סיפור חביב

GnomeBubble

New member
זה גם מה שאני אמרתי ../images/Emo8.gif

יצא שסתם התווכחנו. מה שאני טענתי בכל התגובות שלי למעלה היה שיש אפשרות מסויימת להבחין בין יפנים/סינים/קוריאנים (ואני משתדל לא לערב עמים אחרים עם הבדלים יותר גדולים), רק שזה לא עובד במאה אחוז. אולי ב-80% במקרה הטוב ו-50% במקרה הרע.

Daria san

New member
חבל שאת בוחרת להמשיך להלעיז אותי

אינך מכירה אותי..... ומדוע מסווגת אותי תחת הקטגוריה של הורן- ז'ורלט- ושות'?? וכמו שאמרו אחרים...... הפורום לא צריך ויכוחים מסוג זה, להפך. הסיבה שאני כאן היא כדי להשמיע את דעותיי, וכן.... גם ללמוד מאחרים, אבל בעיקר להכיר אנשים כמוני. ואגב..... אשמח להכיר אותך....את יפנולוגית בקצועך? עצמאית בתחום יפן? איזה קשר יש לך ליפן? את לומדת /מדברת את השפה? נשואה ליפני?

jonbaum

New member
אני פעם שלחתי את המבחן הזה

לחברים יפנים שלי, והציונים שלהם היו נמוכים - בסביבות ה-50%, שזה בערך מה שאני קיבלתי.

GnomeBubble

New member
זיהוי רנדומלי לגמרי אמור להיות 33%

מה שאומר שיש להם יכולת לזהות יותר מאשר לנחש, אבל לא את כולם. אני נוטה לחשוב שהמבחן הזה קצת מוטה בכוונה להיות קשה, אבל עדיין אי אפשר לזהות באופן מלא לפי תווי פנים לדעתי. המון פעמים אנחנו חושבים שאנחנו מזהים לפי תווי פנים, אבל אנחנו מזהים לפי סממנים תרבותיים אחרים. אבל במבחן הזה, למיטב ידיעתי, כל המשתתפים הם אמריקאים יוצאי-אסיה, ככה שמבחינה תרבותית הם גדלו בסביבה די זהה.

DanieLushka

New member
אוקיי, I can't tell the difference XD

אבל בבנייה מסורתית, נופים, ואוכל הצלחתי דיי טוב, מגניב. P:

Hayate

New member
התוצאות שלי בכל המבחנים

Faces 9/18 Modern Art 8/18 Traditional Architecture 10/18 Travel photography 1# 13/18 Travel photography 2# 12/18 Urban Scenery 8/18 Food 7/18 Architectural Details 10/18 אני כזה גרוע

Hayate

New member
בעצם אני לא כזה גרוע!

בכל המבחנים שם חוץ מהאוכל עברתי את הממוצע

GnomeBubble

New member
שאר המבחנים האחרים מאוד מוטים לפעמים

אני די בטוח למשל, שלא תהיה שום בעיה להבדיל בין מנה יפנית למנה סינית אמיתית, למי שקצת מבין בעניין. אבל כשלוקחים גרסאות יפניות של מאכלים סינים, או מה שזה לא יהיה שם...

DanieLushka

New member
ת'אמת שהאוכל היה ממש קל

לא לפי האוכל, אלא לפי ההגשה. (גם קצת לפי האוכל P: )

Hayate

New member
כן זה די מעצבן

זה בערך כמו שיבקשו ממני להבדיל בין צלחת חומוס ממסעדה באבו גוש לבין צלחת חומוס ממסעדה ביפו או משהו כזה. בעיקרון המבחנים האלה הם בזבוז זמן, אולי חוץ מהמבחן עם האנשים ומבחן הארכיטקטורה המסורתית. במבחן של האמנות מודרנית לדוגמא לא הבנתי איך לעזאזל אני אמור לנחש אם הציור הזה הוא של סיני יפני או קוריאני אם אמנות זה דבר אוניברסלי, או אם הסימטה ההיא נמצאת בסין יפן או דרום קוריאה, כאילו ממתי הפכו אותי לאטלס? בשורה התחתונה המבחנים האלה לא מעידים על כלום, אבל הם סתם נחמדים להעברת זמן מוקדם בבוקר.

SashTheRed

New member
זה קורה לכולנו

היו הרבה פעמים שפגשתי אנשים שאני לומד את שפתם, והרבה פעמים הייתי נבוך מדי כדי לדבר איתם בה, או גם כשדיברתי, נלחצתי והייתי עושה מלא טעויות. אין מה לעשות. צריך רק להמשיך הלאה ולקוות לעוד הזדמנויות כאלה. מקסימום, תמיד יש באינטרנט יפנים.

bekN

New member
סיפור נוסף

טיילתי באוזבקיסטן לפני כחודש,והיתה שם מדריכה מקומית שדיברה יפנית נפלאה,מאחר והיא לא ידעה אנגלית ,אלא רק אוזבקית ויפנית ,לא הייתה לי כל כך ברירה,זאת הייתה השיחה הראשונה שלי ביפנית קלוקלת אבל הסתדרנו בסוף...עד כדי כך שהיא ביקשה להצטלם איתי,כנראה שזה עובר עם השפה... אחר כך פגשתי בסמרקנד עוד זקן יפאני חביב,כבר הייתי פחות לחוץ,אבל ניסיתי להסביר לו משהו על האתר שבו נפגשנו,סביר להניח שהוא חשב שאני ממש תמהוני... נעם

