סיפור עלייתה של מרינה קונצבאיה

beatman

Member
ועל מה אני מדבר ? הזהות תשתנה ולא תהיה יהודית יותר

במצב כזה!
"הוגדרה מדינה יהודית" - אז במצב שנשנה הכל, רק השם ישאר, ללא שום משמעות יהודית.
במדינת ישראל האזרחות היא רק עניין טכני, הזהות שלה נובעת מהיותה יהודית.
&nbsp
ודאי שהזהות תשתנה, היא תהפוך למשהו אחר שהיהודי יהיה אחד מתוך כמה אפשרויות בו, או תבוטל לחלוטין ותגיע זהות אחרת.
ואני אמרתי את דעתי האישית שאני נגד זה.
&nbsp
יהודי שגר בארץ ישראל אינו יכול להיות קולוניאליסט, אלא אם כן הוא מתנהג כזר מוחלט שמביא לכאן תרבות אחרת לגמרי שסותרת את היהודית.
&nbsp

SupermanZW

Well-known member
אבל זהות היא עניין פורמלי

כמו שצרפת היא מדינה צרפתית רק מכיוון שכך היא מוגדרת ישראל היא מדינה יהודית רק מכיוון שכך היא מוגדרת, אין שום דבר מעבר לכך.

הקולוניאליסטים הם תמיד רק הדור המייסד, גם לאמריקאי בן זמננו יהיה מגוחך לקרוא קולוניאליסט.

beatman

Member
זו לא רק הגדרה, צריכים להיות ביטויים בשטח.

אמריקאים הם מהגרים זרים לחלוטין שהגיעו לחפש הרפתקאות.
יהודים תמיד חיו בארץ ישראל ויהודים בגולה תמיד חלמו לחזור אליה.
השוואה אווילית ובורה

SupermanZW

Well-known member
אתה באמת מצחיק

אם תאמר לאמריקאי ממוצא אירופאי שכל אבותיו עד סוף המאה ה18 נולדו בארה"ב שהוא מהגר הוא יתפקע מצחוק. אגב, מה לגבי האינדיאנים, גם להם תקרא מהגרים למרות שהיו שם תמיד? די, זה מגוחך.

beatman

Member
אבותיו הגיעו מאירופה

אבותיי הגיעו מארץ ישראל ותמיד שמרו על קשר רוחני כלפיה.
מה שמגוחך זה לקרוא ליהודי שגר על אדמתו "קולוניאליסט"

SupermanZW

Well-known member
התייחסתי לכך כבר

רק לדור המייסדים אפשר לקרוא קולוניאליסטים, כשאינם עוד בין החיים לא נותרו עוד קולוניאליסטים במדינה. אי אפשר לקרוא לך קולוניאליסט כי לא כבשת בעצמך, הקולוניאליזם הושלם לפני שנולדת.

SupermanZW

Well-known member
בסדר, לא כבשו, רק התיישבו וגירשו, שאפו

בסה"כ נקודת מבט

SupermanZW

Well-known member
לא "גירשו", ביקשו מהם יפה שיעזבו אבל נעלבו מהנימוס

הגיוני, לא?

beatman

Member
אם להתבסס על תוצאות הבחירות האחרונות

ניתן לומר שמי שרוצים הפרדת דת מהמדינה הם בסביבות 100% ממצביעי: מרצ, חד"ש, עבודה, כחול-לבן, ליברמן שזה יוצא 56 מנדטים.
אני מעריך שבקרב מצביעי כולנו אולי 2 מנדטים היו תומכים ובקרב מצביעי ליכוד אולי אחוז נמוך היו תומכים, נגיד 5 מנדטים.
יוצא 63 מנדטים שזה בערך 52% מהמצביעים.
&nbsp
כתבת באחת ההודעות למעלה "יש יותר מ80% תמיכה בהפרדת הדת מהמדינה."
שוב טעית.

