סיפור מהבנק

shark3

New member
חברה , חברה , חברה - המחוקק קבע...

כאשר מדובר בהפליה מחמת צבע,גזע או דת. בקיצור אם לבוס\ית מתאים לקבוע שעובד פיצה ילבש את החולצה עם הלוגו שלו והעובד מצפצף על זה אז העובד יטוס כמו טיל.

זה לא הופך את זה לצודק.

וגם לא בטוח שזה נכון, כי המחוקק קבע גם הוראות בדבר חופש העיסוק.

בהיותך מקורב לתחום מערכת אכיפת החוק

והדרישה לקיומו, האם עדיין אתה מחפש ומוצא צדק? כידוע לי, הצדק הופך לארוע הגובל בנס, כשאנו נגרסים בין הזרוע האוכפת לבין הזרוע המבצעת.

לדעתי - מדים זה משפיל באותה מידה.

ואולי אפילו יותר. (כמו דעתי על מדי המשפט הידועים (אצלי) לשמצה).

היתה מסעדה בת"א שדרשה מהמלצריות

ללבוש חולצת T עליה מודפס מס´ החזיה של המלצרית. אפלייה או לא ? העניין הגיע אגב עד לח"כ יעל דיין והופסק בו במקום. DRESS CODE הוא בדר"כ מגזרי ולא לשיקול דעתם של עסקים ספציפיים, כדוגמת בגדי עורכי הדין או דיילות או חליפות עסקים (לגברים ונשים כאחד). דרישת אל על למשל שדיילות תלכנה בעקבים גבוהים היא כן אפלייתית היות והיא נוגעת לבריאותן ונוחותן ופוגעת בהן אישית ומיגדרית ולא נוגעת לאחידות או מכובדות הופעתן. הן מסכימות כי מי שאינה מסכימה לא מקבלת טיסות (חלופה לפיטורין).

למרות שאני לא בעד לנקוט באלימות

הייתי עלולה להחטיף אגרוף למי שהיה אפילו מציע כזה דבר. זה לא נחשב הטרדה מינית? ואיזה צידוק הם נותנים לזה? זה פשוט כל כך שפל ומכוער, שאני לא מבינה מאיפה זה מגיע בכלל.

בטח שזו הטרדה מינית.

מעניין אם הם נקטו הליכים משמעתיים נגד מלצריות שלא רשמו את המידה האמיתית ...

איזו אפליה יש במועדון טופלס?

לא הבנתי בדיוק - אומרים למלצריות שהן באות לעבוד במסעדה רגילה ואח"כ מתברר להן שזו מסעדת טופלס?

לאיזו תגובה אתה מתייחס?

לשים הודעות חדשות שהן בעצם תגובה לשירשור קיים לא עוזר להבין ולהגיב.

shark3

New member
אם לבנים הייתה חובה לציין את האורך

אז זו לא הייתה הפליה מיגדרית.

אביא

New member
לדעתי זה חוסר טעם ואך גרוע מכך

אך זו לא אפליה. דבר מעין זה מצדיק ומבקש חרם צרכני או משמרות מחאה מכתבים לעתונות או כולם. בשום אופן לא אלימות.

ניתאי77

New member
אני מסכים איתך בקשר לאל על,

אבל בקשר למלצריות, לדעתי זה יותר קטע של חדירה לפרטיות שמכריחים אותן לחשוף משהו שבאופן טבעי אולי לא היו רוצות לחשוף, ויש הבדל.

ניתאי77

New member
יש גבול גם לחופש העיסוק והפרטיות-

זה לא גבול בפני עצמו אלא זה גבול של שיקולים אחרים של חופש הבחירה של בעל מפעל להעסיק אנשים שמתאימים למפעל שלו. זה לא אומר שמותר לו לסנן אנשים ללא הגבלה, אבל זה גם לא אומר שרק בגלל שהוא צריך עובדים הוא חייב לקבל את כל מי שמגיש מועמדות מבלי להציב איזשהו רף קבלה הנדרש מהעבודה, ולפעמים רף הקבלה הזה הוא תנאי התנהגות ולבוש הולמים.

מאמרים מ"הדרך למעלה" בנושא קוד לבוש

להלן שלושה מאמרים - תודה לד"ר מירה חניק על ההפנייה. מאמר נוסף מתוך ABOUT - MANAGEMENT - שימו לב שהוא מכוון לגברים (עניין בולט למרות ה"על-ג´נדריות" של השפה האנגלית.

למעלה