סיפור+התיעצות

מריאל1

New member
סיפור+התיעצות

אתמול הלכנו לים אחה'צ בעלי בני בן 2.4 ואני. שיחקנו בחול וחפרנו בור, בני התעצבן כי הוא רצה שיהיה מים בתוך הבור והסברתי לו שעוד רגע הבור יהיה מספיק עמוק ויהיו בו מים. ועד שזה באמת קרה הוא בכה. פתאום עובר איזה איש שבחיים לא פגשתי, הוא לא מכיר אותי, ואומר לי "כבר בגיל כזה הילד שלך מפונק?" ואני במקום להגיד לו שלא יתערב ושזה לא ענינו התחלתי להסביר לו, "זה לא פינוק, זה תיסכול". בהמשך בני רצה ארטיק, הלכנו לקיוסק, הוא בחר ארטיק, אכל היה מבסוט, המשיך לשחק והיה רגוע לחלוטין. עוד פעם מבקש ארטיק, התלבטתי אם ליקנות לו אז אמרתי לו לך עם אבא. הלך עם אבא בחר ארטיק אחר, חזרו, הוא אכל היה מאושר, שיחק. כבר מאוחר הולכים הביתה. עולים מהים ובדרך הוא מבקש עוד ארטיק. אני אומרת לו אכלת כבר שניים, אנחנו הולכים לאכול א. ערב, מחר נבוא שוב לים וניקינה עוד ארטיק. הוא נכנס לקריזה, זורק את עצמו על הארץ, בוכה בהיסטריה, אנשים עוברים ואומרים לי,"לא נורא שיבכה זה בריא זה מפתח את הריאות". עמדנו ליד הברזים איפה שמורידים את החול לפני שעולים מהים. בגלל שבני שונא את זרם המים הקר הזה אמרתי לו בו אני אוריד ממך קצת את החול ועם מגבת הורדתי ממנו את החול. ועכשיו עובר איש, ואומר" יש כאן ברזים בשביל להוריד ממנו את החול." בעלי אומר לו "לא הוא לא אוהב את זה" אז האיש עונה לו"במה שלא היית צריךלוותר לו_ויתרת, ובמה שכן היית צריך לוותר לו, לא ויתרת, אני עמדתי בצד והקשבתי, ותחשבו על זה." הייתי בהלם, איך אנשים מרשים לעצמם בלי שהם בכלל מכירים אותנו להביר ביקורת על הבחירות שלי ועל דרך החינוך שלי. בנוסף לעצבים שלי, חשבתי גם האם הוא צדק אותו איש, שהבחירות שלנו היו לא נכונות, אני לא חושבת שצריך ליקנות לו ארטיקים בלי הגבלה, ובעניין החול, היה כבר קצת קר כי היה שבע וחצי בערב והוא שונא ששוטפים אותו בעלייה מהים אז מה רע בזה שאני מורידה ממנו את החול עם הידיים,(במילא הוא יבש והחול יורד ממנו בקלות. בסוף לקחתי אותו משם בידיים, בדרך לאוטו הוא כל כך בכה והקיא עלי, וכשנכנסנו לאוטו נרגע וביקש ציצי. למרות שאני לא נותנת ציצי חופשי אלה רק ליפני שהולך לישון, נתתי לו והוא נרגע. בבית כשהגענו הוא היה במצב רוח נהדר כאילו כלום לא קרה. אבל אני המשכתי לחשוב על המקרה כל הלילה ורציתי לישמוע את דעתכן, האם פעלנו נכון או שהאיש צדק? תודה למי שהגיעה עד כאן.

