סיפור מהחיים...

קרני

New member
סיפור מהחיים...

חייבת לספר לכם... לפני יומיים קבעתי עם חברות ללכת לרקוד סלסה. התקשטנו, נעלנו את נעלי הריקוד וכיתתנו רגלינו לפאב. כשהגענו לשם גילינו לדאבוננו הרב, כי ערב הסלסה המובטח יתקיים ביום למחרת. יצאנו משם בפנים קודרות ונכנסנו לפאב הסמוך כדי להתעודד. פאב די ריק, אבל להקת הג`ז שניגנה ברקע ריככה את העצבות והאכזבה שלקינו בה... נכנסנו ומצאתי אנשים שאני מכירה היכרות שיטחית ביותר יושבים על הבר אז... ישבנו על הבר. הברמן הצליח להבהיל אותי כאשר בטעות נתקע בי, ולא הפסיק להתנצל. אחרי 10 פעמים בערך (אבל מי סופר...?!) של פניות למחילה, הוא התחיל לדבר ולדבר ולדבר ולספר על החיים שלו, החברה שלא רוצה, החיים, הראיה על החיים... אם אמרו לי פעם שאחד התפקידים של הברמנים זה להקשיב, לייעץ ולעזור (פסיכולוג יד שנייה...) אני חייבת לציין שהיום הייתי נותנת את אחד המבטים הסקפטים שלי ומתווכחת על זה עד אור הבוקר... הסתבר שהוא גר בשכנות אליי, כך שכשעזבנו את המקום, הצענו לו לבוא לבקר אותנו. לא ממש חשבנו שזה יקרה... וטוב, זה צפוי, אבל היום הוא פשוט דפק על דלת הבית והופיע לו כך משום מקום. בדיוק היינו באמצע ערב מיסטי, כך שהוא התלבש היטב באווירה... ישבנו ודיברנו. ישבנו והוא דיבר. הוא לא ממש רצה להקשיב. הוא סיפר על החיים, על החשיבה לעזוב את החיים, על אהבה, על מהות החיים, הכאב, התסכול... הקשבתי לו וראיתי ילד שהולך לאיבוד ואין לי את הכוחות לעזור לו. ישבתי בחרדה כזאת כשמחשבה עולה לי בראש שאולי הילד הזה יחליט לתת את נשמתו. ניסינו לדבר איתו, לנסות להאיר לו את הדרך שצבע אותה כל כך במרץ בשחור, לפשט את הדברים, לנסות ולהגיד שבעולם יש כל כך הרבה גוונים לא רק שחור או לבן, שאהבה חד צדדית היא לא סיבה לוותר על העולם ש... הוא הלך לא מזמן. אחרי שלוש שעות הוא עזב. חיוך על הפנים היה לו, ואני מקווה שהוא גם לקח איתו דברים שאמרנו לו, למרות שלא כל כך הסכים לשמוע. אני מתפללת שהוא ידע להחזיק את האוויר שלו לנשימה, שיקח את החכמה שלו וינתב אותה למקומות שיעשו לו טוב. אני מקווה שהוא ימשיך לבוא לבקר אותנו, ואני מקווה שהוא יגיד שהוא בחר בדרך חדשה שתעשה לו טוב. זהו. רציתי לשתף אתכם בזה, כי הוא ממש נגע בעצב שלי. אתם חושבים שאני צריכה לפנות לפסיכולוג כדי לבקש עיצה איך לעזור לו? אולי אין לנו את הכלים לעזור לו? אם הוא יתאבד מחר? ....

Dovsha

New member
הוא יחזיק מעמד....

לצערי הרב גם אני הייתי מאותם אנשים שעוברים את תקופות החוסר ודאות, התהייה האין סופית של מה אני עושה פה בכלל!? אולי יותר טוב כבר למות... מנסיוני, כל מה שצריך כדי לעזור זו אוזן קשבת, ועדיף של חבר מאשר של פסיכולוג. אומנם יש פסיכולוגים טובים שמצליחים איכשהו לחדור אל לב ליבה של הבעייה ולנתב את הנשמה התועה לכיוונים יותר טובים אך אנשים צריכים להבין שאם מישהו או מישהי חושבים בצורה כזו אובדנית עצם העלת הרעיון אפילו ללכת לפסיכולוג לא מתפרשת אצלהם בצורה נכונה. הרי הבן אדם כבר יודע שבתוך תוכו משהו לא כ``כ בסדר, משהו צריך לצאת, משהו צריך לעבור תיקון [ומכיוון שהסטיגמה על אנשים שהולכים לפסיכולוגים לא כ``כ מזהירה] אני חושבת שזה רק יחמיר את המצב. קרני יקירתי, העובדה שהוא דיבר שהוא שיתף שהוא נפתח היא פתח עצום לתקווה שיהייה בסוף בסדר. גם אם הוא חושב מחשבות אובדניות, גם אם הכל שחור עכשיו והוא לא רואה אפילו קמצוץ קטן של אור בקצה המנהרה הוא יהייה בסדר. חשוב מאוד לדבר לייעץ ולנסות לעזור אך הכי חשוב - הכי הכי הכי חשוב זה להקשיב. נ.ב - אני יודעת זה יישמע מצחיק ואולי קצת מוזר אבל אם הוא צריך אוזן קשבת ואולי קצת עזרה ממישהי שהייתה שם אשמח לעזור.

קרני

New member
תודה...

אני גם מקווה שכל הברדק שקיים אצלו יסתדר... דובשנית יקרה, אפנה גם אפנה אלייך... :)) זה בכלל לא מוזר ד``א... :)) ואיב, את צודקת! יום טוב לכן ושנשמע בשורות טובות... @ @ J U

איב 1

New member
התאבדות

לדעתי אנשים שבוחרים להתאבד פשוט פחדנים. מכול מצב בחיים (מי כמוני יודעת..) ניתן לצאת אבל צריך למצוא את הדרך. אנשים שמתאבדים פשוט לא מתאמצים למצוא אותה. בקשר לאותו בחור שסיפרת עליו - אולי אני טועה אבל הבנתי שלא הכרת אותו לפני זה והוא סתם התחיל לספר לך את קורות חייו ומשהו בקשר לסיום חייו. לדעתי זהו אדם נואש שמחפש תשומת לב ורק תשומת לב. במידה ומישהו באמת רוצה להתאבד הוא לא מספר את זה לכול אחד שהוא פוגש כי אולי אותו אדם ימנע זאת ממנו?! אני מאמינה בכול ליבי שמי שרוצה להתאבד - מצליח. כול ניסיונות ההתאבדות שכושלים הם זעקות אך ורק לתשומת לב. אותם אנשים ``מתאבדים`` כך שיימצאו אותם ושירחמו עליהם ושיתנו להם תשומת לב. כשלמדתי בתיכון היתה בחורה שהכרתי והיא ניסתה להתאבד. כמובן לא לפני שהיא סיפרה לעשרה אנשים בערך והיה ברור שאחד מהעשרה ינסה לעצור בעדה. דרך אגב היא חיה ונושמת. לכן קרני, אל דאגה. איב

למעלה