סיפור יפה....

k e r e n l

New member
סיפור יפה.... ../images/Emo9.gif

יום אחד כשהייתי בכיתה ט', ראיתי ילד מהשכבה שלי שהיה בדרכו הביתה מביה"ס שמו היה עידו. נראה היה שהוא סוחב את כל הספרים שלו. חשבתי לעצמי: למה ילד יקח את כל הספרים שלו הביתה מביה"ס? הוא בטח יורם. היה לי סופשבוע עמוס (מסיבות ומשחק כדורגל עם החברים שלי בשבת אחה"צ) אז משכתי בכתפי והמשכתי ללכת. בשעה שהלכתי, ראיתי חבורה של ילדים רצים לכיוון עידו, העיפו לו את כל הספרים מהיד והפילו אותו לאדמה. המשקפיים שלו עפו וצנחו על הדשא במרחק 3 מ' ממנו. הוא הביט למעלה וראיתי את העצב בעיניו. ליבי יצא אליו, רצתי וכשהוא זחל מסביב כדי לחפש את משקפיו וראיתי דמעות בעיניו. נתתי לו את המשקפיים ואמרתי לו "החברה האלה מגעילים" הוא הסתכל אלי ואמר "היי- תודה " וחייך אלי. זה היה אחד מאותם חיוכים המראים הכרת תודה אמיתית , עזרתי לו לקום ולהרים את ספריו ושאלתי אותו למה לא ראיתי אותו קודם, איפה הוא גר. הסתבר שהוא גר לידי, אז שאלתי אותו איך קרה שלא ראיתי אותו קודם לכן. הוא אמר שהוא הלך לבי"ס פרטי קודם לכן. בחיים לא הייתי מתחבר עם ילד שהולך לבי"ס פרטי לפני כן. דיברנו כל הדרך הביתה ועזרתי לו לסחוב חלק מהספרים. מסתבר שהוא ילד "גיזעי". שאלתי אותו אם הוא היה רוצה לשחק איתנו כדורגל? הוא ענה שכן. בילינו ביחד כל אותו סופ"ש וככל שהכרתי אותו יותר כך חיבבתי אותו יותר וכך גם החברים שלי. ביום ראשון בבוקר ראיתי אותו שוב עם כל הספרים. אמרתי לו, נראה לי שאתה הולך לפתח שרירי ידיים חזקים במיוחד אם תסחוב את כל הספרים האלה כל יום. הוא צחק והעביר לי חלק מהספרים. במהלך 4 השנים הבאות, עידו ואני נעשינו חברים טובים. כשסיימנו את התיכון, התחלנו לחשוב על צבא ואוניברסיטה. ידעתי שכל הזמן נישאר חברים למרות שכל השיכבה ואני צחקנו עליו על כך שהוא "יורם" הוא היה צריך לשאת את הנאום בשם הבוגרים בטקס סיום התיכון. ראיתי את עידו באותו יום, הוא נראה נהדר, הוא היה אחד מאותם נערים שבאמת מצאו את עצמם במהלך התיכון. הוא התמלא וממש נראה טוב למרות המשקפיים. היו לו הרבה חברות במהלך התיכון. הוא היה מאוד נרגש מהנאום. טפחתי לו על השכם ואמרתי לו "אל תדאג- אתה תהיה גדול" הוא הסתכל עלי באחד מאותם מבטים (מלאי הכרת תודה) וחייך. "תודה" הוא אמר. כשהוא התחיל לנאום, הוא כחכך בגרונו ואמר: סיום התיכון הוא זמן להודות לאלה שעזרו לך לעשות את זה במהלך השנים הקשות הללו – ההורים שלך המורים שלך. אבל יותר מכל החברים שלך. אני פה כדי לספר לכם שלהיות חבר של מישהו, זוהי המתנה הטובה ביותר שיכולת לתת לו. אני הולך לספר לכם סיפור, הסתכלתי עליו, לא מאמין למשמע אוזני כששמעתי שהוא מספר את הסיפור של היום בו הכרנו. הוא סיפר שהוא תיכנן להתאבד באותו סופשבוע. הוא סיפר איך הוא רוקן את כל הארונית שלו וניקה אותה כדי שאמא שלו לא תצטרך לבוא לנקות לאחר מכן ולסחוב את הספרים שלו. הוא הסתכל אליי וחייך חיוך קטן. "למזלי, ניצלתי, החבר שלי הציל אותי מהתאבדות". שמעתי את הרחשים בקהל בשעה שהבחור החתיך, הפופולרי והמוצלח הזה, מספר על הרגע החלש ביותר שלו. ראיתי את ההורים שלו מסתכלים עלי ומחייכים את אותו חיוך מכיר תודה, שעד לאותו רגע לא הבנתי את המשמעות של אותה הכרת תודה. אף פעם אל תמעיט מהעוצמה של פעולותיך – שיכולות לשנות חייו של אדם לטובה או לרעה. אלוהים שם אותנו בתוך חייו של האחר כדי שנשפיע זה על זה בדרך כלשהי. כעת יש לכם שתי אפשרויות : 1. להעביר את הסיפור לאחרים. 2. לשכוח מהסיפור. אני בחרתי באפשרות הראשונה "חברים הם מלאכים שמעמידים אותנו על הרגליים כאשר הכנפיים שלנו שוכחות כיצד לעוף,"

אסף 8

New member
אוי אני מכיר

בדיוק לפני שבוע המורה לסיינס סיפרה לנו את זה (באנגלית כן? אבל תרגום יפה...) זה סיפור ממש יפה....