הילהל

New member
האיש אידיוט ../images/Emo46.gif

ולא בגלל שמה שהוא אמר נכון או לא נכון. בגלל שהוא לא מכיר את הילד, לא את ההורים, לא את המצב שלכם - הוא מצוטט בגסות רוח, ממש מציצן לתוך המשפחה, ובמקום להתבייש במעשים שלו הוא גאה בהם - מיידע אתכם וגם נותן ביקורת. גועל נפש. ממש כמו מציצן שיקיש על החלון ויגיד לגברת עליה תצפת: סלחי לי, אבל אם תורידי 5 ק"ג תראי הרבה יותר טוב. מה זה? לגבי הויתורים שכן/לא עושים - אצלי זה נורא תלוי סיטואציה. עבורנו - בילוי בים הוא פינוק וכיוף לכולם. ואז - כמו שבבית אנחנו לא שתייני בירות אבל בים לבעלי מתחשק לצ'פר את עצמו בבירה קרירה, ככה גם הבן שלי יקבל יותר ארטיק או מיץ או אבטיח ממה שהוא מקבל בבית (בים גם חשוב לי להכניס לתוכו נוזלים בכל דרך). ים זה בילוי ומותר להתנהג בו שונה מאשר בבית. לגבי החול - זה ממש החלטה אישית. אני זוכרת מילדותי את הביקורים בים עם ההורים של אמא - שניקו אותנו ביסודיות איומה (עם מברשת נוקשה) מול ההורים של אבא - שפשוט ריפדו את המכונית בסדינים ישנים, וכך גם הציבו כיסאות ישנים בבית והושיבו אותנו עליהם עד שארגנו את המקלחת. כך יצא שלא ניקו אותנו בכלל - אחרי המקלחת אספו למכונת הכביסה את הסדינים, שטפו את הכיסאות ושלום על ישראל. את בטח מנחשת עם מי אהבנו יותר ללכת לים.

לקבל ולשקול ביקורת, גם אם היא

מגיעה מכיוונו של אדם חצוף וחטטן, זו התכונה שהופכת אותך לאמא טובה. כל יום שאלי את עצמך מחדש האם נהגת נכון. אם התשובה היא "לא", אז פשוט נסי לתקן ולשפר ללא רגשי אשם. אם התשובה היא "כן", אז המשיכי הלאה והתעלמי ממציקני-חוף משונים. לאטום את האזניים לביקורת, זה מעשה לא בוגר ולא קונסטרוקטיבי.

הילהל

New member
את מתכוונת אלי?

לא יודעת אן זה נכון לומר שהגעתי למצב של אטימת אוזניים, אבל בהחלט יש לי כבר מסננים ועור של פיל. בהתחלה התייחסתי לכל ביקורת, נפגעתי, חיטטתי והתעסקתי עם הדברים. היום זה אחרת: אני שואלת את עצמי עד כמה המבקר מבין את הדברים (אדם זר שרואה סיטואציה משפחתית אחת מיני רבות בים לא שקול לבן משפחה שמכיר אותה בצורה מלאה בהרבה), עד כמה אכפת לו ממני וממשפחתי באמת (חברה טובה שרואה שקשה לי כשיונתן משתולל או אישה זרה בגינה?) עד כמה ההגיון הכללי שלו בגידול ילדים קרוב להיגיון שלי (חמי - שדוגל בהכאת ילדים, או סבתי - שמעולם לא הרימה יד על ילדיה). ועוד כהנה וכהנה שיקולים. אצלי, המציצן מהים, לא מקבל נקודות באף אחד מהפרמטרים. לכן סביר להניח שהייתי מנפה את ההערות שלו החוצה.

לא הילהיל, דווקא דברי היו מכוונים

אל מריאל, אבל אנחנו אומרות בערך אותו דבר: צריך להקשיב ולשקול. ההבדל היחיד שהמעגל של האנשים שאת מקשיבה לו, קצת יותר מצומצם מהמעגל שלי.

dana29

New member
דבר ראשון נראה לי שאת פועלת בצורה

נכונה עם ילדך לא נוקשה אך מציבה גבולות, קשובה לו וגם לסביבה, שלפעמים כן יש לה דברים נכונים להגיד, דבר שני זו ממש חוצפה של אנשים להתערב בכזו פרטנות בחייכם, מעניין מה הם הצליחו לגדל....אולי קקטוסים. אין לך מה להקשיב לאנשים כאלו, כשציינתי קודם לכן סביבה, התכוונתי לאנשים בסביבתך הקרובה ולא זרים. תקשיבי לליבך, כי את אמא של הילד שלך, ועם הרגישות שלך אני בטוחה שאת שומעת את הקולות הנכונים. דנה

