סיפור מהבנק

aaa123

Member
אני לא רואה את הדברים כך

אני זוכר דרישה כזאת לפחות בחלק משנותי בבית הספר ולא ראיתי בה פגיעה בפרטיותי או כבודי.

סאטיר #3

New member
וזכויות המורֶה - הן חסרות ערך כמובן

כלומר , ללמד בסביבה נטולת גירויים מוקצנים, מתח בלתי פוסק בין תלמידי הכיתה. זכותו ללמד מבלי שיואשם שהוא מציץ לשדיה של התלמידה, כל פעם שהוא מסתכל עליה. אתה יודע במאבק בין זכויות - יש נקודה בה זכויות מסויימות פשוט פחותות ערך בהשוואה לאחרות.

ומה עם מורה שמגיעה לבי"ס עם מחשוף

עמוק וחצאית מיני (ראיתי כאלו). יש זכות לומר להן שהבגד שלהם לא הולם (לא בבי"ס דתי..). ולמה בעצם הוא לא הולם את מקום העבודה?

aaa123

Member
לדעתי הוא לא הולם את מקום העבודה

כי התלמידים צריכים להתרכז בשיעור ובמצב הקיים בגדים כאלו יכולים לגרום לתלמידים לחשוב על המורה כאוביקט מיני ולא כמורה. הטענה שהובאה כאן בעבר שזה ענין של חינוך לא נראית לי רלבנטית. אני זוכר טענה שבחוף של נודיסטים עירום לא מעורר משיכה מינית(לא יודע כי אני לא מכיר נודיסטים). אני גם לא בטוח אם זה רק ענין של חינוך כי הנודיסטים לא נבחרו מקרית מהאוכלוסיה ,ויתכן שבדיוק אלו שבחרו להיות כאלו שונים מכלל האוכלוסיה כך שעירום לא מזיז להם. כמו כן אני לא בטוח אם עירום מלא הוא הדבר שהכי מביא אנשים לחשוב על הצד השני כאוביקט מיני ויתכן שדוקא עירום חלקי כמו שמתואר מגרה יותר,ולפני שיגידו שיש כאלו שדוקא לבוש צנוע מגרה אותם אז אין לי אחריות על מה שכל אחד חושב אבל הנורמות הקיימות או טבע האדם אומר שיותר בנים נמשכים ללבוש חושפני ומכיון שהתפקיד של מורה הוא לדאוג שיותר יתרכזו בשיעור אז מן הראוי לקבוע כללים של לבוש לא חושפני להוראה.

סאטיר #3

New member
הופעה זו לא הולמת ביה"ס כללי גם

ומנהלים/ות אשר מאשרים למורות להגיע בצורה כזו ראויים לגינוי. לפחות לי זכורה חוויה-מכוננת, עת הייתי בכיתה ח´ והמורה הגיעה במיני, וכל פעם שהתכופפה, קרה לי משהו באזור חלצי, זה היה מביך, מלחיץ ומאוד לא רצוי וראוי. בית-ספר אינו מקום, לדעתי, בו יש להפגין את חיטובי הגוף (מורים כמורות יחד). יש לזכור שבבתי-הספר נמצאים בני-אדם צעירים/ות, נוחים/ות להתרשם. הדרישה שהצגתי ביחס לתלמידות/ים תקפה גם ביחס למורים/ות.

בקשר לבית הספר ותלבושת ראויה

סיפור ראשון הוא שהמחנכת שלי בו´-ח´ נהגה ללבוש חולצות שנפלו כשהיא התכופפה ולעומת זאת לא נהגה ללבוש חזיה. אני לא חושבת שזה מקובל. אני זוכרת היטב את רמת הריכוז של הבנים בכיתה שלנו בשיעור. האמת היא שגם בתור נערה היה לי מביך. סיפור שני הוא שבכיתה י´ אמרו לנו הבנות שאסור לנו ללבוש חולצות סטרפלס, חולצות בטן, חולצות עם מחשוף עמוק מדי או מכנסיים קצרים מדי (כולל מכנסי ספורט, ולא היו לנו בדיוק מלתחות בשביל להחליף בגדים). התירוץ, ד"א, היה שזה יפריע לבנים להתרכז. לעומת זאת לבנים לא היו שום מגבלות. מבחינת בית הספר הם יכלו להגיע עירומים לשיעור, ולא היתה שום דרישה שהם יחליפו את המכנסים הקצרצרים שלהם אחרי שיעורי ספורט (הם כנראה יצאו או מהנחה א. הריכוז של בנות עשרה לא נפגם ע"י חשיפת עורם של בני עשרה ו/או ב. ממילא לא משנה מה ההישגים של בנות בלימודים). כמובן שכעסנו ומחינו וכו´. דבר אחרון, עם או בלי קשר לתלבושות אחידה, אני חושבת שיש מקום להגביל את התלבושת של תלמידים בבית הספר. בתור מורה היתה לי תלמידה שהתלבשה ביום יום כמו זונה. לא רק שזה הפריע לריכוז של אחרים, זה הפריע גם לריכוז שלה. כמו שחנה אמרה קודם, שפת הגוף שלנו משתנה לפי מה שאנחנו לובשים. הילדה הזאת היתה רגילה להציג את עצמה כאוביקט מיני כל הזמן, בכל מקום, ואני חושבת שהגבלות לבוש עליה היו יכולות להיות מועילות גם לה, ולא רק לסביבה. מה שכן חשוב לי זה שלא יהיה מוסר כפול. אם אומרים לבנות לא לבוא עם גופיות, זה חייב להיות נכון גם לבנים, וגם למורים ולמורות של בית הספר. אין דבר מכעיס יותר מאשר מורה שמתלבש באופן שאסור לתלמידים, גם אם מותר לו על פי חוק (אתם יודעים, דוגמא אישית וכו´).

