סיפור טוב לשתף

סיפור טוב לשתף

מרצה ידוע התחיל את הרצאתו בהחזיקו ביד שטר של 20$ . בחדר בו היו 200 מאזינים הוא שאל: ``מי מעוניין בשטר זה של 20$?`` ידיים החלו להתרומם. ``אני עומד לתת שטר זה לאחד מכם, אולם תחילה הרשו לי לעשות זאת``. הוא החל לקמט את השטר ואז הוא שאל:``מי עדיין רוצה זאת?`` עדיין היו ידיים למעלה באויר. ``טוב`` הוא ענה ``מה אם אני אעשה זאת?`` הוא זרק את השטר על הרצפה והחל למעוך אותו לתוך הרצפה באמצעות נעלו. הוא הרים אותו מהרצפה, כעת כולו מקומט, מעוך ומלוכלך. ``עכשיו, מי עדיין רוצה זאת?`` עדיין הידיים התרוממו לאויר. ``חברי, כולכם למדתם שעור בעל ערך רב מאוד. לא חשוב מה עשיתי לכסף, אתם עדיין רציתם אותו מכיוון שערכו לא ירד. הוא עדיין היה שווה 20$. פעמים רבות בחיינו, אנחנו מועדים, מתכופפים ושוקעים בעפר בעקבות החלטות שקיבלנו או נסיבות שנקרו בדרכנו. אנו מרגישים אז חסרי ערך. אבל אין חשיבות למה שקרה או שיקרה, אתם לעולם לא תפסידו מערככם, אתם מיוחדים! לעולם אל תשכחו זאת! לעולם אל תתנו לאכזבות של אתמול להאפיל על החלומות של מחר!`` מוקדש באהבה לכל פורום דתיים של תפוז ואם תעבירו זאת הלאה אז לכל העולם... שלכם שגי.

ronitfin

New member
מיקי

אני לא יודעת אם אתה זוכר. אבל קראתי את ההצעות שכתבתה לי, הם היו במקום. בכל מקרה ניסיתי להגיב, אבל לא הצלחתי מסיבות טכניות. אז אני מנצלת את ההזדמנות עכשיו ומודה לך. יום טוב בברכה רונית

מיקי*

New member
האמת שאני לא זוכר,

אבל אשמח אם תזכירי לי. וחוצ`מזה שמחתי לעזור.

ronitfin

New member
לא משנה

עבר זמנו, בטל קורבנו יום טוב אניי אחזור רק בעוד יומיים

ronitfin

New member
מקסים!

פקנטי ויפה! שמעתי פעם אימרה של רבי ישראל סלנט. אני לא זוכרת בדיוק את המילים, אבל זה היה הרעיון: הממעיט בערך עצמו, גרוע יותר מבעל גאווה וכמו דעתם של חז``ל בנושא, אסור לאדם להחזיק עצמו כרשע, ולא כצדיק, אלא כבינוני. עשה מצווה אחת הכריע אותו ואת כל העולם לכף זכות, עבר עבירה אחת.... המשך יום טוב בברכה רונית

zipihersko

New member
אבישג

זה היה פשוט מקסיםםםםםם... מה יהיה , לא יצא לי לדבר איתף אף פעם??? את כל כך נשמעת לי מיוחדת, ומענינת, שתעשה את החיים מאושרים לכל העולם... אני לא צודקת???? וואו כמה מחמאות... בואי לצאט תפוז לימונית

זרזיר

New member
תודה, אהבתי מאד!!! אבל..

צריך לזכור שלפעמים גם נוצרים קרעים בשטר\אדם שלא כל כך פשוט לתקן (אם בכלל אפשר). יש דברים שאסור לעשות כי הם יכולים להרוס אותך... (אוף, שוב אני מיצג את הגישה הפסימית! אני באמת לא כזה פסימי, ובאמת מאד אהבתי את הסיפור, פשוט חשתי צורך להוסיף את ההערה כאזהרה...) זרזיר

למעלה