סיפור משעשע

naf86

New member
סיפור משעשע

כמו כולכם, גם אני חוקר את השורשים של המשפחה שלי. צד אחד של המשפחה שלי קשור למשפחות מפורסמות כך שיש לי דורות של מקורות והיסטוריה. צד אחר הוא מבוי סתום לגמרי. אמא שלי די בקיאה בהיסטוריה המשפחתית, אז היא סיפרה לי את הסיפור הזה. המשפחה של סבא שלי הגיעו מרומניה(דעעש ואז אראד). המשפחה של סבתא שלי הגיעו מגרמניה(ליפציג). מסתבר, שבזמן מלחמת העולם הראשונה, גייסו את 2 הסבא רבא שלי לצבא. מכיוון שסבא אחד גר ברומניה, וסבא אחד גר בגרמניה יצא שבמלחמה הם בעצם נלחמו זה מול זה! כמובן שבתור יהודים שגויסו בעל כורחם לא ממש היה אכפת להם מפוליטיקה, ולא ידעו מול מי הם נלחמים. 20 שנה אחרי זה, הילדים שלהם(סבים שלי) נפגשו באיטליה (כשהם עוזרים למעפילים לעלות לאוניה), והתחתנו. זה עצוב (אבל קצת משעשע) שיהודי העולם נלחמו זה מול זה תוך כדי נאמנות למדינה ממנה הם באו.

soring

New member
הסיפא שלך נכונה, אבל לא נכונה לגבי המשפחה שלך

Dej ו Arad בטרנסילבניה היו חלק מהקיסרות האוסטרו-הונגרית עד ל1918. רק לאחר מכן עברו לשליטה רומנית. כך שבאם סבא רבא שלך משם גויס בכוח לצבא כלשהו, זה היה צריך להיות הצבא האוסטרו-הונגרי, שהיה כמובן בעל ברית לצבא הגרמני. גם יהודי רומניה גויסו לצבא הרומני שנכנס למלחמה ב 1916 וספג אבידות רבות עקב חוסר הכנה (ביחס לאוכלוסיה, ייתכן ויותר מאשר בריטניה וצרפת). לא מזמן קראתי, שיהודים רומנים לא מעטים מצאו את מותם כחיילים במלחמה זאת מידי חבריהם לנשק. סורין

עב

New member
דבר דומה

במשפחתי היה עורך דין בבודפשט בשם אברהם. הוא גויס במלחמת העולם הראשונה. בצד השני, בארצות הברית, היה לו בן דוד, גם עורך דין וגם שמו היה אברהם (שניהם נקראו על שם אותו הסבא). גם הוא גויס לצבא, אולם ככל הידוע לי לא הספיק להישלח לאירופה. דבר עגום הוא העובדה שאבי התגייס לצבא הבריטי בתקופת מלחמת העולם השנייה בעוד בני הדודים שלו נלקחו לעבודה בכפייה לטובת הצבא ההונגרי המובס מאז ולעולמי עד. במקרה הזה שרידי המשפחה נפגשו באוסטריה - המנצחים ועובדי הכפייה של המנוצחים.

naf86

New member
אני אצטרך לבדוק

סבא של סבא שלי היה מדעש. סבא שלי היה מארד. מי שהיה במלחמת העולם הראשונה היה הדור בינהם - סבא רבא שלי. אני לא יודע מתי המשפחה עברה מדעש לארד, יכול להיות שהיה להם עצירה באמצע במקום שהיה תחת שליטה רומנית. אני יודע שסבא של סבא שלי עלה לארץ בתחילת המאה ה-20 (לפני מלחמת העולם הראשונה). יכול להיות שהבן שלו עבר גם הם לרומניה או מדינה אחרת בצד הנגדי. יש לי המון מידע על סבא של סבא שלי (כי הוא כתב ספר), והמון מידע על סבא שלי. אני לי מידע על הדור באמצע. אמא שלי טוענת שסבא שלה נלחם נגד הגרמנים במלחמת העולם הראשונה. אם הוא היה בדעש או בארד זה אכן לא הגיוני.

naf86

New member
שאלתי את אמא שלי

מסתבר שהסבא הגרמני במקור הוא מוויזניץ. אבל ממה שראיתי, זה היה חלק מהאימפריה האוסטרו-הונגרית באותה תקופה. אז זה לא משנה אם הוא גר שם או בגרמניה. יכול להיות שהסבא השני היה ברומניה ולא בערים שמיוחסים להונגריה ואז גויס לצבא הרומני. אבל גם יכול להיות שזה סתם אגדה משפחתית לא מדויקת

למעלה