סיפור חיי ונסיוני האישי :cool:

סיפור חיי ונסיוני האישי :cool:

שלום לכל חברי הפורום קוראים לי ליאור ואני בת 19 וחצי, ורציתי לשתף אותכם בסיפר חיי ונסיוני האישי עם ליקווי הלמידה שלי בתקווה שזה יעזור למישהו מכם. אז נתחיל מההתחלה. נולדתי במשקל קילו באמצע חודש שמיני אם התפתחות של חודש שישי בערך, מה שאומר שהרבה מערכות בגוף שלי לא היו מפותחות מספיק וזה גרם להרבה בעיות בינהן מומם בלב , פזילה קשה וליקווי למידה. את הפזילה אפשר היה לתקן רק אחרי שטיפלו בלב. ולכן כשניתחו את העיניים תיקנו את הפזילה אבל נשארה בעיה שאין לי פוקוס בעייניים מה שאומר שאני רואה דו מימד ולא תלת מימד,אין לי ראיית עומק. וכמו כן אני רואה בכל עין לחוד וכל פעם בעין אחרת. לליקויי הלמידה שלי לא נתנו שם עדיין אבל הם מתבטאים בקשיים בקריאה ובהבנת הנקרא וביכולת לסכם. בעקבות ליקויי הלמידה והבעיה בעיניים לקרוא שוטף הצלחתי רק בכיתה ו` עד אז קראתי רק מה שהייתי חייבת וגם זה בקושי רב, הבעיה היא שהייתי עסוקה בלזהות את הההברות ולחבר אתן למילים ואת המילים למשפטים והשקעתי בזה המון אנרגיה עד שלא הבנתי מה אני קוראת.היום אני קוראת שוטף ביעברית ומסוגלת לקרוא ספרים עבים, וכל זה בזכות העובדה שבמשפחה שלי כולם קוראים והרבה אז הייתי ``חייבת`` ללמוד לקרוא, ולקרוא כדי להבין על מה מדברים מסביב לשוחן. בבית הספר היסודי (א` - ח`)הייתי תמיד הכי טובה למרות הקשיים אבל ה``הכי טובה`` הזה עלי בעבודה קשה והרבה דמעות, אך לא קיבלתי הקלות כל שהן , אולי בגלל שלא ידעתי שהן ישנן ואולי עוד לא הייתי צריכה אותן. בתיכון (ט` -יב`) הייתה לי נפילה כי הדרישות היו יותר גבוהות הלחץ היה רב. ושם התגלו הקשיים, או אולי שם נעשתי מודעת לקשיים ולכן הם התגלו לי, שם הם באו לידי ביטוי. לשמחתי למדתי בבית ספר שיש בו מודעות לנושא וקיבלתי שם תמיכה רבה ופתרונות.אחד הדברים שזכורים לי הייטב היה שבכיתה ט` הגעתי למורה לאנגלית אמרתי לה שאני לא יכולה לקרוא אנגלית (באנגלית יש לי את אותה בעיה כמו בעיברית) והיא אמרה שהיא מבינה!!!!!!!! והציע פיתרון פשוט שאת המבחנים אני אעשה עם קלטת עליה מוקלט כל המבחן. איזה פיתרון גאוני!!!! הייתי המומה מזה שמישהו מבין אותי ויכול גם לתת פיתרון. לבגרויות קיבלתי הקלות שונות. במשך חיי הייתי אצל הרבה מומחים לליקויי למידה וכל אחד תרם משהו כדי להקל עלי. אחד מהם היה מרכז אלבאום. שם עברתי איבחון וקיבלתי טיפול בשיטת אלבאום.