סיפור לילה חורפי

SAAM1

New member
סיפור לילה חורפי

יש לי דלימה נולדתיי בהמדן לפני הרבה שנים האמת לא בדיוק יודע מתי גם הורי לא ידעו אמרו שנולדתיי בסביבות פורים איש לא ידע את השנה המדויקת שלא לדבר על יום או חודש אבל בזמן העליה לארץהיתי חיב תאריך לידה אז אמרו הורי איזה תאריך וככה נשארתי עם התאריך לידה הדמיוני כל שנותי ומשנת 1950 אני חי עם לידה מזויף לפני כמה חודשים עשיתי סדר בנירת הורי ומצאתי תעודה מבית ספר עממי כיתה ג שלי בין הנירת ולפתעתי נרשם בו תאריך לידה שלי וכאן אתם נכנסים לסיפור אני מבקש מכל מי שיכול לתרגם את התאריך ללעוזי נולדתי ב15 לחודש פרברדין 1315 אני בטוח שמישוא יכול להפוך את זה לתאריך לועזי בבקשה עשו זאות אני כבר לא ילד אבל סקרן בתודה מראש מוטי

niya

New member
אז גם אתה מזל דגים?

איזה מדהים זההסיפור הזה שלא רשמו תאריכי לידה מדוייקים יש לי חברה שנשואה לבחור פרסי (כורדי-פרסי, ליתר דיוק), בן כ- 45, וגם הוא לא יודע מהו תאריך הלידה המודייק שלו, דבר שבגילאים האלה נדיר יחסית. רק אחותו הקטנה (היחידה מבין 5 אחים ואחיות) שנולדה בארץ, יודעת מהו תאריך הלידה המדוייק שלה

בכל זאת ניסיתי להבין מה אני קורא שם

(אבל שגדולים ממני יבדקו אותי) לפי מה שרשום בעמוד שנתתי קודם: התאריך הפרסי חל ב 4/4/1936. שזה דוקא קרוב יותר לפסח: י"ב ניסן תרצ"ו. יום שבת ד"א. (שבת הגדול) אבל שוב - הנתונים באתר התאריכון דלעיל בלבלו אותי קמעא, כך שעדיף שייקראו על ידי מישהו מוסמך ממני לתאריכון הפרסי. (את התרגום מלועזי לעברי עשיתי עם תוכנת "קלוח" המצוינת) לילה טוב, אסף.

SAAM1

New member
תודה

תודה לכל אלה שניסו תודה לכל אילה שינסו בסוף אני מניח אני אגיע לתאריך המדויק ממילא חיכתי כמעט 74 שנים מה בוער עכשיו

JUN JUN

New member
גם אני בדקתי לך באתר אחר

אתר לועזי, שהגיע לאותו תאריך שאסף נתן לך. אם התאריך האיראני שמסרת נכון, נולדת ב4/4/36 , יום שבת זה נכון

אפשר קצת הסבר על לוח השנה הפרסי?

למה הוא מסונכרן? יש תקופות שאפשר להקביל תאריכים/מועדים/חגים, שמות חודשים חופפים/דומים לחודשים מתרבויות אחרות? אסף.

פרויז1

New member
הלוח הפרסי מבוסס שמש ומקביל בדיוק

ללועזי שאנחנו משתמשים. בכל יום של כל שנה ושנה, אותם תאריכים בדיוק בשני הלוחות. בסדר?

niya

New member
הקלות הבלתי נסבלת../images/Emo122.gif

של גוגל ו-ויקיפדיה

העצלות הבלתי הסבלת...

רק חיפשתי עבורו המרה לתאריך (מצאתי בגוגל את האתר שנתת קישור אליו), ולא חקרתי הלאה. עושה קצת יותר סדר. מקביל ברובו כפי שציין פרויז. רק ש"ראש השנה" הפרסי חל באביב. די מקביל להתייחסות המקראית לחודשים. שם ניסן הוא החודש הראשון.
אסף.

niya

New member
נכון, וכבר דיברה על כך THMR

באירוח שהיה לה כאן, מזמן... בפורום שמו של החג הו עיד א נורוז ככל שאני זוכרת, ואני יודעת שיש קבוצה גדלה והולכת של אנשים שחוגגים את זה כחג גם כאן בארץ

"סיבה למסיבה"

אצלנו בארץ חוגגים הכל. כריסמס, חנוכה, "סילבסטר", ראש השנה, פסח, וולנטיין, ט"ו באב, מימונה, סהרנה. מעניין שאת ראש השנה הסיני לא חוגגים, למרות העובדים הזרים (ואולי באמת חוגגים?...) אז מה זה בשבילנו עוד עיד פרסי? קטן עלינו. "תרבחו ותסעדו"
אסף.

yafash7

New member
../images/Emo187.gif../images/Emo141.gifמוטי מה חשוב../images/Emo13.gif

התאריך העיקר איך אתה מרגיש. שולחת לך המון
ערב טוב וגשום במיוחד

haji mola

New member
ראוי להתייחס בכובד ראש להערה של הירשברג

אכן ב- 4.4.36 חל שבת הגדול שזו השבת שלפני פסח. פסח עצמו חל באותה שנה שלושה ימים לאחר לידתך, כך שמאוד סביר שהיו זוכרים את תאריך לידתך בסמיכות לפסח דווקא (ובמיוחד שתאריך זה הנו שבת הגדול המזוהה עם פסח) ולא לפורים.

למעלה