לגבי הביקורת של זרים

אני אישית לא סובלת שזרים מרשים לעצמם להביע ביקורת וזה מכעיס אותי (אפילו אם היה אמת בביקורת). ואתן לך סתם דוגמא: היינו עם יובל בחנות שאני יודעת שהמיזוג בה הוא מאד חזק ולכן אני תמיד לוקחת איתי לשם חוצה חמה ושמה עליה. יצאנו מהחנות וליד הכניסה רואה אותנו אישה ואומרת "למה הילדה לבושה כל כך חם?" נראה לי חצוף להעיר הערה כזו. אנשים רואים שמדובר בילדים ומרשים לעצמם, (אם אני הייתי עם סודר האם היא היתה מעירה לי????) לגבי נוריאל תעשי מה שאת מרגישה שנכון לעשות הוא הילד שלך ולכן את מחליטה מה כן ומה לא ואם החלטת לנקות את החול ביד אז זה בסדר גמור ואם החלטת לתת לו שני ארטיקים זו זכותך.

Shellylove

New member
מסכימה עם הילהל

באיזו זכות אותו איש פונה אלייך בכלל? ואם היה מדובר בבעלך (איש מבוגר) ולא בילד ("אל תתני לו להיכנס הביתה בלי שיישטף"), גם אז הוא היה מרשה לעצמו להעיר? בכלל, מעצבן אותי שכשמדובר בילדים, כל אחד מרשה לעצמו לתת הערות כאילו ילד הוא רכוש הכלל. אני בעד להקשיב לאנשים אחרים (בשביל זה אני פה, לא?) אבל אני חושבת שבנאדם צריך להביע הסכמה לקבלת ביקורת והערות מסוג זה הן התפרצות ברוטאלית לחיי זר. אפילו לחברות אני לא מעיזה להעיר ככה, אלא אם הן שואלות לדעתי. ספציפית לעניינך: גם אני לא הייתי רוצה שישטפו אותי במים קרים בחוץ כשכבר נהיה קריר, כי זה פשוט לא נעים! אז למה לעשות את זה לבנך? ולגבי הארטיק - הצבת את הגבול איפה שנראה לך, זה לגיטימי, במקרה נראה לי שהייתי מציבה אותו באותו מקום, אבל זו לא הנקודה. הנקודה היא שהחלטת ששני ארטיקים זה מספיק ושם עצרת אותו ושם הוא הבין ששמת את הגבול. היה לו קשה עם זה? את יכולה להכיל את הקושי, להיות אמפתית אליו ("אני מבינה שמאד רצית עוד ארטיק, אבל שניים בעיני זה מספיק והולכים לאכול עכשיו") או להשתמש בהומור ("עוד ארטיק? מה פתאום עוד ארטיק?" בקול מגזים).

ronnieyuval

New member
הי מריאל

אני חושבת שעצות של זרים זה משהו שצריך ללמוד לסנן ולהתעלם ממנו. אתם עושים את הבחירות שלכם וזה לא משנה אם מישהו אחר חושב שזה נכון או לא נכון להרטיב את הילד או לקנות לו ארטיק - אלה באמת החלטות שלכם ולא עניינו של אף אחד. מדהים אותי מחדש כל פעם איך אנשים מעזים בכלל להעביר ביקורת על אחרים. לגבי הציצי באוטו - שום דבר נגד ציצי כמובן, אבל אני מקווה שלא נסעתם הביתה כאשר הוא אינו קשור בכסא הבטיחות! בכי, הקאה, או סתם חוסר חשק, אינם סיבה להוצאה מהכסא! זה מאוד מאוד מסוכן. אם את מתכוונת שהנקת אותו לפני שנסעתם אז סליחה שאני בכלל אומרת משהו. בכל מקרה, במצב כזה אחרי שהוא הקיא ובכה אני דווקא חושבת שעשית מאוד בשכל שנתת לו לינוק ולא התעקשת איתו כי הוא באמת נשמע שהיה מסכנצ'יק.

למעלה