("חברה שלי"- השם שמור במערכת). ואז היא נזכרה ואמרה: "אני אגיד לך פשוט מה קרה, באותה ארוחת ערב אצל חברה שלי, היה מישהו שאמר שהוא שונא קינואה ושאין לזה טעם ושזה ממש לא טעים. אז חברה שלי אמרה לו 'עוש לא טעמת את הקינואה שאני מכינה' ואז בארוחה הוא טעם מהקינואה ובאמת אמר שהיא בסדר. ואני אהבתי את הקינואה מאד. ועכשיו אני רואה שזה טעים נורא איך שאת הכנת, אז כנראה קינואה זה לא תפל". אז מצחיק- אמא שלי חשבה שחברה שלה מבשלת מדהים רק כי היא חשבה שקינואה זה תפל. והיא חשבה שקינואה זה תפל רק כי מישהו טען בפניה שזה כך....

התהוות

New member
אוכל של תרנגולות ../images/Emo6.gif

מעתיקה מכתבה שפורסמה בY-NET: " תכירו את האמא של הדגנים. היא צומחת בהרי האנדים ובחנויות הטבע. דגן צנוע, עשיר בחלבון, קטן משומשום, חמישים גרם מספיקים למנה. רון כהן מסביר מה זה, למה זה טוב למלכי האינקה וגם לנו, מה עושים עם זה ואיך מבשלים טעים רון כהן (שפאץ) הרבה לפני שקולומבוס והחברים שלו גילו את ה'עולם החדש'. גידלו קינואה (Quinoa) במישורים הגבוהים של הרי האנדים. הגרעין הצנוע הזה היה הבסיס התזונתי של ממלכת האינקה . האינדיאנים קראו לה ‘The mother grain’ ושמרו לה מקום של קדושה ולא בכדי: היא עשירה בחלבון – מעל 20%, קלציום וברזל ונחשבת לחלבון שלם מכיוון שהיא מכילה איזון מושלם של חומצות האמינו השונות המרכיבות את החלבון. ממש סטייק בגרגר. קצת יותר קטנה משומשום, קצת יותר גדולה מדוחן, עגולה ובגוון חום בהיר, הקינואה משנה את פניה בזמן הבישול. אמצע הגרעין נהפך לכמעט שקוף וטבעת לבנבנה מתחברת אליו מבחוץ. הגברת הזו, כמה שהיא יפה ככה היא גם טעימה. טעם אגוזי עדין, מרקם מתפצח והלעיסה קצת מזכירה סוכריות קופצות. ה'גרעין המושלם' נותן גם בריא וגם טעים, ותודו שבדרך כלל, מרוב דוחן בחנויות הטבע, מדובר במצרך נדיר. אריזה של חצי קילו קינואה אורגנית עולה כשלוש עשר שקלים ברוב חנויות הטבע. זה לא זול אבל אם לוקחים בחשבון שחמישים גרם קינואה לא מבושלת מייצרים מנה די גדולה, אז היא משתלבת היטב גם במיתון. בעולם הרחב אפשר גם למצוא קמח מקינואה ואפילו פסטה – נחכה עוד כמה דורות, ואז (אולי) זה גם יגיע אלינו. "

jedi

New member
זה באמת טעים.

מאז שנהייתי צמחוני אני אוכל כל מיני דגנים משונים, וזה אחד החביבים עליי.

התהוות

New member
אתה רוצה לספר על עוד דגנים משונים

וטעימים? אפילו רק אם תגיד שמות זה יהיה פאנן...

סליחה שאני מתפרצת ככה../images/Emo9.gif אבל אני

קוראת סמויה כאן ודגנים משונים זה אחד התחביבים שלי
המומלצים הם:
דוחן (נראה כמו קוסקוס רק הרבה יותר בריא)
קינואה כמובן
אמרנט
מש להמשיך? מאוד בריא לכלול אותם בארוחות היום במיוחד בתור תבשילי ירקות או דייסת בוקר

אגב, קניתי אתמול את הקינואה

מה יותר טעים? קינואה? אמרנט? מש? דוחן? אין לי בכלל מושג איזה טעם יש להם. אני אבשל, ואחפש מתכונים...

התהוות

New member
אני לא אוהבת כ"כ מש...

גם דוחן נראה לי שאני לא מסמפטת- אבל רק נראה לי, אני לא ממש זוכרת...

