סיפור מקרה.

סיפור מקרה.../images/Emo36.gif

יש לי סיפור מקרה שהייתי רוצה להתייעץ איתכם חברי הפורום היקרים. בת 37, נשואה + 2, מבנה גוף שמן, עובדת בתור מזכירה. ת.עיקרית : מתחים, אי שקט, עצבנות, הרגשה שכל הגוף תפוס (אגב, גם במגע מרגישים טוב מאוד את המתח). היסטוריה רפואית : וויפלאש בצוואר לפני שנתיים וחצי. עובדת 9-8 שעות ביום, אינה כל כך מרוצה מעבודתה כיוון שטוענת שאינה מאתגרת, אבל אומרת שמה לעשות זאת פרנסה :) תזונה : מכורה לשוקולדים. א.בוקר : קפה ועוגה. (היא אומרת שהיא חוטפת איזה שוקולד או כל מיני שטויות אחרות ב - 10:00 בערך) א.צהרים : סלטים, גבינות גם אחרי הצהרים היא אומרת שהיא חוטפת עוד איזה שוקולד. א.ערב : זה מתחלף, אבל בעיקר משהו בסגנון סלט, ביצה, טוסט, כריך... ובלילה היא שוב חוטפת שוקולד (חולשת SP משהו...) צמא: שתיה בטמפ' החדר, שותה המון (10 כוסות ביום) קפה/תה : קפה פעמיים ביום, אוהבת מים או מים + נענע. שינה/חלומות: 24:00-6:00 / נרדמת מהר אבל כשהיא קמה בבוקר היא מרגישה כאילו לא ישנה בכלל. אינה זוכרת חלומות בכלל אבל אם היא חולמת וזוכרת זה בד"כ חלומות סיוטיים. יציאות : פעם ביום, תקינות . שתן : הרבה בגלל השתייה המרובה. הזיכרון הוא טוב אבל טוענת שהיא אינה מרוכזת בגלל החוסר שקט. כאבי צוואר (צוואר תפוס), הרגשה שהיא אינה יכולה להחזיק את הראש. דפיקות לב חזקות שמגיעות עד לגרון במצבי stress . כאבי גב עליון ואמצעי, מתח ברצועת כתפיים. מרגישה קשיי נשימה בגלל מועקה, בעונות מעבר יובש ושריפה בעיניים, צפצופים באוזניים - טוענת שהם די חזקים שהיא צריכה להחזיק את האוזניים. במצבי לחץ מופיע לה הרפס בשפתיים, אך כל פעם המיקום משתנה, אין לו מיקום קבוע. עייפות לאחר אוכל, עודף תיאבון. מחזור סדיר (יש לציין שיש לה התקן 7 שנים), 4 ימי מחזור, יום לפני המחזור והיום הראשון של המחזור יש לה כאבי ראש (מיגרנות), כאבי בטן, כאבי גב. שאלתי על רגשות : חוסר סבלנות, מתח, עצבים. יש פה הרבה סימפטומים של Liv מן הסתם, האם חוסר שקט יכול להיות shen disturb ? או אולי Liv Fire שעולה ללב? מועקה וקשיי נשימה, יש קשר לריאות? מה היא האבחנה לדעתכם, האם אפשר לתת לי טיפה הכוונה? תודה קארין.

רפי עשת

New member
בעניין מכת השוט בצוואר - פיתחתי

שיטה לשחרורו, בשילוב עם טיפולי רייקי ושיטות מההטה-יוגה. כשנפגעתי בתאונה (רק הצוואר, לא לחשוש) - טיפלתי כך בעצמי. בכלל - רוב האנשים סובלים מבעיות בשרירי הצוואר (הטרפז) ובד"כ, בעזרת לימוד כמה תרגילים (קצרצרה), אותם מבצעים בכל פעם בה כואב, האזור משתחרר. אחרת נוצר לחץ על כלי הדם, המובילים אל המוח וכל התפקוד נפגע. הפני אותה לאי-מייל שלי - אולי אוכל לסייע לה בצורה וירטואלית. ** (איחולים לך ולפיצולך
)

freearth10

New member
הכל בוער לה../images/Emo117.gif

אני לא בטוחה שאני יכולה ממש לעזור לך, כי אני לא מתמצאת ברפואה סינית, אבל לי זה נשמע כאילו שהכל בוער לה - בעייה באלמנט האש שפוגע בתפקוד המיים - הרגש. לכן היא שותה הרבה, כדי לכבות את האש. הבעיות הרגשיות באות לידי ביטוי בכאבי גב עליון צוואר וגרון וגם את הצפצופים באוזניים הייתי משייכת לכאן. מאחר שהיא מתעייפת מייד לאחר האוכל נראה לי שצריך לשנות את התפריט עם הרבה יותר דגנים מלאים, הורדה משמעותית של המתוקים (לא בבת אחת),המנעות מתיבול, עד כמה שאפשר. שווה לבדוק את הרגלי האכילה שלה כילדה והאם יש איזו סיבה לכעס מסביב לאוכל (האם היא היתה שמנה גם בילדותה, האם ההורים-חברים העירו לה על כך) די נראה לי שהיא מפצה את עצמה במתוקים על חסרון מאוד בסיסי בילדותה. אני הייתי מאוד ממליצה השלמה של הטיפול במדיטציות,יוגה, טאי צי, הליכה, או כל פעילות מרגיעה אחרת והכנסה של המון שמחה לחייה. מאיה

