סיפור זן

סיפור זן

מאסטר ונזיר הלכו דרך ארוכה שניהם באו ממנזר שאסר לחשוב ,להסתכל,או לגעת באישה. והגיעו למפל מים קטן ולידו נחל ,ועל שפתו גיישה שרוצה לחצות אך מפחדת משצף המים הנזיר עבר בלי להסתכל והמשיך ללכת אחרי מספר צעדים הסתובב וראה לתדהמתו את המאסטר מרים את הגיישה על ידיו ועובר במים הוא ראה את שדייה נלחצים וכל גופה נכרך סביבו וכשהגיעו אל מעבר הנחל נפרדו לשלום. המשיכו ללכת והנזיר כל הזמן חושב על מה שראו עיניו,ולבסוף שאל את המאסטר לא למדנו שאסור לשאת גיישות ,לגעת בהן,ולחוש אותן.ענה המאסטר אני נשאתי אותה רק עד מעבר לנהר,תראה עד לאן אתה נושא אותה. אז תראו כמה נשאנו אתמול בעניין הבונסאי כדרך חיים,והאם מישהו נושא את זה גם עכשיו?

kfirik

New member
שאלה לי אליך

שלום רב טובה סאן אני לא מבין לעומק מה היא המשמעות שאליה אתה מתכוון באומרך בונסאי כדרך חיים,האם אתה התנסית בבונסאי מעבר לבונסאי היחידי שאתה מגדל? האם יש אפשרות לחיות את "דרך הבונסאי" כשלמעשה כל שברשותך הוא עץ אחד? ואם בכוונתך בביטוי "דרך הבונסאי" למשמעות רחבה יותר מגידול עצי בונסאי,אז למה לקרוא לכך "דרך הבונסאי" ולא למשל "דרך ההרמוניה" או "דרך הדאהמה"(חוקי הטבע עפ"י ההינדו בהודית) בונסאי למיטב הבנתי הצרה הוא גידול עץ בעל מראה של עץ עתיק יומין בטבע בכלי אשר תואם את מבנה הקומפוזיציה החזותית שלו.. והדבר האחרון שאינני מבין הוא איך אתה יכול לדבר על קבלה,הרמונייה,וזרימה שכל הדיאלוג שהשתתפת בו התבסס על התנגחות.(ולדוגמא אני מזכיר את הדברים הקשים לדעתי, שתפלת על חברינו יונתן ,שאגב הוא אמן בונסאי מעולה וכדאי לך לראות בגלרייה מהיצירות שלו)

גיא קרן

New member
משל יפה והנמשל? איננו...

צר לי אבל אינני רואה איך כל זה מתקשר לבונסאי. אמנות הבונסאי (לפחות בעיני רוב האנשים) היא עיסוק ארצי מאד שכולל ידע, מיומנות ןהתעסקות בתחומים שונים ופרקטיים מאד. את עניני הפילוסופיה (יש שיאמרו פלספנות טרחנית) אני משאיר לאחרים.

עזוב אותך מזה

עזוב ... לא הבנת זו לא בושה הכוונה הייתה פשוטה אני שאלתי שאלה וכולכם קפצתם עליי ,לגלגתם,וחלק צחק. אז בסדר לא הבנתם לא נורא בגלגול הבא רק יום אחרי תהיתי אם משהו מזה נכנס לכם למחשבה .אבל מסתבר שלא .הבונסא היא הנשמה שלכם תפתחו אותה יהיה לכם אחלה בונסאי.יום טוב

dharani

New member
המאסטר הנזיר והבחורה

שלחתי לך מייל אישי ---הבחורה זה בונסאי והמסטר מטפל רק בא על אף שהוא בודהיסט והנזיר זה אתה שחושב שלמסאטר אסור לטפל רק בבונסאי כי עם כל המערכת.אין שלמות בזן אומרים כאן ועכשיו לכן כאן ועכשיו נעסוק בבונסאי אולי מחר חלקינו יוסיפו עוד נידבך .היות ואני מיתעסק גם בזן אני מציע לך לבוא לאחד המיפגשים וליראות את האנשים ואז תבין שבעקיפין הם אנשי זן מושלמים

tk96

New member
../images/Emo45.gif כל הכבוד.

גרמת לי לחייך, אנאלוגיה כל כך מדוייקת
וכתגובה לסיפור ובכלל לכל הפרשה, כתוב בכתבים הסיניים: "מהאל חומר יבוא החומר ומהחומר יבוא האל חומר" פירוש להקשר הזה: "מהנפש יווצר הבונסאי ומהבונסאי תיווצר הנפש" -אילון

למעלה