סיפור לשבת

gs1234

New member
סיפור לשבת

חבר שלח לי בפייסבוק:

"שלום חברים,

אני מבקש לשתף אתכם בסיפור הגבורה המרשים ביותר ששמעתי עד כה על לוחמים שהוקפצו בצו 8 למבצע "עמוד ענן".
אתמול הגיע לפלוגת המילואים המשמשת כפלוגת החי"ר של גדוד 46 בחטיבת שריון 401 הרב דוב ליאור (הרב הראשי של קרית ארבע-חברון), לאחר שהוזמן ע"י קרוב משפחתו - אחד מחיילי הפלוגה. אל הרב ניגש חייל מהפלוגה העונה לשם עומר פרטר – להלן: אבו. אבו שאל את הרב: "אתה חתמת הסכמה לספר 'תורת המלך'?" הרב הושיט את ידו ללחוץ את היד לאבו. אבו סירב ליד המושטת והרב שאל: "אסור לי לבוא לדבר עם חיילים?" אבו ענה לו: "אתה אישיות לא רצויה כאן."
אבו הסביר לחברים בפלוגה שהספר שעליו חתם דוב ליאור הוא מניפסט הסתה ושנאה , שמתיר, כביכול לפי ההלכה, הרג של תינוקות חפים מפשע רק משום שאינם יהודים.
החיילים הדתיים בפלוגה התאספו, זועמים על המאורע, והתכנסו לשיחה עם הרב.
לצד השיחה נעמדו ארבעה חיילים – אבו, יוני יעקובי, חן שמיר (חנשה) ויונתן זיו (ג'ון). הארבעה פתחו את הפלאפונים דלי הסוללה והוציאו מהאינטרנט ציטוטים מ'תורת המלך', (למשל: "יש סברא לפגוע בטף אם ברור שהם יגדלו להזיק לנו") וצעקו אותם בקול לחלל. הם הזכירו את חלקו בהסתה שהובילה לרצח רבין, לאחר שפרסם 'דין רודף' שהתיר את דמו וגם את העובדה שהרב ליאור סירב להתייצב לחקירה במשטרה לאחר שזומן בעקבות חתימתו על 'תורת המלך'.
השיחה נקטעה אחרי 5 דקות והרב דוב ליאור עזב את המקום.

אני גאה בחבריי שעמדו על האמת, למרות העימותים החריפים עם חבריהם מהפלוגה, וחשפו את פרצופו האמיתי של אחד מגדולי המסיתים בארץ."

לו רבים היו כמותם

אקווה שאין די בשמות שפורסמו כדי להוביל לבתיהם של ארבעת אלה. לא הייתי רוצה לקרוא בעיתונים שהם ובני משפחותיהם התחילו לסבול מהתנכלויות של תלמידי הרב עקב האירוע הזה.

למעלה