מאיר72

New member
אז ככה

הצוואר הוא מעבר צר המחבר בין הראש לגוף, עקב היותו צר זה מקום שבו יכולות להיות סטגנציות רבות השפיעות פיזית וריגשית, השאלה המנחה לדעתי היא כאשר היא כועסת/מתעצבת/חוסר שקט וכו' זה היכן בדיוק זה כואב לה פיזית והיכן זה תופס אותה ריגשית, יש שם בעיה המערבת את כל האברים, אבל צריך לראות איזה הוא העיקרי, טיפול הרגעה כמו Ht 5 + Si 7 נהדר אבל הוא יעזור לכמה ימים בלבד (ולא בהכרח שהבעיה נמצאת דווקא שם למרות ששוקלד וקפה נכנסים ישר ללב, הסוכר לטחול!), עדיף לעשות בטיפול ראשון AGGRESSIVE ENERGY שמאוד מרגיע ומראה הבאיזה איבר נמצא בהעיה, גם נקודות Haven טובות לטיפול בפן הרגשי יחד עם בעיות צוואר. איך היחסים עם בן הזוג והילדים, איך היא ביחס לעצמה וכו'. בהצלחה

YinYang

New member
מקרה קשה...../images/Emo4.gif

אבל ננסה ללכת צעד צעד, ולנתח כל סימפטום בנפרד... מתחים, אי שקט, עצבנות, גוף תפוס, תופעות מחזור: LIV.QI.STG. המון שתייה: יכול להיות חום, אולי חום ריק. חוסר ריכוז,עייפות אחרי ארוחה: SP.XU כבדות בראש:אולי קשר ללחות שנוצרת בטחול ועולה למעלה(לא בטוח). פלפיטציות:שוב קשר לחום. כאבי גב עליון ואמצעי:חשד לחולשה של ה-KID YIN. קשיי נשימה:מאוד תלוי בסוג, אבל נשמע כמו מועקה בחזה שנגרמת מ-LIV.QI.STG יובש ושריפה בעיניים:מעורבות של LIV. אולי LIV.BLD\YIN.XU. צפצופים באוזניים:כרוניים או אקוטיים? ללא ספק מעורבות של LIV. הרפס בשפתיים+עודף תאבון: חום בקיבה. עכשיו מגיע החלק הקשה... מה עושים? אני צריך לחשוב על זה קצת...אם יש טיפים אני אשמח לשמוע! אייל

האם תוכלי לכוון אותי

כיצד נראת הלשון שלה? תכלס הכל מתקשר - אין ספק שיש טחול חלש
שמוביל לבקרה חלשה על המים ( כליות - האם פחדים , בעיות כלשהן בשתן? בפרקים?)
שלא מזינה נכון את הכבד ולא עושה בקרה על האש
מה שגורם למרבית הסימפטומים. לשון ודופק יתנו לך אינדיקציה טובה יותר מהו מקור הבעיה , אם כי לי ישנה נטיה תמיד לחזק את האמא של הגורם , במקרה הזה חיזוק ואיזון הן בדיקור ובן בצמחים של טחול וכבד נראה לי יאזנו את הגוף ויאפשרו לך להתמרכז על מקור הבעיה. תודה ששיתפת אותנו ,
יעל

תודה לכולם!! ../images/Emo24.gif

המממ..... כאבי גב עליון ואמצעי לא נראה לי מתקשר ל KID . הכעסים שיש בה ודאגות זה בגלל הבן שלה שעבר ניתוח קשה לא מזמן וכולם היו מודאגים ולחוצים שזה היה בשבילה עודף STRESS . אני חושבת שאולי יש איזשהו LIV FIRE שמגיע ללב. זה בהתחלה מה שעלה לי לראש היום אחרי קריאה שנית ושלישית של התיק. הרגשת מועקה בחזה יכול מאוד להיות LIV QI STG . מה לגביי הפלפיטציות במצבי סטרס? אין כאן קשר ל - Heart ? אכילת שוקולד ומתוק אני יודעת בברור שזה חולשה של SP . אני חושבת שיש דווקא איזשהו חום בכבד שגורם לכל החוסר איזונים בשאר האיברים והוא פוגע בלב, בטחול ובקיבה. מה אתם חושבים?