אבל למה נותן השרות "צריך" להיראות

סולידי? ומי קבע שהוא "צריך"? ומי יקבע מה זה "סולידי"?

טל קר

New member
בעוד שלדעתי הלקוחות יכולים להיות

חופשיים בלבושם ובהתנהגותם, מנותן שרות עסקי מצפים למינימום מסוים שישדר אכן עסקים. לאותו מינימום אני קוראת סולידי (להבדיל מהלקוחות. ראיתי לקוחות מגיעים לבנק עם גופיה ומכנסים קצרות ונעלי בית, ואין לי בעיה עם זה). מי יקבע- אם אף אחד לא מוכן, אני מוכנה לקבוע...בגדים שיכסו את איברי המין הראשיים והמשניים - מכנסים/חצאית מקצת מעל הברך דרומה (כלומר ברמודה ודרומה) שרוולים בחולצה - מהכתף דרומה, מחשוף - מתחילת העמק שבין השדיים צפונה. כמה דרומה/או צפונה שיהיה מצידי על פי שיקול העובד/ת. (התיאור הזה רלוונטי לשני המינים). זה גם תלוי במקצוע. אתם לא רוצים לדעת איך מתלבש (או לא מתלבש) הירקן שלי, הסבל שהעביר לי את הדירה, האינסטלטור, וכו´.

לא אותו דבר

בוחן נהיגה לא נותן שירות הוא נותן רשות וזה שרות מסוג אחר בחיים שלי לא ראיתי גבר שבא לבחינה כלשהיא עם גופיה ומכנסי מועדון כי זה נראה מגוחך אני מתאר לעצמי שאותן נשים שאוהבות להתלבש פרובוקטיבי מגבילות עצמן ואת חבריהן/חברותיהן במקומות אחרים בחייהן בין אם זו הלוויה(להבדיל) או ארוע משפחתי עם סבא. אני לא אבוא לחתונה של אותה עלמה עם גופיה שחושפת לי כל פלג הגוף העליון פרט לפיטמות. דרך אגב נשים שמחצינות את איבריהן השופעים הן חופשיות גברים שמחצינים את אבריהם השופעים הם עבריני חוק האם זו לא אפליה???

אוי, נו באמת

קודם כל זה מחוץ לחוק בשביל אשה להסתובב ללא לבוש עליון ובטח ובטח ללא לבוש תחתון. אבל שדיים זה לא איבר מין, ואם נתחיל עם הצהרות מגוחכות כאלו שמתעלמות לגמרי מהביולוגיה, אז למה לגברים מותר ללכת בלי חולצה ברחוב ולנשים לא? אפליה!!!

תגובה

לשדי האישה יש תפקיד מיני ואת יודעת את זה אם גבר היה נוגע לך בפרק כף היד בעדינות ושואל "מה העינינים?" זה לא היה אותו דבר אם הוא היה נוגע בשדך באותה עדינות ושואל גם כן "מה העינינים?" את אפילו תאמרי שזו פגיעה על רקע מיני. זאת הסיבה שלא מקובל שנשים ילכו בלי חולצה (למרות שהפתרון של חולצת בטן נראה מצוין) אני מזמין אותך לעשות שני ניסויים : 1. מיצאי גבר שיחשוף עצמו מול אישה. 2. מיצאי אישה שתחשוף עצמה מול גבר. נראה מי יגיע למשטרה ראשון. נ.ב. מספיק עם ההתחסדות!!!

ניתאי77

New member
לשדיים נשיים אין תפקיד מיני-

הנגיעה בשדיים נשיים היא בדרך כלל *נגיעה* אירוטית ולא נגיעה במקום אירוטי, וברור שיש פגיעה על רקע מיני-הנגיעה בחזה של בן אדם היא עם כוונה מינית בדיוק כמו ללטף את הרגל או הברך, שמעבר להקשרים מיניים ספציפיים, אני לא ממש חושב שיש מישהו שיחשוב שהם אברי מין.... אני לא חושב שנגיעה בעדינות בחזה של גבר היא פחות אירוטית ו/או שהחזה הגברי הוא יותר/פחות אירוטי. זה בכלל לא בכיוון, והניסוי מצחיק-ההשוואה בכלל לא במקום, כי יש תפיסות שאנחנו גדלים וחיים בתוכן שמכוונות את ההתנהגות הגברית והנשית )והגיע הזמן שישתנו( וזה ברור שההתנהגות תהיה שונה.

תביט במעלה השרשור

ואז תבין את ההודעה שלי שדיים הן לא איבר מין במשמעות של פעולה מינית ,אך הוא משחק תפקיד מיני כמו שלישבן של גבר יש תפקיד מיני(אמנם פחות יותר) החזה הנשי "מקודש" מהכתפיים הנשיות והחזה הגברי(מעניין שבאנגלית אלו שני מושגים שונים) הוא שווה ערך לכתפיים הגבריות . הרבה נשים נוגעות לגברים בחזה בלי שום קשר מיני ,אך לא כך לגבי נשים ובקשר לניסוי : רק רציתי להראות שהיחס לגברים במקרה זה הוא רע יותר ובלתי סלחני מאשר יחס לנשים במקרה דומה. ושוב מספיק עם ההתחסדות

ציפי ג

New member
לשדיים יש תפקיד תזונתי

למה גברים מתגרים מאיבר שנועד להזין ילדים, זה נשגב מבינתי. אבל אני לא גבר.

למעלה