זה היה בכיתה ז`. בגדול הטיפול הוא תרגילים שונים לשיפור הקורדינאציה והחיבור בין החלקים במוח, וכולל פגישה שבועית עם מטפל ועבודה יום יומית על תרגילים שהוא נותן. אני לא הצלחת להפיק את המיטב מהטיפול משום שלא יכולתי לעשות את התרגילים במשך השבוע, הסיבות היו שהתרגילים ``שיגעו לי את המוח`` והיה לי קשה לעבוד לבד. בנוסף במשך השנים בניתי לי שיטות ומעקפים כדי להתמודד עם הבעיות והטיפול גרם לכך שהייתי צריכה להרוס הכל ולבנות מחדש ולא היה לי כוח לעשות את זה עם כל הלחץ שצריך להשקיע בלימודים לא היתה לי אנרגיה להשקיע בזה וחבל , אבל הכל זאת זה עזר קצת ושיפר את המצב. במרכז הם מטפלים בכל מיני סוגים של ליקויי למידה וגם בילדים הייפאר אקטיביים ובעיות קשב וריכז. ושמעתי שהיו ילדים שזה עשה להם נפלאות. הבעיה שזה יקר ומצריך עבודה קשה. הייתי ממליצה בעיקר לילדים קטנים שעוד יכולים לשנות דברים ועוד לא מצאו את הפתרונות. דבר שעזר לי מאוד, בעקבות האיבחון הוא שנעשתי מודעת לבעיות שלי ומה גרם להם בעיקר הקטע של העיניים פתאום הבנתי למשל למה אני לא מסוגלת לקפוץ לגובה מעל חבל, זה פשוט כי אני לא יודעת איפה הוא נמצא כי אין לי ראית עומק. חוץ מליקויי הלמידה היו לי גם בעיות רפואיות שבגינם הסתובבתי גם כן אצל הרבה רופאים וביקורים תקופתיים במרפאות שונות. בקיצור לא קל אבל גם לא סוף העולם . את התיכון סיימתי עם בגרות מלאה ודי טובה , כיום אני סמבצי``ת בפיקוד העורף. כיום אני בצבא בתפקיד שהליקויים לא מפריעים לי למלא אותו, אני לוקחת פסק זמן מהעבודה הקשה ומקווה שיהיו האנרגיות להמשיך ללמוד אחרי הצבא למרות הקשיים הכרוכים בלמידה. כדי להגיע עד הלום עבדתי קשה ועזרה לי מאוד המשפחה כולה שתמחה עודדה , נתנה ונותנת הרבה אהבה למרות שגם לאחים שלי לא חסרות בעיות בתחום ליקויי הלמידה. זהו זה להפעם , הכל מבולגן ולא אמרתי הכל אבל זה מה יש... ניסית להביא מנסיוני כדי אולי לעזור למישהו וגם סתם לספר לאנשים שמבינים על מה אני מדברת. :cool: כל הכבוד על הפורום . להתראות ליאור.

