בקשר לבית הספר ותלבושת ראויה
סיפור ראשון הוא שהמחנכת שלי בו´-ח´ נהגה ללבוש חולצות שנפלו כשהיא התכופפה ולעומת זאת לא נהגה ללבוש חזיה. אני לא חושבת שזה מקובל. אני זוכרת היטב את רמת הריכוז של הבנים בכיתה שלנו בשיעור. האמת היא שגם בתור נערה היה לי מביך. סיפור שני הוא שבכיתה י´ אמרו לנו הבנות שאסור לנו ללבוש חולצות סטרפלס, חולצות בטן, חולצות עם מחשוף עמוק מדי או מכנסיים קצרים מדי (כולל מכנסי ספורט, ולא היו לנו בדיוק מלתחות בשביל להחליף בגדים). התירוץ, ד"א, היה שזה יפריע לבנים להתרכז. לעומת זאת לבנים לא היו שום מגבלות. מבחינת בית הספר הם יכלו להגיע עירומים לשיעור, ולא היתה שום דרישה שהם יחליפו את המכנסים הקצרצרים שלהם אחרי שיעורי ספורט (הם כנראה יצאו או מהנחה א. הריכוז של בנות עשרה לא נפגם ע"י חשיפת עורם של בני עשרה ו/או ב. ממילא לא משנה מה ההישגים של בנות בלימודים). כמובן שכעסנו ומחינו וכו´. דבר אחרון, עם או בלי קשר לתלבושות אחידה, אני חושבת שיש מקום להגביל את התלבושת של תלמידים בבית הספר. בתור מורה היתה לי תלמידה שהתלבשה ביום יום כמו זונה. לא רק שזה הפריע לריכוז של אחרים, זה הפריע גם לריכוז שלה. כמו שחנה אמרה קודם, שפת הגוף שלנו משתנה לפי מה שאנחנו לובשים. הילדה הזאת היתה רגילה להציג את עצמה כאוביקט מיני כל הזמן, בכל מקום, ואני חושבת שהגבלות לבוש עליה היו יכולות להיות מועילות גם לה, ולא רק לסביבה. מה שכן חשוב לי זה שלא יהיה מוסר כפול. אם אומרים לבנות לא לבוא עם גופיות, זה חייב להיות נכון גם לבנים, וגם למורים ולמורות של בית הספר. אין דבר מכעיס יותר מאשר מורה שמתלבש באופן שאסור לתלמידים, גם אם מותר לו על פי חוק (אתם יודעים, דוגמא אישית וכו´).