סיפור על טוב ורע.

זה סיפור על שיפוט

כמה זמן לוקח לנו להחליט מה אנחנו חושבים על בן אדם, מרגע שראינו אותו? לדעתי בין 3 ל-5 שניות. ואחר כך חיים שלמים לשנות את הרושם הזה

אינקה

New member
המממ...

אני מוצא את עצמי משנה דעתי על אנשים מידי רגע ברגע. כל מידע חדש (רגע חדש) מביא איתו משהו קצת שונה ומשנה את התמונה. לעיתים הופך אותה על פיה, לפעמים מוסיף רובד חדש על הקיים. אבל מצד שני ככל שהיכולת להביט במהותו של אדם גדלה, כך גם קטן הסיכוי לשנות את הדעה עליו אחר כך. פשוט מפני שראית אותו די נכון כבר המתחלה. אבל... התבוננות כזו במהות אינה שיפוט לטוב או לרע. פשוט זו מעין טביעת רושם שהוא מותיר בי. אני מקווה שיגיע הרגע בו אפילו הרושם לא יזכר. כך אוכל לראות את האדם שמולי כל רגע ורגע מחדש.

עינתיתי

New member
סיפור על טוב ורע.

היה פעם זקן סיני ולו בן צעיר וסוס. הסיני חי בכפר קטן. יום אחד הסוס ברח מהאורווה. באו אנשי הכפר ואמרו לסיני הזקן "כמה שזה רע". שאל אותם הזקן, "מאיפה אתם יודעים אם זה טוב או רע?. למחרת חזר הסוס. יחד עמו הגיעו סוסי בר רבים. האיש ובנו פתחו את האורווה וכל הסוסים נכנסו פנימה. באו אנשי הכפר ואמרו לזקן, "כמה שזה וטוב". ענה להם, "מאיפה אתם יודעים אם זה טוב או רע? יום אחר כך נפל הצעיר בנו של הסיני בעת שאלף את אחד מסוסי הבר ושבר את הרגל. באו אליו אנשי הכפר ואמרו לזקן: "כמה שזה רע". ענה להם הזקן, מאיפה אתם יודעים אם זה טוב או רע? לאחר מכן, באו אנשי הצבא ולקחו את צעירי הכפר למלחמה, שבה נהרגו חלק מהם. אבל את הבן של הסיני הזקן לא לקחו, כיוון שרגלו הייתה שבורה. הסיפור הזה מסביר כמה מהר אנחנו שופטים דברים וממהרים להסיק מסקרנות שלפעמיים לא נכונות. הכל דרך העיניים שלנו אך שאנחנו רואים זאת טוב או רע. מקווה שיעזור למי שזקוק לשמוע. עינת.

עינתיתי

New member
ויש אנשים..

שיש בהם אינטואיציה כל כך חזקה שהם תמיד יודעים לקלוע איזה אדם נמצא מולם הגון,רמאי, צבוע, ישר. פעם חשבתי שהאנשים האלה שופטים מאוד מהר אנשים אחרים, עכשיו לדעתי זה פשוט אינטואיציה שיש בהם.

zspirit

New member
אין טוב ואין רע

יש אמת
, תמיד קיימת וחזקה מכל דבר. צביקה.

עינתיתי

New member
היי צביקה ../images/Emo140.gif

שמחה לשמוע ממך. נכון יש אמת אבל אני חושבת שהאמת זה גם משהו שאנחנו מחליטים אם זה האמת שבא לנו לראות או לא. לכן אני הייתי מגדירה את זה כך: יש אירוע כמו במקרה הזה של הסיפור את האירוע אנחנו נוביל לטוב או לרע. ואולי אני טועה אך כך נראה לי. עינת.

למעלה