../images/Emo171.gifעוד מתכונים:

דייסת דגנים מבשלים דוחן 1 כוס עם 3 כוסות מיים. לאחר בישול של כ20 דקות מוסיפים קוואקר עם עוד כוס מים. לאחר רתיחה ניתן להוסיף: כף טחינה ותפוח (קוביות/ מגורד) או דלעת מגורדת כמו כן בחורף רצוי להוסיף קינמון. ניתן להשתמש בזנגוויל בכל עונות השנה. אפשר להכין דייסה מ- 5 דגנים: אורז גריסים דוחן קווקאר וקינואה (את הבישול עושים לפי הסדר הרשום) כאשר ממהרים עדיף רק דוחן וקווקאר.
דגנים עם שקדים וצימוקים 1/2 1 כוסות אורז מלא /או דוחן/ או כוסמת או קינואה מעט קינמון או זנגוויל 1/2 כוס שקדים 1/2 כוס צימוקים 4 כוסות מים משרים את הצימוקים במעט מים עד שהם מתרככים. משרים את השקדים במים במשך 12 שעות וקולפים אותם. חתוכים את השקדים. מבשלים את הגרעינים לאחר השריה עם מי השריה בגמר הבישול, לאחר שהתקרר מעט מוסיפים את הצימוקים והשקדים המושרים, ומעט קינמון או זנגוויל ואת מי ההשריה של הצימוקים.
דוחן עם חומוס קומבו וירקות חומרים: דוחן אצת קומבו בצל ירוק, בצל לבן גזר חתוך לקוביות משרים את החומוס לילה לפני משרים אצת קומבו בתחילת ההכנות לבישול חותכים את הבצלים ומטגנים עם מעט מאוד שמן (כף שמן סומסום). את הגזר שמים אח"כ על הבצל. כוס וחצי דוחן שמים וחצי כוס חומוס על הירקות. שמים מעט פחות מ- 3 כוסות מים. חותכים את הקומבו ומוסיפים לסיר (קומבו כ- 5% מהתבשיל כולו) מוסיפים מלח. לאחר הרתחה מנמכים אש. כ- 40 דקות בישול על אש נמוכה (עדיף לשים תחתית מפזרת חום).

יש לי כמה מתכונים שאני אוהבת,

אני אישית אוהבת מאוד דוחן!!!! זה החליף את האורז הלבן בבית שלי , לשמחתי גם בעלי אוהב את זה אז המעבר הלך בקלות
את הדוחן אפשר להכין עם מעט בצל מטוגן או אם את אוהבת אצות ים אז עם אצות קומבו זה נהדר!!!! מצרפת קצת מתכונים לתבשילים, וזה מתאים לכל הדגנים אשמח לענות על שאלות אם יהיו:
דגנים וירקות מבושלים 1/2 1 כוסות אורז או דוחן או כוסמת או קמח תירס גס 3-4 כוסות מים אחת מהאפשרויות הבאות: 3 קישואים בינוניים מגוררים גס או: 300 ג' גלעת מגוררת גס או: בצל לבן בינוני חתוך דק ו-3 גזרים בינוניים מגוררים גס או: בצל לבן בינוני חתוך דק וכוס בטטה מגורר גס או: בצל לבן בינוני חתוך דק וכוס במיה חתוכה או: כוס תרמילי שעועית צהובה או ירוקה חתוכים או: כוס אפונה ירוקה וחצי כוס כרישה חתוכה או: כוס פטריות טריות קצוצות ובצל לבן בינוני חתוך דק או: 3 כוסות תרד חתוך דק ו- 3 שיני שום קצוצות מבשלים את הגרעינים אחרי השריה עם המים והירקות. ירקות המתבשלים מהר כמו תרד או קשוא מוסיפים באמצע הבישול (בבישול כוסמת מוסיפים אותם מהתחלה). בתום הבישול לאחר שהתקרר מעט, מתבלים. אפשר להוסיף שמן מכבישה קרה ו/או עלי פטרוזיליה או שמיר קצוצים.
דגנים מקושטים בירקות 3 כוסות אורז / דוחן / כוסמת, מבושלים. 1/2 כוס גזר מגורר דק 1/2 כוס אפונה צעירה טריה 1/2 כוס גריעיני תירס שמים אחד ממיני התבשיל המוצעים בקערה, לאחר שהצטנן מערבבים את שלושת סוגי הירקות ופזרים מעל התבשיל, המעוניינים יכולים לאדות את 3 סוגי הירקות או חלק מהם. צרופים אחרים אפשריים של ירקות: 1/2 כוס קוביות קשוא מאודות 1/2 כוס תרמילי שעועית ירוקה חתוכה ומאודים 1/3 כוס קוביות בטטה מאודה 1/3 כוס גמבה חתוכה לריבועים 1/2 כוס תרמילי שעועית צהובה חתוכה ומאודה 1/4 כס בצל ירוק קצוץ דק 1/3 כוס גבעול סלרי חתוכים דק 1/3 כוס כרובית או ברוקולי חיים מגוררים 1/2 כוס קוביות דלעת מאודה 1/3 כוס פטרוזיליה או שמיר קצוצים דק 1/2 כוס גזר מגורר 1/4 כוס צנונית מגוררת

jedi

New member
להיפך! תתפרצי!

כל הצעה בתחום הדגנים תתקבל בברכה
וכנ"ל לגבי סויה

תרומתי הצנועה למתכונים ../images/Emo172.gif

גם אחי הוא צמחוני ושני הקישורים עוברים גם אליו
שיהיה לכם בתיאבון

למעלה