סיפור מהלב

chuchi46

New member
סיפור מהלב

אתמול הלכתי למורה לפסנתר, למפגש סיכום שנת לימודיי הפסנתר אצלה. אח של חברה שלי לומד אצל המורה הזאת אז הצטרפתי. כבר הרבה זמן רציתי ללמוד לנגן על פסנתר, בכיתה ז' ניסיתי אבל לא הסתדרתי עם המורה אז לא הצליח. מאז הגיע אלינו פסנתר הבייתה וסבתא כל הזמן אומרת שהאצבעות שלי מתאימות נהדר לפסנתר, גם אמא שלי ואחותה ניגנו 10 שנים על פסנתר כל אחת, ועבורי זה תמיד היה סוג של "חלום" לנגן על פסנתר ברמה טובה... אז נחזור למפגש הסיכום אצל המורה- אחרי שכל התלמידים סיימו לנגן והתחיל החלק של האוכל ניגשתי אליה ושאלתי אותה אם אני אוכל להתחיל ללמוד אצלה לנגן על פסנתר. "ולאיזו כיתה את עולה?" הייתה השאלה הראשונה ששאלה. "לכיתה י"א" עניתי. "אני חושבת שאת כבר קצת מבוגרת... תיראי, אני לא אגיד לך לא, אבל זה כבר טיפה מאוחר. בכל מיקרה, זה לא הפורום לדבר על זה". אתם פשוט לא מבינים את זה... נשברתי לגמרי. החזקתי את הדמעות בקושי והלכתי משם הבייתה בליווי חברה שלי. צחקתי איתה ודיברנו והיה נחמד, ואז חזרתי הבייתה והכל יצא החוצה... אף פעם לא בכיתי ככה... תראו, אף פעם לא היו לי חלומות... הפסנתר היה הדבר הכי קרוב לפסנתר שהיה לי. ואז היא באה ואומרת לי שמאוחר... אני רק בת 16! זה אולי יראה לכם טיפשי כל העניין הזה, אבל למרות זאת החלטתי שפה זה המקום לשפוך את זה... הייתי חייבת לספר את זה למישהו ולא ידעתי למי... חשבתי שאתם תבינו את זה הכי טוב. ממתי החיים נגמרים בגיל 16? לא ביקשתי קריירה של ספורטאית, רק ביקשתי ללמוד נגן על פסנתר... ובגלל זה הדמעות פרצו. תודה על האוזן הקשבת.

hadarwin

New member
אני לא מאמין...

אני ממש מצטער... אבל אל תבכי על זה... תצחקי על זה שהמורה הזו לא יודעת מה היא מדבר... לכי למקום אחר זאת לא שווה את זה... החיים אולי מתחילים בגיל 16... ואני חושב שהמוזיקאים הגדולים התחילו לנגן בגיל הזה? נוו טוב אני לא מבין הכי גדול במוזיקאים כמו מוצארט וכאלה אבל שיהיה לך המון בהצלחה אל תוותרי על החלום הזה!!!

נעמקה3

New member
את אלופה

על הרגישות, הכנות והמוכנות לחלום - תזכרי שכמו אצל ויקטור פרנקל - אנחנו יכולים לבחור האם לתת לסביבה להיות שם או לא. לפעמים הסביבה שם בשביל לאתגר את הכוח של החלום שלנו ואצלך הוא נשמע לי חזק וגדול אז תשמחי על האיתגור בדמות המורה ולכי על זה בכל הכוח והלב שנשמע שיש לך מהם הרבה. נעם

SadClown

New member
זו רק דעתה של המורה.

וחבל שככה היא חושבת. אני מאמינה שאם את מאוד רוצה וזה חשוב לך, את תוכלי להתחיל לנגן גם בגיל 60 אז אני בת 20 ואני רוצה להתחיל עכשיו לנגן על גיטרה, אז גם אני זקנה מידיי להתחיל? אני לא חושבת שלתחביבים כאלה יש גיל. יש אנשים שהתחילו מאוחר והצליחו. אל תוותרי. ובאמת שחבל לך לבכות בגלל המילים שלה. היא לא המורה היחידה במדינה. ויהיו מורים אחרים שישמחו לקבל אותך. אל תרימי ידיים. בהצלחה,

adi23e

New member
סיוון יקירתי

חשוב לך תילחמי! אז המורה הזאת חושבת שמאוחר . הפסד שלה ללמד אותך. אז אל תלכי אליה. חסר מורות? לא. אני בטוחה שתמצאי מורה ללמוד אצלה. אם היינו מוותרים על דברים רק בגלל קומץ אנשים מסוים שהולך בקו ישר ולא מסתכל לצדדים, לא היינו מתקדמים. נתת את הדוגמא של הספורט: ישנם המון ספורטים שהתחילו להתעמל בגיל מאוחר, שמעתי על כל מיני מקרים של אנשים שהתחילו מסיבה כזו או אחרת להתעמל, התאהבו בתחום ואף השתתפו בתחרויות של טריאתלון וכו', אז לומר שגיל 16 הוא מאוחר? את יודעת מה - גם גיל 30 הוא לא מאוחר להתחיל, ואף גיל אינו מאוחר. מי שמחליט אם מאוחר או לא זה רק האדם עצמו. זה כמו שיכול להיות אדם א' שהוא בן 20 אבל מרגיש זקן, ואילו אדם ב' בן 80 אבל מרגיש צעיר. כך שרק, אבל רק את תחליטי אם מאוחר לך. דרך אגב - המקרה הזה מאוד דומה למקרים שבהם מורים אומרים לתלמידים שהם לא יכולים, ושאולי עדיף שלא ינסו... אם את רוצה - תלכי על זה, מצאי מורה אחרת, ועשי מה שטוב לך! מקווה שבעוד זמן מה נקרא הודעה ממך שאת כבר מנגנת:)