Hayate

New member
שאני חושב על זה

אני לומד יפנית ונורא אוהב את התרבות היפנית, אבל כשזה מגיע ליפנים עצמם אני מגלה שאני בקושי מכיר אותם ולא ממש מבין אותם. זה נראה כאילו הם מרוחקים כאלה בכל פעם שאני מנסה לדבר איתם, גם אם אני מתבדח איתם זה תמיד מרגיש מאופק במקצת ובדרך כלל אני מרגיש לא כל כך נעים להמשיך. מעניין אותי לדעת אם למישהו מהחברים הפורום יצא פעם להתחבר עם יפני? בתקופה הקצרה שיצא לי לשחק בסקנד לייף יצא לי להכיר כמה יפנים, מבוגרים מן הסתם. הניסיון שלי איתם לא היה הכי טוב בעולם ומאז אני תקוע עם דעה שלילית במקצת. כשאני חושב על זה אז טרם יצא לי לדבר עם יפני כמו שצריך, וראיתי המון יפנים באינטרנט.

SashTheRed

New member
אתה פוגש יפנים בסקנד לייף? גם דרך

בכל מקרה, גם לי, כל פעם שאני ניסיתי סתם לדבר עם יפני ביפנית, היה נורא מאולץ והבן אדם היה נורא יבש כזה, כאילו הוא כבר מת להפטר ממני. חח אולי זה ככה עם כולם, לא רק יפנים. בכל מקרה, עם זאת, יש שתי יפניות שאני התיידדתי איתן באינטרנט וזה יצא די בסדר. כיום אני פוגש אותן פחות, כיוון שגם אני וגם הן עסוקים, אבל אנחנו מתכתבים באימיילים ומרגישים יותר נוח אחד עם השני. חוץ מזה, אני מניח שאין ברירה אלא להמשיך לנסות לדבר עם יותר אנשים, ואולי מתוכם יהיו כמה יפנים ידידותיים שיהנו בסביבתך... אולי.. חח

Hayate

New member
בדיוק כאלה

הם היו אולי האנשים היותר לא נחמדים שפגשתי. כמה חודשים אחרי שחזרתי כדי לראות אם הגישה השתנתה קצת שמעתי מחבר יפני שמאוחר יותר חשב שאני מסתלבט עליו והפסיק לדבר איתי לחלוטין, שהקהילה היפנית בסקנד לייף כבר לא אותה קהילה שיצא לי לפגוש בחופש הגדול ושיש ויכוח בין הרבה אנשים שם על היחס של החברים היפנים כלפי החברים הלא יפנים, והיו שם כמה כאלה שחיו באשליה שהם חלק מהקהילה הזאת. בכל אופן אם להניח את זה בצד, גם הייתה מישהי שהכרתי כמעט שנה והתכתבתי איתה באימיילים באנגלית, אבל מאז אוקטובר שנה שעברה לא שמעתי ממנה מילה אפילו. זה היה אבסורד למדי, בדיוק הגעתי לרמה שיכלתי סופסוף לדבר קצת ביפנית במקום לענות אותה עם אנגלית מסובכת אבל היא בכל זאת קטעה את הקשר הרופף ממילא שהיה לנו. אז כמו שאתה יכול אולי לראות אין לי את הניסיון הכי טוב עם יפנים, ולפעמים אני עוצר לחשוב שאולי כדאי לי להשקיע במנדרינית יותר כדי שאני אוכל לדבר עם סינים שהם לדעתי נחמדים יותר מהרבה יפנים שיצא לי לפגוש. איפה יצא לך להכיר יפנים?

SashTheRed

New member
אולי זה בגלל שהם מסקנד לייף

יש יפנים נחמדים, כמו שיש יפנים לא נחמדים, כמו שיש סינים נחמדים, כמו שיש סינים לא נחמדים. אני מניח אולי האווירה של המשחק היא בדיוק זו. משחק. ושם יפנים באים לפגוש יפנים לרוב, כמו שישראלים באים לפגוש ישראלים. היפנים שאני התידדתי איתם (היה יכול להיות יותר, אבל אני גרוע בלשמור על קשר באימיילים), הכרתי אותם דרך רשתות של לימוד שפות. הן למדו אנגלית, או לפחות רצו להתאמן באנגלית. כמובן שאין להן בעיה באנגלית בכלל, אז זה עוד יותר היה טוב. אבל בכל מקרה, ניסיתי לדבר איתן כמה שיותר ביפנית, כך שזה שיפר לי גם את היפנית.

Hayate

New member
מן הסתם

וכן יכול להיות, אבל במקרה שלי באתי לשם כדי סתם לראות מה כל ההייפ הזה סביב סקנד לייף יותר מאשר לפגוש ישראלים, ובמקרה יצא לי להיתקל בקהילה היפנית שם. ועדיף רשתות של לימוד שפות ולא סקנד לייף או IRC, אלו הדרכים הכי גרועות שיש לדבר עם יפנים :|

Nisenhouse

New member
אני מדבר עם יפני, בערך אחת לחודש (באנגלית)

הוא מתעניין בתרבויות זרות, שואל שאלות על המדינה ושולח תמונות של צימחייה בעיקר...

למעלה