../images/Emo9.gif באמת יפה.

ובנימה זו אני רוצה לציין (בלי שום התלהבות, אפילו לא הזכרתי את זה בבלוג) שאני יודעת מה זה לעזור למישהו ולקבל את המבט הזה.
הסיפור: בביצפר הקודם שלי, היתה מישהי שקוראים לה אמה. היא היתה מהאנשים האלה שברגע שאתה מדבר איתם אתה קורא אותם כמו ספר. היא היתה שקופה, למרות שהיא ניסתה להסתיר הכל (בהצלחה חלקית) עם סרקסטיות והומור שחור. הייתי איתה בצרפתית ולא הבנתי למה תמיד היא אומרת לי "אל תבריזי היום, בבקשה!" בלאנץ'. מסתבר שהילדים בכיתה שלנו היו נטפלים אליה. קצת רקע על אמה- אני חושבת שאם לא היו לה משקפיים והיא היתה קצת יותר נחושה להראות שהיא מגניבה כזו (כי היא באמת מגניבה!) לא היו נטפלים אליה, אבל היא סבלה מחוסר ביטחון בסביבה של האנשים האלה. הבנתי שכשאני שם אני מעניקה לה ביטחון (כי ממש לא חיבבתי את כל המתלהבים של "LOOK AT ME I'M ALL THAT" כשהם פאקינג לא!). יום אחד בשיעור המורה נתן ציונים למבחנים ואמה קיבלה ציון הכי גבוה בכיתה וילד אחד נחר כזה וסינן:"חנונית"... אח"כ כשהמורה הקריא את הציון שלו והוא נכשל אני גיכחתי (קצת בקול רם) וכשראיתי את המבט הנעלב שלו, הבנתי איזה סבל הם מעבירים אותה... יצאו לנו עוד כל מיני קטעים כאלה איתם וכשהיא קיבלה ביטחון היא ענתה להם יפה מאוד (נו, היו ימים שהברזתי...) עד שיום אחד היא היתה דיי עצובה (זה היה בלאנץ' כשהיינו בחדר אומנות) ושאלתי אותה מה קרה, היא ענתה שכלום ושסתם גרהאם (ההוא ממקודם) קרא לה בשמות ושאיאן (אחד פסיכופת) נתן לה מכה על הראש ואז לקחתי אותה למסדרון ודיברנו ואמרתי לה שחייבים ללכת למרכז השכבה. היא לא רצתה, היא ממש התנגדה אבל אז הלכנו ליועץ של הכיתה שלה והיא בכתה במשרד שלו, כשהוא יצא לרגע חיבקתי אותה והיא אמרה לי שאני חברה טובה ושאני לא חייבת להיות שם אם אני לא רוצה, אבל רציתי. אז הייתי שם בשבילה, כי איכפת לי ממנה וגם בגלל שאני אוהבת להוריד את הפרופיל של הפלצנים ההם. בכלל, זה נורא מקומם אותי שמנצלים חוסר ביטחון של מישהו בשביל צחוקים עם החבר'ה... כאילו שימצאו חיים! לסיפור הזה יש סוף טוב- הם הושעו מהביצפר והם כבר לא מציקים לה
בכל מקרה, סתם רציתי לשתף...

