סיפור על הצלחה

• פותח הנושא co2
  • פורסם בתאריך

co2

New member
סיפור על הצלחה

סיפור קטן שלי (מצטערת שיצא כצת ארוך) היתי כמו תלמידים דיסקטים רבים תלמידה גרועה אבל ממש . נורא רצתי להצליח וזה עוד יותר דקא אותי שכמה שאני מנסה ומשקיעה אני לא מגיע לתוצאות. ספרות היה מקצוע מאוד קשה עבורי ומאז שאני זוכרת את עצמי הציון שלי בו היה שלילי . למרות זאת לא אבדה תקוותי והמשכתי לילמוד להגיע לכל השעורים לקרא ספרי עזר ולנסות להעזר בחברים לכיתה. בכיתה י"א במבחני המחצית עשתי את כל מה שציון הנל וקבתי 60 שללא ספק היה השג גדול מבחנתי רק מה שלצד הציון היתה גם הערה "מקסימה " של המור שספרה לי שעם המשיך להשקיע כמו עכשו אני את הבגרות לא יעבור ושאני הגש עליה אחרי השעור כדי שהיא תוכל לנזוף בי על כך. כמו שאפשר תלתאר חזרתי הביתה בדמעות ביאוש מוחלת לא היה בי יותר כח להתמודד לראות את הצד החיובי כלום. למזלי התברכתי באבא נהדר שגם מכיר את הבעיה מקרוב(הוא גם דסלקת)והחלטנו יחד שאם בית ספר גורם לי לכזה מצב נפשי עדיף לא ללכת לבית ספר. נשמע מוזר אך כך היה . עוד באטו היום ניסנו למצוא פתרון חלופי ולמזלינו גם מצאנו בבית ספר אקסטרני להשלמת בגריות שרבו הוא אנשים אחרי צבא שמשלמים בגרות. שם נעשה כל ההבדל המורים נתנו לי הרגשה שאני יכולה לבוא הלהם בכל מצב עבדו איתי על שעורי הבית למדו אותי אייך ללמוד בקיצור הגשמו לי את החלום של לתת לי את הכלים ללמוד לא לדבר על זה שכמות הידע של המורים באקסטרני היתה מדהמה לא כמו הברות השולטת במערכת החינוך . היה פשוט כייף ללמוד. אני רק יציין שבספרות הוצתי בבגרות 95 שבחלמות הכי ורודים שלי לא חשבתי שאני יכולה בכלל להגיע לציון כזה. היה לי הרבה מזל להגיע לבית הספר האקסרני הזה והרבה מזל שהיתה לי תמיכה בבית נפשית וכלכלית . יש לי עוד סיפורים כאלה ואני השמח לשתף עם זה מענין משהו.

העצלנית

New member
ברור שמעניין

למה יש לי ההרגשה שרק שיתנו ערות בשעה טרופה זו ואנחנו גם מדברות אחת לשנייה בפינג פונג. מוזר. בכל מקרה וואו איזה כיף לך את כל כך צודקת שבמקום להעביר את השנים היפות האלה בתסכול ובבכי קמת ושינת ואת מרוצה מזה כל הכבוד לך!. אני אישית מקבלת יאמבה הבנה ותמיכה מבית הספר שלי שרוב התלמידים בו דיסלקטים בזורה זו או אחרת. פטרו אותי מאנגלית איזה עוד בית ספר היה מסכים לעשות את זה?! ספרי עוד בבקשה

