סיפור חיים

סיפור חיים

עכשיו אני לבד. הילדים שלי לבד - בלי אבא. התחתנו אחרי שנתיים וחצי של ביחד. צעירים נורא. בני 23. אח``כ הילדים באו. החיים לא היו קלים - קשיים כלכליים, קשיים בזוגיות, התמודדות עם מוות במשפחה, התמודדות עם כל הקשיים שכולנו מתמודדים איתם בד``כ, רק ששנינו תמיד היינו אחד עם השני. הוא היה המשפחה שלי ואני - המשפחה שלו. אח``כ קרתה התאונה. משאית דרסה אותי למוות. פציעת קשה וקטלנית - אך הצילו את חיי. נלחמתי בעוז - היו לי שני ילדים קטנים וגבר אחד נהדר שקיבל את הלם חייו. הוא לא התאושש מזה - לראות אותי בחדר טראומה, דרוסה ומתה, כשרופאים רבים סביבי מנסים להציל את חיי. אני התגברתי. שיכורה מהחיים המחודשים ניסיתי למצות את המקסימום - לימודים נוספים לתואר שני. התחתחות ויציאה למועדונים, מסיבות, ספורט ועוד ועוד ניצול של כל דקת זמן שקיבלתי במתנה. היה לו קשה, הוא ניסה. ואז ניכנסתי להריון עם השלישי. ואני כבר בת 35+. הוא לא היה שלם. הוא הלך והדרדר. היה לו קשה עם ההריון השלישי, היה לו קשה עם פיטורים מהעבודה, היה לו קשה עם ההשמנה שלי. היה לו קשה עם מטלות היום יום, השיפוצים, קשיי התפקוד שלי והילד הממשמש ובא. נוסף על כל אלה הוא החליט ללכת וללמוד - לעשות הסבה לתכנות מחשבים. כמה נפלא - תמכתי כמייטב יכולתי. הגבר היפה שלי, החתיך, החכם החל להיות מחוזר. נשים צעירות ויפות זמזמו סביבו. הוא התאהב. פתאום גילה את ההתרגשות אחרי שנים רבות של נישואין. הוא רצה להתרגש. הוא רצה להרגיש. הוא רצה לעזוב. אבל - הוא לא יכל בלעדי. אני הייתי המשפחה שלו. אני הייתי האהבה. המין. הקשר עם החיים. הוא לא יכול היה לבד. ואני שלחתי אותו להחליט - אני או לא אני. חצי שנה סבלתי את ההתלבטות שלו, את הדיכאון. ואני עם תינוק קטן. וקשיי פרנסה ועוד שניים גדולים שדורשים את שלהם. שלחתי אותו להחליט - אל תחזור אלי אלא אם אתה חוזר עם כל הלב אלי - ורק אלי. הוא נסע לאילת (קורס צלילה) הוא נסע לאילת, ולמחרת תלה את עצמו. זה היה לפני חצי שנה. ואני - אנה אני באה? חלקים ממנו יחיו תמיד בתוכי. חלקים ממני מתו ביחד איתו. ובשלושה יהלומים קטנים נושמים - גופו, פניו, הנשמה והחכמה כל היופי הזה.

יעלי^

New member
אני מוכרחה להודות שאני המומה

אמא של דניאל. מפתיע אותי לגלות שבחרת להתקרא אמא של דניאל, הגדרה שהיא כ``כ רחוקה ממימוש עצמי, כפי שאח``כ הצגת, אלא מתמקדת בזהות תלויה באדם אחר. קראתי את הודעתך ונורא קיוויתי שמדובר באחד מסיפוריו של צבי לידסקי ב``לאישה``. ליבי ליבי איתך, אמא של.חזקי והתרכזי במה שנותר לך: ילדייך, עיסוקייך,החלמתך הגופנית והנפשית. מאחלת לך לשנה החדשה את מה שאני מאחלת לעצמי ועוד קצת יותר.

יעלי, יעלי

מימוש עצמי לא היה אף פעם צד חלש אצלי. גם לא מימוש מקצועי או כלכלי. האימהות שלי גם איננה מוטלת בספק - וכבר הוכחתי את עצמי בתאונה, מאחר ושני ילדי היו עמי באוטו - ברגע האמת הסתובבתי אליהם והגנתי עליהם בגופי. הפרמדיק והעדים העידו שכך היה, וזה עזר, הם לא נפגעו כמעט - את כל הפגיעות ספגתי אני. לפני שכתבתי, התקשר אדם ושאל אם אפשר לדבר עם אמא של דניאל. זה כל כך מצא חן בעיני. אהבתי את זה. נצמדתי לקריאה. והוא כל כך דומה לאביו. מעבר לכאב האבדן והגעגועים וכאב ילדי, ישנה הפגיעה הקשה שלי בזוגיות, באמון, בנשיות. האם נועדתי לחיים של בדידות ומרירות במקום לחיים של שמחת חיים, צחוקים ואהבה? מאחר ואינני אטרקטיבית כאישה, התשובה ברורה. למרות ניסיונות רבים מצידי - אינני זוכה אלא לדחיות. העתיד לוטה בערפל.

לחזקה מכולן

חייבת אני להודות שקראתי את מכתבך ולא ידעתי להחליט אם זהו סיפור אמיתי או מחזה. אני מקווה שתמצאי את הכוח הנפשי לחיות להמשיך ולחיות אני מקווה שתמצאי את הכוח הנפשי להעביר לילדיך את משמעות החיים ואת תורתם. אני מאחלת לך שאכן תהי חזקה מכולן ושתדעי שלבי לבי איתך. ליהי

זו אמת

ליהי האחת הסיפור אמיתי. יתרה מכך, הוא חלקי. קרו עוד דברין רבים בחיי, ורובם לא קלים אך אובדנו הוא הקשה מכולם

יפעת*

New member
אמא של דניאל

כשהתחלתי לקרוא את סיפורך ראיתי את כל האופטימיות וכוח החיים שבך, התמודדת עם כל כך הרבה... סוף הסיפור קשה כל כך וכואב. מקריאה של מה שכתבת נראה שיש בך את הכח להתמודד ואני מאחלת לך המון טוב בהמשך חייך ובהצלחה בכל. יפעת

צללית

New member
אמא של דניאל

וואו, להגיד לך את האמת קראתי את ההודעה שלך בנשימה אחת. כל כך הרבה כוח נפשי את צריכה בשביל לעבור מקרה נורא שכזה. אני מאוד מקווה שאת מקבלת עזרה ממשפחתך, מחברים ממי שלא יהיה רק לא להיות לבד. מחזיקה לך אצבעות.

למעלה