רפי עשת

New member
יכול מאוד להיות, שהכאב בחוליות

החזה של עמוד השדרה נרגם בשל התכנסות פנימה, כיווך שכמות קדימה ועיקום החזה. אם כך - נסי להובילה לתנועה מכוונת, כאשר (וזה מה שרציתי להעביר לה) עליה להתרכז כמה שיותר בנקודות שיכאבו תוך התנועה. ריכוז שולח משככי כאב ותנועה מביאה לזרימת דם ערנית לאיזור. שניהם יחד - רפואה שלמה!! (מובטחת הקלה, לפחות)

מאיר72

New member
שוקולד וקפה שייכים ללב, הסוכר ושאר

המתוקים שייכים לטחול. תבדקי שאין לה כאב באפיגסטריום ויחד עם זה אולי כאב ב Si 11 (מעיד על Liv Qi Stg) וניתן לדקור את הנקודה, אפשר גם לדקור את Tw 2,3 מניעות Liv Qi, תבדקי את הלשון בקשר לאש בדרך כלל אש לא גורמת ל Stress אלה לעצבים והאש נוטה לעלות לראש ולא להעצר בלב. וכמו שאמרתי קודם תשאלי אותה היכן זה כואב והיכן זה מפריע לה. טיפ קטן אם את רוצה לדעת את מצב הלב מלבד הדופק והלשון, לא לשכוח להסתל טוב טוב בעיניים של המטופלת. בהצלחה

hadaraviram

New member
אני מסכימה עם יעל

בין היתר מתוך הסתבלות על התזונה, שהיא מאוד "אדמה" - שוקולדים, עוגות - ועל מבנה הגוף. גם בעיות המחזור עשויות לנבוע מכבד תקוע על רקע צ'י חלש בטחול. אני, כמו תמיד, בעד טווי נה - גם מקומי, כדי לשחרר את השרירים בצוואר ובכתפיים, וגם סביב מרידיאן הטחול, כדי לחזק אותו.

WhiteBear

New member
אני לא מטפל, אבל יש לי שאלה:

לפי איך שאת מתארת לי, נשמע שאין ממש דברים שעושים לה שמח בחיים. נשמע כאילו הדברים בחיים רק לוקחים ולא נותנים (מה שנכון להרבה אנשים בהרבה מקומות...) אני לא יודע מה המקום של מטפל מול מטופל, ואין לי מושג איזה יחס ביססת איתה. אבל, אולי יכול להתאים להתעניין במה עושה לה טוב (במהלך הטיפול, נגיד). אולי היא צריכה קצת עידוד ללכת לעשות יותר מהדבר שנותנים לה. אולי גם שווה לכוון אותה לחוג כזה או אחר של תנועה (בשביל לשפר את התפיסות, עדיין היא יושבת רוב היום
). כרגיל, אני ממליץ על טאי צ'י. אבל הרבה יותר עדיף שתציעי לה דברים שאת מכירה. אבל זו רק דעתי.

אז ככה

היא דווקא טיפוס מאוד שמח חיים. היא מאוד אנרגטית אבל אני חושבת שכל הלחץ והמתח זוהי הדחקה. אני מכירה אותה לא מהרבה (היא עובדת איפה שאבא שלי עובד). המממ....אין לה כאב באפיגסטריום. כמו שאמרתי, יש לה מתח. אני חושבת שכל המתח, לחץ, חוסר סבלנות ואי שקט כל אלה באים מרגשות שהיא הדחיקה לזמן רב.

WhiteBear

New member
../images/Emo4.gif רגשות מודחקים זו רק מילה

טוב, למעשה אלו שני מילים. לדעתי, כשמצביעים על מישהו ואומרים "אתה מודחק שם", זה (בפני עצמו) לא יעזור למצב שלו. האדם "המדחיק", צריך להיות בסביבה שלא מקילה עליו להדחיק, מצד אחד. ומצד שני, באמת (אבל באמת) טובה אליו (וסביבה אוהבת עדיף!). וזה מורכב. אני מציע רק מילה שונה במקום להדחיק - דרך אחרת להתבונן במצב תהיה לומר: היא לוקחת חוויות מהחיים שלה ונאבקת בהם (בתוך הראש). במקום באמת להקשיב לחיים ולחפש את המקום שהכי טוב בשבילה להיות בו ולהתפתח מתוכו. אין ספק (שוב, לדעתי), שבתהליך של שיחרור מהחזקה במשהו כלשהו (עירק תפציץ ואנחנו נמות!), עולים רגשות קשים שעוברים דרך חוויית הבכי והצחוק. לדעתי, הדרך היחידה שאפשר להעניק משהו כזה למישהו היא שהוא ילמד שאפשר לעשות את זה. לעשות דברים לומדים דרך "חיקוי". כדי לבכות, צריך להכיר מישהו שמסוגל לבכות (או להמציא את הגלגל מחדש, בתוך חברה שיצרה רבדים של אמצעי מניעה). בקיצור, את מי היא כבר מכירה שעושה את זה, שהיא יכולה לקבל ממנו השראה
בכל אופן, אני מרגיש שיש לי עוד מה לומר, אבל אני עייף. מקווה שעזרתי במשהו, וכך או אחרת, שיהיה בהצלחה.

למעלה