ברוכה הבאה, ליאור..

קודם כל, אני גאה לקבל את פנייך פה. וגם את שאר כולך, כמובן. הסיפור, לפחות מבחינת ליקויי הלמידה, זהה כמעט לשלי. גם אני הייתי בעשירון העליון של הכיתה, עד כיתה ו`. וגם אני נפלתי, בחטיבה. וגם אני אובחנתי, רק בכיתה ט` וגם לי יש בגרות מלאה >שאני די גאה בה< סתם.. כמו שאמרתי - ברוכה הבאה....

karen kramer

New member
את עוד תגעי רחוק!!!!!

ליאור שלום את סיפור חיי לא אכתוב לך מיכוון שהוא לא שונה הרבה משלך מה גם שאת תוכלי למצא הרבה מאוד שגיאות כתיב שיפלילו את עברי, אבל חשוב לי כן לספר לך קצת על ההווה. היום אני בת 27 נשואה באושר רב,גרה בחייפה אני תלמידת תואר שני באוניברסיטת חייפה (בחוג לסוציולוגיה במגמה של סוציולוגיה אירגונית-אחת מהמגמות הנידרשות ביותר ללימודים מתקדמים),כמו-כן אני מתרגלת סטטיסטיקה בחוג ועובדת ביעוץ סטטיסטיומחקרי במוסד הטכניון. כל זה לא בא להעדיר את שמי! זה כן בה להראות לך ולעוד רבים כמונו שאים מחליטים שרוצים להגיע רחוק זה אפשרי וזה לא היה קל היו לי הרבה מאוד אנשים שחשבו שללכת דווקא למסלול אקדמי לבן אדם עם כל כך הרבה קשיים בקריאה, בכתיבה , בקריאת אנגלית ובריכז לא מתאים ויקשה על החיים לבחור בחירה שכזאת. הקושי והכעב היה עוד יותר גדול כאשר המשפחה הקרובה ביותר חשבה וגם ניסתה בכל שלב אפשרי להניע אותי מלבחור את המסלול בו בחרתי ללכת,היום כמובן שהם מתנצלים בפני ואני סולחת. באקדמיה היו כמה וכמה צרצים שלמדו להכיר ביכולות שלי ולא ויתרו לי גם ברגעים שכמעט ונישברתי היה לי ויש לי איש אוהב ותומך לאורך כל הדרך וגם משפחתו מאוד מעריכה את היכולות שלי. חלק מהמרצים אישרו לי לעשות מבחן בעלפה לפי המלצות שקיבלתי במהלך ההיבחונים הרבים שעברתי,אבל היו גם כטאלה מרצים שהייתי להם למעמסה מיותרת ורבות מהפעמים נעלצתי לכתוב את המבחן כמו כולם רק עם תוספת זמן (וזו טעות מכוון שעליינו לעמוד על הזכויות שלנו),אין לי ספק שמבחנים שעברתי בכיתה לא משקפים את היכולת שלי -אם אני הייתי קוראת עבודה כמו שלי ההייתי נותנת לעצמי נכשל! ובכול זאת בוסוף התואר הראשוןסיימתי בהצתיינות עם עוד חמישה סטודנטים מתוך 204 סטודנטים שסיימו באותו מחזור. אז יש תקווה עכשיו שאת סמבצית תעגרי כוחות ואז פשוט תצאי לדרך!!!!!

Baget

New member
ליקוי למידה

שלום ליאור. שמי אורן אני בן 21 וסיפור שלי שונה טיפה משלך. את ליקוי הלמידה היבחנו רק בכיתה ה` (זה מדהים כי אפשר לעבוד על מורים) אחרי התעקשות של אמא שלי בטענה שיש לי איזה בעיה ואני לא רק ילד עצלן ובעייתי כמו שטענו בבית הספר הסודי שלי. אחרי ויכוחים רבים של הורים שלי ועזרה מדודה שלי (שהיא יועצת בתיכון) שלחו אותי לד``ר נועה ספקטור והיא הבחנה שיש לי דיסלקציה ודיסגרפיה. מכאן הבעיות שלי הלכו ונפטרו, למדתי חצי שנה בערך אצל הד``ר ואחר-כך עברתי למורה פרטי שעזרה לי מאוד (הגעתי לכיתה ה` שאני כמעט ולא יודע לקרוא ולעשות פעולות חשבון פשוטות). בתיכון ובבגרויות קיבלתי הקלות באישור משרד החינוך כגון תוספת זמן, מבחן בעל-פה. בזאת ההקלות האלו יש לי תעודת בגרות טובה/טובה מאוד. אחרי הבגרות המשכתי ללמוד לתואר הנדסאי אלקטרוניקה שגם אותו סיימתי בהצלחה. כיום אני משרת ביחידת הניסויים של צה``ל בתפקיד טכני. אני רק רוצה להגיע לאלו שיש להם לקוי למידה שלא יותרו על מה שמגיע להם כמו תוספת זמן במבחנים ומבחנים בעל-פה.

עדיין לא מאוחר מדי

אני מצטערת שרק עכשיו גיליתי את הפורום ללקויי למידה. אני קנסיולוגית חינוכית ומטפלת בלקויי למידה שמבחינתי זה מושג שהומצא על ידי אנשי החינוך לתועלתם הבלעדית. לדעתי עברת איזו טראומה בתקופת העוברות,הלידה,או בשנות חייך הראשונות שהכתיבו את בעיותייך הגופניות. לדעתי טפול קנסיולוגי יכול מאוד לעזור לך למצוא את המקור לבעייה ולשחרר אותה ואת כל הסימפטומים שלה. מאיה 053945186

sarag

New member
כל הכבוד!

ליאור - כל הכבוד לך ולמשפחתך על המאמצים, ההתמדה וההצלחה! שרה

CAT4

New member
אלבום. טוב נחמד אבל לא לכולם

הייתי שם אבל המוקם רק עשה לי רע וביוחד לסובבים אותי ככה שתנסו אבל בזהירות המקום הזה לא טוב לכולם

למעלה