סיפור חיי

שורדת

New member
סיפור חיי

היי לכולכם. כבר מאז תחילת הפורום אני קוראת את הדברים שאתם כותבים, מתחזקת רק מעצם הקריאה, אך מפחדת לכתוב. ועכשיו הגעתי לשלב בו אני יכולה אולי גם קצת לחזק אתכם מנסיוני, לתמוך או לעודד. אז בואו נתחיל בסיפור. אני בחורה בת 29, תמיד הייתי שמנה, בגיל 22 החלטתי לעשות דיאטה מפוקחת בעזרת דיאטנית. רזיתי בצורה מתונה ובאכילה בריאה 30 קילו עליהם שמרתי בעקביות עד היום. לפני כשנה התדרדרתי לבולמיה. הבולמיה התפתחה בעקבות תקופה מאוד קשה שעברתי בחיים. מצבו של אבי שהיה חולה במשך שנים רבות התדרדר, השעות הרבות בביה``ח במאבק על חייו היו קשות, והפתרון שמצאתי לעצמי היה לחזור הביתה, לאכול עד מוות לא משנה מה, להקיא, ולהתעלף אל השינה. לא יכולתי להרדם אחרת. ככל שמצבו של אבי התדרדר, הבולמיה החריפה. בסופו של דבר אבי נפטר, והבולמיה תפסה תאוצה. הגעתי למצב של עד 12 בולמוסים ביום שלאחריהם הקאות, מין מעגל אינסופי כזה של לאכול-להקיא, לאכול-להקיא, עד כשכבר לא ידעתי אם אני אוכלת עכשיו או מקיאה. כל מעגל כזה של בולמוס-הקאה לקח לי בערך שעתיים. בסופו של דבר הגעתי למצב שהקאתי כמעט 10 ק``ג של צחנה מתוך גופי כמעט מדי יום, רציתי למות, להצטרף לאבא. לא יכולתי לחיות במוות שבניתי לעצמי, לאכול ולהקיא, לאכול ולהקיא, אבל לא יכולתי להפסיק. כשאבי נפטר השארתי הודעה בפורום אחר על מצוקתי, ובעקבותיה הגעתי למטפלת מדהימה, שהיא גם אישיות מקסימה בפני עצמה, שהסכימה להיכנס איתי לביצה הטובענית ולבור השחור שבהם נמצאתי ולהילחם בעבורי. היו רגעים של משבר שרציתי לסלק אותה מהדרך, רציתי רק למות, אבל היא לא הסכימה ללכת. לא ויתרה על חיי, למרות שאני ויתרתי, לא הרימה ידיים, למרות שאני הרמתי. היום אני כבר 6 ימים בלי הקאות. מחוזקת קצת יותר. אני לא אשקר, יש רגעים קשים. כשמפסיקים לאכול המחשבות צפות, הדכאון עולה והחרדה מציפה. הפחדים עולים. צריך להתמודד עם המון דברים, כמו עם המוות של אבא, עם זה שדברים לא יהיו כפי שהיו. אבל המטפלת המקסימה שלי פרשה לי רשת בטחון ענקית, ואני מרגישה שלכל אשר אני הולכת היא הולכת מאחורי מוכנה לתפוס אותי ברגעים הקשים, בנפילות, באכזבות ובהתמודדויות. יש רגעים שאני מאמינה שעברתי את זה, ויש רגעים שאני בטוחה שהנפילה (בולמוס-הקאה-דכאון) מחכים לי ממש מעבר לפינה. מה יהיה ? אני לא יודעת עדיין. כרגע אני נקייה מהבולמיה, אם זה יחזיק מעמד ? הלוואי. לסיכום - המלצה אישית מנסיון אישי וכואב עם הפרעות אכילה. מצאו לכם מישהו, לא משנה מי - מטפל/ת, אמא, אחות, חבר/ה טוב/ה, שמסוגל ויכול להקדיש לכם את הזמן והתמיכה שכל כך חשובים, ולימדו להישען. תנו לו לפרוש ידיים גדולות ולהגן עליכם, להיות שם בשבילכם, לתפוס בנפילות, ותתחילו פשוט לאט לאט בהדרגה להתמודד עם הדברים. אצלי זה בינתיים עובד, ואני מקווה שימשיך לעבוד. אם פתחתי פתח למחשבה ולו אצל אחת מכן, אני כבר שמחה שעזרתי אומץ וכתבתי פה בפורום. המון המון בהצלחה לכולכם.

תרנגולת

New member
בוקר טוב שורדת יקרה :)

ברוכה הבאה לפורום.. ריגש אותי לקרוא מה שכתבת. וזה בהחלט השפיע.. אני שמחה שכתבת כאן. ואשמח אם מתשיכי לכתוב בעתיד. תודה לך. --<-{@

t@gel

New member
בוקר אור וברוכה הבאה לפורום...

כל כך שמחה לקרוא כי את נמצאת איתנו מזה זמן מה ואני מחייכת רק מהמחשבה שאת מתחזקת מהודעותינו... אני מברכת אותך על אומץ לבך להכנס ולרשום לנו כאן ברוכה הבאה יקירתי... יש כאן המון חום ואהבה לכולם מכולם... תמצאי כאן אוזן קשבת ופרגון רב.. באשר לתוכן מכתבך...אני מעדיפה לתת את הבמה למשתתפי הפורום הם יגיבו לך, יקראו...ואז אני אשמח להגיב בעצמי... פשוט, אוהתב לשמוע גם אחרים... יום נפלא לך לבינתיים...אני עפה לי למחלקה... שולחת לך נשיקת יום טוב תגל, מנהלת הפורום

תודה לך, שורדת אמיצה

אני חושבת שכולנו יכולים ללמוד מהדרך שלך ומשיטות ההיתמודדות שמצאת לעצמך. למצוא מישהו שאפשר לשתף אותו בעובר עלייך, ולהתחיל לעבוד על הבעיות ברצינות ובלי לברוח. וכך אולי להימנע מנפילות עמוקות מידיי. שמחה נורא ששיתפת אותנו. ומאחלת לך המון הצלחה בהמשך הדרך. את וכולנו פה זקוקים לזה. ואולי, אם תרצי, אחרי הפריצה הגדולה, לכתוב פה קצת יותר, לשתף, להציע ומה לא. אני בטוחה שזה יעזור גם לך וגם לאחרים פה, אלו שכותבים ואלו שרק קוראים ומנסים להתחזק. והלוואי שהם יקחו ממך דוגמא ויביאו את עצמם גם. אסירת תודה לך על המילים המדרבנות מי יתן ועוד ניפגש ונישמע אותך פה מאיה הפרה.

שלום לך

וואו, סיפור מדהים, אני ממש גאה בך, ברור שזה לעבור יום אחד בכל פעם אבל יש לי הרגשה שגם את יותר אופטימית ומאמינה בעצמך. האובדן שלה בלי קשר הוא קשה להתמודדות והכל יחד יוצר באמת מצב מאד קשה. אני שמחה בשבילך שנמצאה המטפלת שתטפל ותדאג ותשמור עליך. עליך להתמיד ולהיות חזקה ולשמור על עצמך. אני כאן בשבילך, לרגעים היפים והקשים. ניב

למעלה