סיפור לחג

סיפור לחג

כמו שאני מכיר אתכם , אין ספק שאצלכם הכל מוכן ומזומן לחג. החמצ בוער הכלים הוגעלו - או שיש לכם הכל רזרבה ומיוחד לפסח?.אתמול התקלחתם - היום שבת אסור להתנגב ולכן גם לא להתקלח - אז מה נותר? רק ללבוש את הבגדים החדשים ולחכות ששאר המשתתפים - שיהיו בריאים- יגיעו. במגמה לטעת מעט עניין בשעות הבאות הרי לפניכם סיפור. סיפור לחג הפסח. על ביקור של אליהו הנביא

כמו אז גם היום........../images/Emo161.gif

ממשיכים כולם לחכות לאליהו הנביא.... "אליהו הנביא: אליהו הנביא אליהו התשבי אליהו הגלעדי במהרה יבוא אלינו עם משיח בן דוד" אינשאללה- שיבוא!!! סיפור יפה אשתורי
וקצת על דמותו של אליהו הנביא כמוריד הגשם, מבשר המשיח, מסכל מזימות ומחיה מתים ניתן לקרוא פה. בוקר טוב, שבת שלום וחב שמח לכולם

אנימו

New member
מזכרונותיהם של חברי/ות קיבוצים:|מצה

שמא אפרוץ בבכי / פולין גדלתי בווארשה ברחוב מונרובסקה-מילא. אבא היה "מזרחי", אח אחד רוויזיוניסט, אחד .כלל-ציוני ועוד אמא היתה מקפידה יותר מאבא בענייני כשרות. לא פעם היתה הולכת לרב לשאול אך אבא היה ."!מקדימה ואומר: "למה לך? תזרקי את העוף. ממילא לא תקבלי את פסק דינו של הרב לאבא היתה ספריה גדולה – קיר שלם. ואמנם איש עובד היה, אך בגמר העבודה, בימי שבת וחג, היה ישוב על ספריו. והנה עם התקרב הפסח היה עובר על כל ספר, דף דף, ומנקה, מסיר .את האבק ושמא נדבק איזה לכלוך או חמץ ! הסדר עצמו היה מפואר. זוכרת אני שזה היה מסתיים בשתיים בלילה. היה טקס עצום אבא "מלך" – ואמא "מלכה". אבא היה מלובש בקיטל לבן כמו בשאר החגים הקדושים. אבא היה הקורא וכיוון שרק האחים שלי הבינו עברית, היה אבא מפסיק מזמן לזמן ומספר איזה סיפור .ומפרש – ביידיש, כמובן – ומוסיף כל מיני אגדות בבוקר למחרת הסדר אכלנו מציות ו"בובעלע" – זו היתה ביציה תפוחה מאד, כנראה מחלב, והרבה צהוב! וכמובן, אכלנו המון מצה עם שומן אווזים. לזה ציפינו! ועוד אני נזכרת ב"כרעמזעלאך", אלה תפוחי אדמה מבושלים ומרוסקים עם ביצים, מעין קציצות, ואלה .ליוו את מאכלי הבשר חג הפסח היה גם א ב י ב בפולין. לא רק שספגנו את החג בחיצוניותו – הוא נמצא גם בתוכנו. היה טעם בחיים למרות שזה שכפרנו בעיקר. החג השאיר רושם חזק מאד. איני .רואה במסורת חזרה משעממת. כדי שתהיה מסורת אצלנו – יש לחזור על העיקר כשהייתי כבר בהכשרה – שנתיים ישבנו בכפר וכמעט שלא חזרנו הביתה אפילו לביקור... – בבוא ימי חג היו תוקפים אותי זכרונות עזים - - כל כך עזים שהייתי .נאלצת להתרחק מהחברה שמא אפרוץ בבכי לעיני כולם [1976 , יהודית קוצר (ז'ולקובר) דובב ורשם: דב ו., עין השופט ] --------------------------------------------------------------------------------

bimbo.

New member
אשתורי, חונה, אנימו - ../images/Emo51.gif על

הסיפורים והמובאות. אשורי, אני "מתה" על הסיפורים שלך. חג שמח לכולנו

איזה יופי אנימו ../images/Emo28.gif

מאיפה את לוקחת את הזיכרונות האלה? YYY נזכרתי בקרמזעלאך שהיתה מכינה סבתי ז"ל... סבתי היתה ממוצא בולגרי אך סבי היה ממוצא רוסי\פולני והמטבח שלה היה מעורב שפתיים ישקו... יהי זיכרה ברוך.

offe

New member
סיפור פסח שזור בתולדות הארץ ../images/Emo127.gif

maxima

New member
אשתורי...סיפורך העלה בי זכרונות

מימי ילדותי בדיוק כך היה הסדר מתנהל אצלינו. עולה בי זיכרון מטושטש אינני זוכרת באיזה חג זה היה כשכל המשפחה ישבה יחד ולפתע הופעו חילים בריטיים, הם חיפשו את אבי שהספיק להסתלק ולברוח בעקבות הודעה מוקדמת שמחפשים אותו.

maxima

New member
אנימו.....אצלינו מכינים כמזאלך

מביצים וקמח מצה. אני מכינה ללידי ונכדי כולם אוהבים את זה עם סוכר.

אנימו

New member
מקסימה. מרוב געגועים אני כבר

מוכנה לאכול אותם בכל צורה , עם ובלי סוכר...

maxima

New member
חחחח אנימו את יכולה לעשות...../images/Emo13.gif

או את יכולה לבוא אלי ולהתכבד...

pazi66

New member
ליל הסדר בפתח ../images/Emo155.gif../images/Emo24.gif../images/Emo79.gif

מה יותר טוב ממוזיקה להכניס אותנו לאוירת החג המיוחדת, חג האביב, חג החרות...החג שכל המשפחה מתלכדת, חוגגת ושמחה ביחד.... מעל 90 דקות של מוזיקה מיוחדת לפסח חסידי לפסח עיברי לפסח

למעלה