SupermanZW

Well-known member
באמת? בוא נבדוק שוב

הליכוד בהגדרה מפלגה ליברלית וסעיף חשוב בליברליזם הוא הפרדת הדת מהמדינה - 36 (כתבת 5)
כולנו דוגלת בליברליזם גם כן - 5 (כתבת 2)
את המפלגות הערביות שכחת - 11
אם נוסיף 45 ל63 שלך נקבל 108, 108 מתוך 120 זה 90%, אבל רגע, לא צריך לספור את המפלגות הערביות כי כתבתי 80% מהיהודים ויש רק 109 מנדטים "יהודים", אבל 97 מתוך 109 זה 88%, גם זה מעל 80%, עכשיו יותר ברור?

beatman

Member
איזה בולשיט

כל אחד משחק היום במונח "ליברליזם" כפי שנוח לו.
טוב שלא אמרת שליברליזם זה חובה להכיר ב"נישואין" לאותו מין, דבר שמרבית חברי ומצביעי המפלגה מתנגדים לו.
המונח ליברלי נקבע מלפני עשרות שנים בהקשר המימד הכלכלי שהליכוד תומכת בשוק חופשי לעומת המפלגות הסוציאליסטיות.
&nbsp
הרוב הגדול של מצביעי הליכוד לא מעוניינים לנתק דת ממדינה או שלא אכפת להם, כך גם אני מעריך לפחות חצי ממי שהצביע כולנו.
מצביעי הליכוד מתחלקים ל-2 חלקים עיקריים:
אנשים לא חובשי כיפה בדומה לח"כים מהתנועה כמו למשל ביבי, סער, ארדן, כץ שכל אלה או שמתנגדים להפרדת דת ממדינה או שנמנעים.
או לחילופין מצביעים חובשי כיפה בדומה לאדלשטיין, אלקין, חוטובלי שברובם המוחלט מתנגדים להפרדת דת ממדינה.
עדיין אני משער שיש כאלה בעיקר מהקבוצה הראשונה שכן היו תומכים בהפרדת דת ממדינה, לכן הלכתי על 5 מתוך 35 מנדטים.
&nbsp
לגבי ערבים אני מעריך שחלקם נגד, כי אז זה יפגע להרבה מהם בפרנסה בשבתות וחגים והם נגד ביטול הצביון המוסלמי/נוצרי במגזר שלהם וחלק אחר נמנע כי זה לא עניינו מה קורה במגזר היהודי.
&nbsp
&nbsp
ספקולציות שגויות.
ההערכה שלי הרבה יותר קרובה למציאות.

SupermanZW

Well-known member
עשית לי Déjà vu לדיון איתך מלפני 3 שנים

ובו אתה טענת שהפרדת דת ממדינה מחוייבת רק בדמוקראטיה ליבראלית ולא בכל סוג של דמוקראטיה. תסכים שמפלגה ליבראלית במדינה הטוענת להיותה דמוקראטית מטרתה ליישם דמוקראטיה ליבראלית דווקא (ולא דמוקראטיה מסוג אחר), כך שמי שמשחק במונח ליבראליזם כפי שבא לו הוא אתה.

SupermanZW

Well-known member
בקיצור "ליברליזם היכן שמתחשק לי"

לזה לא קוראים ליברליזם אלא צביעות.

beatman

Member
על כל ליברל אפשר להגיד את זה

מחר תקום קבוצה שהיא ליברלית כלפי גילוי אריות ויכנו את כל מי שמתנגד שהוא לא ליברלי.
&nbsp
הליכוד מעולם לא קרא להפרדת הדת מהמדינה ומההתחלה זו היתה מפלגה ליברלית.

SupermanZW

Well-known member
לליברליזם הגדרה מאוד ברורה

וגילוי עריות (לא אריות, אלא אם כן התכוונת לסוג של זואופיליה) לט מקובל באף חברה אנושית מודרנית, אין סיכון כזה. טיעונך הוא טיעון איש קש.

beatman

Member
מה זה לא מקובל ?

מחר יהיה מקובל ויקראו לזה "ליברליזם".
בדיוק כפי שפתאום משום מקום ליברליזם נגנב ע"י הפוסט מודרנים לתיאור למשל תמיכה בלהט"ב.
&nbsp
הליכוד תמיד היתה מפלגה ליברלית והיא אף פעם לא נלחמה בצביונה היהודי של המדינה ואף פעם לא תמכה בהפרדת הדת מהמדינה.

SupermanZW

Well-known member
לליברליזם כבר יש הגדרה

אם ירצו להוסיף גילוי עריות יצטרכו למצוא לזה שם אחר.

למעלה