מנסיוני במקרים דומים
בעבודה שלי יש מדי פעם ימי עיון. בגלל שאנחנו כבר חבורה קבועה עוד מהקורס, אנחנו מארגנים את ארוחת הצהריים כולם ביחד, כל אחד מביא משהו. אז במקום שאני ארגיש לא בנוח ואשאר רעבה (שזה מסוכן כי אני נהיית עצבנית אם אני רעבה...) - אני מביאה פשטידה שלי שאני יודעת שמותר לי. כמו כן, כחלק מהצוות המארגן, אני יודעת שתמיד יהיו גם סלטים, גבינות ותפו"א בתנור. ואיך אני יודעת שלא יאכלו לי את כל הפשטידה? אני פשוט שמה לי בצד כמה חתיכות לפני ההתנפלות על האוכל, ומסבירה לכלום שזה בגלל שאסור לי לאכול מכל שאר הדברים. ביום עיון הראשון שאלו אותי למה והסברתי על המחלה (כחלק מתוכנית האב שלי להפצת המודעות לצליאק ע"י הסבר לכל מי שרק מוכן לשמוע). בימי העיון שאחרי, כבר לא הייתי צריכה להסביר למה אני שומרת לי בצד מהפשטידה, ואפילו גיליתי חברים טובים שהכינו עבורי עוד פשטידה בלי קמח ובלי אבקת מרק, ואפילו עוגה בלי קמח!!! (למרות שהיה בה הרבה שוקולד ולצערי הרב לא יכולתי לאכול - מי שלא יודע אסור לי קקאו...). בגיזרת החטיפים, אני תמיד דואגת שתמיד תהיה במבה... חשוב לי להסביר שגם אם אני לא בצד המארגן, שקובע מה אוכלים ומה מביאים, אני פשוט שואלת את המארגנים מה האחרים מביאים וככה יודעת מראש מה יהיה לי בעייתי ויודעת להתארגן בהתאם. פני בובה - האם חברי הקורס היו מודעים למגבלת הקמח? כי אם לא, איך אפשר לצפות מהם שיתחשבו? ושאלה לכולם - למה אתם מרגישים לא בנוח לסרב למי שמבקש ממכם אוכל, כאשר אתם יודעים שלא ישאר לכם? כבר יצא לי לסרב לאנשים, ואחרי שמסבירים להם למה, לא רק שהם מקבלים בהבנה, הם גם למדו על הצליאק! עוד סיבה שבגללה אני מסרבת לחלוק אוכל או יותר נכון חטיפים מיוחדים שלנו, היא המחיר היקר שלהם. ואין לי שום בעיה להגיד למישהו לא ולהסביר שמדובר על עסק יקר. ככה לא רק שהוא מודע עכשיו לצליאק, הוא גם מודע לבעיית המחירים האסטרונומיים....
אני חושבת שזאת בחירה אישית להרגיש מסכנה. ולפעמים, אני באמת במצב רוח כזה ומחשיבה את עצמי מסכנה. אבל אז, בד"כ, אני מבינה שההרגשה הזאת לא תמלא לי את הבטן המקרקרת וכדאי שאני אצא מזה ואכין לי משהו לאכול.... יותר מזה, אני יודעת עכשיו לזהות מראש באילו מקרים יש סכנה שאני ארחם על עצמי או אשאר רעבה, ודואגת מראש או לאוכל או לניטרול רגש המסכנות. גישה זו באה אחרי שנים של חיבוק המסכנות ונראה לי שפשוט התבגרתי.