סיפור לשבת

עליזה 63

New member
סיפור לשבת ../images/Emo30.gif

להעריך את מה שיש הייתה משפחה בת 5 נפשות שגרו בבית קטן ודל, המשפחה הזאת לא הייתה מרוצה מהבית שיש להם בגלל שתמיד התלוננו על כך שהוא צפוף מידי ושלא נוח בו ושאין מקום, האב הלך לרב העיר ושאל אותו מה לעשות בנידון הרב השיב לאדון: "שמע נא לי, אנא ממך קח 3 כבשים והכנס לביתך" שאל האדון: "למה רבי?" והרב המשיך בדרכו... בעל הבית הכניס 3 כבשים לביתו... וכמובן שסבל הצפיפות היה רב וגדול יותר התלונות המשיכו להישמע מידי פעם.. הלך האדון שוב אל הרב ושאל: "רבי, אין כבר מקום בביתנו" ענה הרב: "קח עוד 5 כבשים והכנס לביתך" והמשיך בדרכו... האדון לא הבין את משמע אוזניו אבל בכל זאת הלך ולקח עוד 5 כבשים שהיו בחצר ביתם והכניס לביתו, ושוב התלוננה אשתו וילדיו על צפיפות וחום שמציק, בסוף השבוע הלך אל הרב ואמר לו: "רבי איני יכול יותר" השיב הרב "תשמע, תוציא את כל הכבשים מביתך ובוא אלי" עשה כמשמע דברי הרב וחז אליו, אמר הרב: "בני, איך הרגשתך עכשיו? האם צפוף לכם? האם קשה לכם? ענה האדון : "כלל לא אדוני יש מקום ונוח יותר לילדי ולשאתי ולי" השיב הרב: " עכשיו תבין שביתך הוא נס, כי יש אחרים שגם אין מה להם ללבוש ובטח לא בית שיחמם אותם שצריך והם חיים תחת כיפת השמיים, אז הבן שאתה בר מזל, ושאין לך על מה להתלונן, גש לביתך והודה על כך" מוסר השכל: תלמדו להעריך את מה שיש לכם.

עליזה 63

New member
כעס

ללמוד לשלוט בכעס היו היה ילד קטן עם אופי רתחני אבא שלו נתן לו שק עם מסמרים ואמר לו שבכל פעם שהוא מתפרץ וצועק על אנשים הוא חייב לתקוע מסמר בגדר שמקיפה את ביתם ביום הראשון, תקע הילד 37 מסמרים בגדר, אך במהלך השבועות הבאים ככל שלמד לשלוט בכעסו ירד מספר המסמרים שהוא תקע בגדר הוא למד שקל לו יותר לשלוט בכעסו מאשר לתקוע מסמרים בגדר לבסוף, הגיע היום בו הילד לא התפרץ כלל הוא סיפר את זה לאבא שלו , ואבא שלו אמר לו שעכשיו, בכל יום שחולף ובו הוא לא התפרץ ושלט בכעסו הוא צריך לשלוף מסמר אחד מן הגדר הימים חלפו ולבסוף הגיע הילד לאביו ואמר לו שכל המסמרים נשלפו מן הגדר האב, אחז בידו של בנו לקח אותו החוצה אל הגדר, ואמר לו כל הכבוד בני על שלמדת לשלוט בכעסיך, אבל הסתכל נא אל החורים שבגדר הגדר כבר לעולם לא תהיה כמו שהיא הייתה בהתחלה. כשאתה אומר דברים מתוך כעס , הם משאירים צלקת בדיוק כמו החור שבגדר. אתה יכול לתקוע סכין בגבו של אדם ולמשוך אותה החוצה חזרה , אבל לא משנה כמה פעמים תתנצל הפצע עדיין יישאר שם. פצע מילולי הוא גרוע בדיוק כמו פצע פיזי חברים הם כמו יהלומים יקרים, הם גורמים לך לחייך ומעודדים אותך להצליח, הם קשובים לך, הם תמיד שם בשבילך, אל תשאיר להם צלקות... אנא סלח לי אם אי פעם השארתי לך חור בגדר !!!

סיפור הכעס הוא סיפור מקסים ../images/Emo91.gif

קיבלתי אותו פעם במייל והפצתי אותו הכי רחוק שיכולתי להגיע מדהים אותי כל פעם מחדש..
עליזה שהזכרת לי אותו שוב

למעלה