Iris-1

New member
בנות תרשו לי להשתתף בשמחתכן

ולציין שגם לי יש קשיים ורבים מאד בלימודים. היום כאשר המשפחה מאוד מעודדת ודוחפת אני מתנגדת ללכת ללמוד (זוכרת את הקשיים ולא רוצה חדשים). תמיד היה לי קשה ללמוד משהו חדש. בבית הספר תמיד אמרו את המילה שאני שנאתי הכי מכל (יש לה פוטנציאל) ואם קראתן הודעות קודמות שלי כבר כתבתי את זה בעבר. מילה נוספת שהיתה שנואה עלי (אולי תתחילי ללמוד כמו החברות שלך.... אוף). אבל לא להתייאש במכינה שעברתי לקראת האוניברסיטה ובית בי"ב פטרו אותי מהמקצועות הבאים בכתב: מחשבים, אנגלית, תנ"ך, היסטוריה וספרות. את כולם עברתי בעל פה ובציונים גבוהים מאד. (היתה לי יכולת ביטוי וקצת היה לי קשה להוציא על הכתב עם הטעויות כתיב (שאומנם לא היו רבות אבל היו) ועם "חוסר הזמן"). גם מבחן שהיה 3 שעות ו-4 שעות הזמן לא הספיק לי. היו לי מורים נהדרים במכינה שהבינו אותי וירדו לליבי והיה אפשר לפרוק ולספר מה שמעיק והם עזרו. בגדול עזרו מאד. במקום לבלות בכיתה סגורה יכולתי לפלוש שעות לסיפריה הענקית ועזרתי שם כמה שיכולתי. לי ורק לי הוכנס מחשב לכיתה לכתיבה שלי ולעזרה. הלחץ היה טוב ובזכותו הוצאתי מה שהוצאתי. בכל זאת יש עתיד. וגם אצלי זה לא היתה מערכת החינוך הרגילה אלא המערכת הקיבוצית של הקיבוץ המאוחד. ישר כוח להם. חבל שגיליתי אותם רק בגיל 20.

FreeFeeling

New member
היי אנשים טובים ../images/Emo13.gif

co2 : אהבתי במיוחד לשמוע "היה פשוט כייף ללמוד." *מה שאומר שהרבה מהכף בלימוד תלוי בגישה של המורה. "והרבה מזל שהיתה לי תמיכה בבית נפשית." *אני חושב שזה הדבר השני הכי חשוב (אחרי הרצון שלך) וגם את זה באמת צריך לברך. יש הרבה מאוד אנשים שמגדלים את הילדים שלהם בלי הגישה של ההורים שלך וכול הכבוד להורים שלך ! אני יודע בגוף ראשון כמה שזה כול כך חשוב...... (לי יש גם משהוא דומה בבית ושתי הורים זהב !) "יש לי עוד סיפורים כאלה ואני השמח לשתף עם זה מענין משהו." *גם לי יש הרבה סיפורים משלי ותמיד אפשר ללמוד משהו ממשהו אחר ואשמח מאוד לשמוע. אני בתך שברגע מדברים אל דברים קשים זה עוזר לפרוק את המתך. וגם ילמד אוד אנשים. העצלנית: אצלי זה היה שונה אנחנו מאוד רצינו ללמד אנגלית והתשובה שקיבלנו היא: "אתם לא יודעים עברית ואתם רוצים אנגלית !" (יש בזה משהוא ,אבל לא היה נאים לשמוע זאת במיוחד שהמנהלת והמורה יורדים אילינו ככה ומעבירים מסר שלילי) ורק בכיתה "ז" או "ח" התחלתי ללמוד אנגלית. בברכה ובהצלחה FreeFeeling (בן)

CO2 תגובה קטנה,

היי, בהתייחס למה שכתב עד היום לגבי לקויות והודעתך האחרונה בעניין, מה שבעצם אמרת זה שברגע שהחלפת את מערכת החינוך הקונבנציונלית במודרנית פתאום מצאת לעצמך מקום, וזה נפלא. אבל - זה עדיין לא פתר לך את ההתמודדות עם הלקות, רק עם הלימודים בתיכון. וזה מה שניסינו אני ועוד כמה להגיד לך מקודם, אף אחד לא חושב שצריך לשבת ולבכות, אבל התמודדות נעשית עם כל עניין לגופו, את מתמודדת עם לימודים בתיכון, דוד מתמודד עם לימודים אקדמאים והבן שלי מתמודד עם להחזיק עיפרון כדי שיוכל אולי פעם לכתוב את שמו. אני מקווה שהמסר התחדד. מכל מקום - אני שמחה שמצאת לך מקום שנתן לך את האפשרות שאחרים מנעו ממך. אפרת

co2

New member
אפרת

בקשר להתמודדות זה נכון שמצאתי לי פתרון למצב שבו היתי. אבל כמו שכבר אמרתי אני לא מוצאת לנכון להתמודד עם הבעיה כי אני מאמנה שאני צריכה להשלים איתה ואני אכן משלימה . אני מקווה שאולי דרך המקרים האחרים שנתקלתי בהם ואני המישך לפרט בהזדמנות אחרת תכלי את ואחרים להביון אותי יותר טוב

למעלה