chuchi46

New member
תודה לכולכם ../images/Emo13.gif עזרתם באמת ../images/Emo13.gif

אני נוסעת עכשיו ל6 שבועות בארה"ב, אז זה יצטרך להידחות עד שאני אהיה כבר ממש זקנה... אבל זה לא הגיל אלא התרגיל, נכון?
שנה הבאה... אני אמצא לי מורה לפסנתר, גם אם בשביל שיעור אני אצטרך ליסוע לקריות או משהו... ובסוף אני אחזור למורה הזאת שאמרה שאני זקנה ואשוויץ... ואוכיח לה שאני כן יכולה לנגן! שזה ממש לא משנה שלא התחלתי לנגן בגיל 8... בהצלחה לי ותודה רבה לכם!

לילי27

New member
היא טועה, בגדול.

זה לא נכון מה שהיא אומרת. נכון, רוב הילדים מתחילי בגיל 6-8 , אבל זה ממש לא אומר שזה מאוחר מדי. בתור מישהי שלמדה 7 שנים אצל מורה לנגן באורגן (ויודעת גם בפסנתר, זה אותו העיקרון), זה ממש לא מאוחר מדי. אפשר ללמוד את זה בכל גיל. אל תוותרי על החלום הזה שלך בגלל מורה שלא רגילה להתחיל ללמד בגיל כזה, היא פשוט מקובעת ולא פתוחה. יש המון מורים שישמחו ללמד אותך:] תלכי ותלמדי.

מותק, אין פה שום בעיה

16 זה ה-גיל. יש מורים שטוענים שגילאים כמו 4-8 הם צעירים מידי יש מורים שטוענים שבגילאי ההתבגרות צריכים להיות באמצע לימוד יש מורים שטוענים ש-18 זה טוב אבל אז הולכים לצבא אין סוף לטענות של אנשים. אני באופן אישי אומר אין גיל ללימוד ולהתפתחות לדעתי פעם הבאה שאת שומעת טענה דומה במקום לבכות חייכי חיוך צנוע ובתוכך תדעי "אנחנו עוד ניפגש"... אה, ובגלל שאף אחד אף'פעם לא מאמין לי פה (
) אז קצת הוכחות:
איביזיטו אוגבונה, שחקן מקצוען לשעבר בליגת העל הישראלית, שיחק בגביע אופ"א ברמות הגבוהות באירופה וכיום עבר לשחק באירופה. שמעו מה יש לו להגיד: "עד גיל מאוחר, גיל 15, בכלל שיחקתי רק במשחקי רחוב באנוגו, עיר הולדתי. כשהצהרתי על קריירה מקצועית קראו לי זקן".
מרטינה נברטילובה, טניסאית מצילחה מאוד שלא מפסיקה להגיע להישגים בגיל מדהים - 49! המון אנשים העלו ספקות לגבי היכולות והכושר של מרטינה לשחק בגילה, אך היא הלכה נגד הזרם ונגד כל הטענות של מאמניה ולא מפסיקה להביא תארים!!! נברטילובה: "הגוף שלי יהיה זה שיגיד לי מתי אפסיק לשחק".
בן סהר, שחקן ישראלי (כדורגל) שכבר בגיל 17 (!!!) הגיע לרמות הגדולות ביותר בעולם הכדרוגל, רמות אליו שואף כל שחקן בעל קריירה מפוארת להגיע. יש עוד המון דוגמאות, מה שניסיתי להראות לך זה שהגיל לא משחק תפקיד ובטח לא מה אנשים חושבים. תרצי, תחלמי, תעשי, תצלחי. מחזיק לך אצבעות ומחכה לשמוע עלייך

chuchi46

New member
תודה ../images/Emo13.gif

החלטתי... מתחילת שנה הבאה אני מתחילה ללמוד פסנתר... גם אם אצטרך ל4יסוע חצי לעה לכיוון בשביל מורה אחרת אני אעשה את זה. בסוף אני אלך אליה ואשוויץ, ואוכיח אותה על טעותה

Spotless Mind

New member
אל תעשי את זה...

בשביל להוכיח למישהו אחר.. אני מקווה שאת לא עושה את הזה בשביל מישהו אחר. תעשי את זה בשביל עצמך......

chuchi46

New member
בשביל עצמי ../images/Emo13.gif

אבל הרצון להוכיח למישהו שהוא טעה לגבי... זה תמריץ עצום. העניין הוא שבתוכי אני יודעת שאני יכולה, אני יודעת את זה. אני רוצה להוכיח למורה הזאת שהיא טעתה.

אין כזה דבר

שום דבר לא מאוחר מידי...אם את רוצה ללמוד אז תתעקשי על זה! זה מאוד חשוב להתעקש על שלך... את תגשימי את זה...אני בטוחה

למעלה