okts

New member
סיפור נוסף

יום אחד ביקשה מורה מהתלמידים שלה שירשמו את רשימת שמותיהם של התלמידים האחרים בכיתה על גבי שני גיליונות נייר, בהשאירם רווח ליד כל שם. אז היא ביקשה מהם לחשוב על הדבר הנחמד ביותר שביכולתם להגיד על כל אחד ואחד מחבריהם לכיתה ולרשום אותו. במשך כל הזמן שנותר מהשיעור גמרו התלמידים את המטלה שלהם, ובעוזבם את הכיתה, מסר כל אחד מהם למורה את הדפים. באותה השבת, ישבה המורה ורשמה את שמו של כל תלמיד על דף, וכתבה את כל מה שהתלמידים האחרים אמרו עליו. ביום שני נתנה המורה לכל תלמיד את הרשימה שלו/שלה. לא לקח זמן רב, וכל הכיתה חייכה. "באמת?" היא שמעה את הלחישה. "מעולם לא ידעתי שהייתי בעל/ת משמעות למישהו!" ו- "לא ידעתי שהאחרים אוהבים אותי כל-כך". אלה היו מרבית התגובות. אף אחד מעולם לא הזכיר את הדפים האלה בכיתה שוב. היא מעולם לא ידעה אם הם דיברו עליהם ביניהם בהפסקות או עם הוריהם, אך זה לא היה חשוב. התרגיל השיג את מטרתו. התלמידים הרגישו טוב בקשר לעצמם וביחס אל האחרים. עברו שנים, התלמידים בגרו והמשיכו הלאה עם חייהם. מספר שנים לאחר מכן, אחד מהתלמידים נהרג בויטנאם והמורה הוזמנה להשתתף בלווייתו. זאת היתה הלוויה הראשונה שנקראה להשתתף של אחד מתלמידיה לשעבר. הכנסייה הייתה מלאה בחבריו. אחד אחרי השני, עברו אלו שאהבו אותו ליד הארון לחלוק לו כבוד אחרון. גם המורה חלפה על פני הארון. היא מעולם לא ראתה קודם חייל בארון צבאי. הוא נראה כה נאה, כה בוגר. היה לה קשה להאמין שהיא למדה אותו בעודו ילד. אחד מהחיילים שתפקידו היה לשאת את הארון, ניגש אליה. "האם את היית המורה של מארק למתמטיקה?" שאל. היא הנהנה: "כן". "מארק דיבר עליך רבות", אמר לה החייל. המורה היתה נבוכה. לאחר הלוויה, הלכו מרבית חבריו של מארק לביתו לנחם את הוריו. גם המורה הלכה לביתו - לומר כמה מילות תנחומים להורים הכואבים. הוריו של מארק המתינו לה. "ברצוננו להראות לך דבר מה", אמר אביו והוציאו מכיסו את הארנק. "הם מצאו את זה על מארק כאשר הוא נהרג. חשבנו שאולי תזהי את זה." בפותחו את הארנק, הוציא בזהירות שתי פיסות נייר מהוהות שנראה שקיפלו אותן חזור וקפל מספר רב של פעמים. המורה ידעה אפילו מבלי להסתכל שפיסות הנייר הללו היו אלה שעליהם היא רשמה את הרשימה של הדברים הטובים שכל אחד מחבריו כתב עליו. "אנחנו רוצים להודות לך כל-כך על שעשית את זה," אמרה אמו של מארק. "כפי שאת יכולה לראות, מארק שמר על זה מכל משמר." חבריו לכיתה לשעבר החלו להיאסף מסביב. צ'ארלי חייך די במבוכה ואמר, "אני עדיין שומר את הרשימה שלי במגירה העליונה בשולחן שלי בבית". אשתו של צ'אק אמרה, "צ'אק ביקש ממני שאשים את שלו באלבום החתונה שלנו." "גם לי יש את הרשימה שלי," אמרה מרילין. "היא בתוך היומן שלי." אז ויקי, חברה אחרת לכיתה, הושיטה את ידה לתיק שלה, הוציאה את הארנק והראתה לכולם את הרשימה שלה לכל הקבוצה. "אני נושאת את זה תמיד איתי," וללא הנד עפעף הוסיפה ואמרה: "אני חושבת שכולנו שמרנו את הרשימות שלנו." ברגע זה התיישבה המורה והחלה לבכות. היא בכתה על מארק ועל כל חבריו שלא יוכלו לראותו עוד לעולם. צפיפות האוכלוסייה בחברה שלנו היא כה גדולה שאנחנו נוטים לשכוח שהחיים יגמרו יום אחד, ואנחנו לא יודעים מתי היום הזה יגיע. אז בבקשה, הגידו לאנשים שאתם אוהבים ואיכפת לכם מהם, שהם מיוחדים וחשובים. אימרו להם, לפני שיהיה זה מאוחר מידי… זיכרו, אתם פורמים את מה שאתם תופרים, מה שאתם שמים בחייהם של האחרים יחזור פעם לחייכם שלכם. מי ייתן וימיכם יהיו מבורכים ומיוחדים כפי שהנכם. ולסיום: זכה מארק ששמע את שיבחו בעודו בחיים! הלא תמיד נשמעים השבחים מאוחר מדי - כשהוא כבר לא שומע... בקיצור - כדי שזה לא יקרה - בחרתי לומר לך היום - אני באמת מעריך אותך, כיף לי שיש לך חלק בחיי.

CuteDevil

New member
מכירה את הסיפור

ועשינו כאזות רשימה שנה שעברה ואז בסיום השנה אמרו את זה בטקס.. האמת שאני לא חושבת שמישהו שומר את זה! כולם רק רצו לגמור אם זה וכתבו סתם שטויות על אנשים, אז בסוף יצא שלפחות 90% מהבצפר שלי הם "האנשים הכי מצחיקים בבצפר" וכל מיניי מחמאות צבועות כאלה..

גם אצלי כשכתבנו אחד על השני

באחת הכיתות שלי לא הכרתי חצי מהילדים, וסתם כתבתי דברים או אמרתי למישהו "תגיד משהו מצחיק" ואז כתבתי שהוא מצחיק...

CosmikDebris

New member
גם לי יש סיפור

אז היה ילד, מכוער. אבל מזה מכוער? מכוער לגמרי. היית רואה אותו ברחוב היית חוצה את הכביש. ואז יום אחד הוא נדרס. ואז אמא שלו אמרה - חבל.

למעלה