סיפור לשבת .

רק שתדעי לך שאותו בית של

יצאניות היה מלא בלקוחות, לא יודע, בעניי זה ניראה השג עסקי והצלחה מקצועית, מה איכפת לי אם הן יהודיות או לא יהודיות ???? בכל אופן, אהבתי לקרוא את הזווית שלך ואך את רואה את הדברים, החכמתי יותר.

לרוסיה ../images/Emo141.gif

רציתי להחמיא לך על העברית שלך שהיא ברמה מאוד מאוד גבוהה, גם אני בזמנו הייתי עולה חדש, ואני יודע להעריך עבודה קשה שהושקעה כדי להגיע לרמת כתיבה כמו שלך.

../images/Emo51.gif וזה מזכיר לי

מספר מקרים בצ'ט צעיר (שנות1999-2000) כאשר אחרי שיחה ארוכה בני שיחה לא האמינו שעברית אינה שפת אמי וראו בי מתחזה. חשוב לציין שבזמנו בצ'ט לא חגגה עברית עילגת כמו היום ואפשר היה למצוא שם אנשים מעניינים, משכילים ומתוחכמים. אכן למדתי שפה שעות ארוכות בכל שיטה אפשרית. ולמדתי מקצוע חדש בגיל 36. ברוסיה יהודים היו אמורים להיות טובים כפול בהכל כדי להתקבל כשווה עם אחרים. בעצם בכל גלות זה ככה. גם בארץ "רוסיה" צריכה להיות מוכשרת כפול כדי להיות שווה בין שווים. לא נורא, התרגלנו. הרי מיומנות הלמידה והתמודדות נשארות אותו הדבר ומשמשת לכל מטרה.

הצלחה עסקית

לא בטוחה שיצאניות (איזו הגדרה אלגנטית) עשו קריירה מבריקה, אולי מנהל תפעול (הסרסור) שלהם אכן מצליח. ואני מסכימה שלמבקרים לא כ"כ חשוב האם אותה רוסיה היא יהודיה או גויה. אבל תראה את הצד שני, איך זה לשאר ה"רוסיות" שאינן עוסקות באומנות מסוג זה אלא סתם רופאות, מורות, מוסיקאיות, היי-טקיות לקבל את תווית הזאת כבר בכניסה לארץ הקודש. קשה כפול לאישה יפה. תתאר לעצמך שלאמך/אחותך/אהובתך/בתך פתאום ללא כל סיבה ראויה מתייחסים כלזונה מדופלמת בפוטנציה. לא היית מרגיש מוזר? בשפה מעוטה?

אורמור

New member
משתדלת, תודה לך , תהי מי שתהי

אכן התוכן הוא העיקר, והרהיטות והעומק שלך מזכירים ימים אחרים כאן, שאני עוד מקווה שישובו. ברוכה השבה\השווה...
אור

למעלה