סיפור מהחיים

סיפור מהחיים

לפני חודשיים פניתי עם עוד עשרות שכנים לראש העיר שיפעל בנושא הטרקטורונים המשתוללים בלילות כ"ס.שום תגובה. נמאס לי ושלשום פרסמתי ב"קול-הכפר" את המסמך המצורף. בשעה שבע בערב-שעתיים לאחר החלוקה של המקומון בתיבות... אני מקבל במייל הזמנה לסיור משותף עם ראש העיר במקום שצוין כמפגע. לפחות,התחילו להזיע קצת. חודשים הם שתקו.כעבור שעתיים מהפרסום הם נזכרו לפעול.סיפור מהחיים. זו דוגמא לחשיבותה של תקשורת-שוקי. אם התנועה לאיכות השלטון תדע להגיע לעיתונים ולטלויזיה לגבי כל עוולה,המצב הכללי בעוד שנה ישתפר ללא הכר. ---------------------------------------------------

וזו תגובת מנהלת לשכת ראש-העיר

שעתיים אחרי הפרסום: -------------------------------------------------------- שלום רב, סיור בנוכחות ראש העיר + מייק קיסוס סמנכ"ל תפעול + רמי ראובני מהנדס תנועה + מאיר אלקיים מנהל אגף איכות הסביבה - בהמשך להתכתבות יתקיים ביום ה' 10.11.2005 בשעה 09:00 אודה לכם על אישור השתתפותך במייל חוזר כולל העברת מספרי טלפון ושמות מלאים להתקשרות. בברכה, יעל ויסמן מנהלת לשכת ראש העיר

אז בוא ואספר לך היכן הכל התחיל

1. בעבר היה ניתן רישיון נהיגה לבני 18 ומעלה. נקודה. 2. התעוררה בעיית אמת בקיבוצים ובמושבים אשר תיארו [ובצדק] מצב אשר על-פיו בחור בן 16 נמצא בשדה עם קרון של בננות רתום לטרקטור, ובשביל להסיע אותו איזה 5 מטרים הוא צריך ללכת לקיבוץ [לא היו סלולארים] ולהזעיק מישהו מהמבוגרים. 3. משרד התחבורה הכיר בבעיה והוריד את רף הגיל לנהיגה על טרקטור ל 16 שנים. [על טרקטור חקלאי אמיתי ולא על משהו שאין לו שום קשר עם טרקטור]. 4. חלפו שנים ובעלי ההון החליט לעשות קופון וניצלו את הפרצה בחוק וכינו את כלי המוות האלה בשם: "טרקטרונים", וזאת למרות שאין להם שום קשר עם שום טרקטור ושום נעליים. 5. כך קורה שילד בן 16 מהמאיון העליון מקבל לידיו מכונית רצחנית ששדרגה את שמה לטרקטורון. 6. ולמה הפוליטיקאים לא עושים דבר ? משום שבעוד שנתיים הילדים האלה הם קהל הבוחרים הפוטנציאלי שלהם.

ghost7

New member
עד כמה שאני זוכר

אז גיל 16 לטרקטורים- היה תמיד. בעבר גם לאופנועים (וללא הגבלת גודל). וחוץ מזה- בישובים החקלאיים גם לא במיוחד הקפידו בעניין רשיונות הנהיגה בשדה. וחוץ מזה- גם שמוש חקלאי נעשה בכלים כאלה. ואותם מתפרעים צעירים עליהם מדובר- לא בטוח לכמה מהם יש רשיונות נהיגה, בלי קשר לגיל.

הכל התחיל עם הקיבוצים והמושבים

חישבו בהיגיון: הטרקטור [ההוא הגדול והחקלאי] היה צורך קיומי אצל המסגרות החקלאיות ועל-כן ניתן רישיון גם לבני 16. אני לא יודע איך היום, אבל כאשר אני קיבלתי רישיון מסוג ב' , היה רשום בו שאני רשאי לנהוג גם על טרקטור. כלומר: משרד התחבורה הניח [ובצדק] שאם איני חבר קיבוץ או מושב, הרי שממילא אין לי טרקטור. תגידו: אתם לא רואים את הבעיה ? לכלי העכשווי ששמו טרקטורון , אין שום קשר עם הכלי ההוא החקלאי. זה מה שחשוב בסיפור הזה ולא כל מיני זימבורי שכל מהסוג הפורמאלי.

אגב: כאשר אני אומר ::::::::::::::

"זימבורי שכל מהסוג הפורמאלי" איני מתכוון למישהו מסויים ובוודאי לא לגולש שאני מגיב על הודעתו, אלא דווקא לכל מיני גולשים שהפורמליסטיקה היא נר לרגליהם [ויש פה לא מעט מהם] ובדרכם זו הם מעודדים את השחיתות.

שוב אשמים הקיבוצים ?../images/Emo8.gif

אני מדבר כאן על התנהגות מוסדות השלטון,במקרה זה העיריה והמשטרה. רק אחרי שעשית להם פרסום לא טוב-הם מתעוררים לאיזושהי עשייה.

למעלה