אם כבר נכנסנו לזה
בקשר לכרומטיס: אז הטכנולוגיה לא ממש אבדה. היא קיימת. היום, לצערה הרבה של לוסנט עדיין ניצולת הסיבים האופטים לא מתקרבת לקיבול שלהם לכן למוצר אין יותר מדי שוק. ההערכה היא (ולא שלי בלבד) שבעוד כשנתיים יהיה צורך במוצר דומה/זהה על מנת להימנע מפרישת סיבים נוספים. בנוגע לעסקה עם אנוורה: להיות חלק מאינטל זה דבר טוב. במיוחד ברוח התקופה: אנוורה מיצרת צ'יפים ל-802.11 (היא מייצרת phy ו-mac). אינטל לא קנתה אותה סתם ויש דברים בגו: כידוע, באוגוסט האחרון אינטל התחילה בפיתוח צ'יפ עבור 802.16, כאשר מטרתה לצאת עם סיליקון משולב mac+phy. חטיבת הפיתוח הזו נמצאת... בארץ. מכיוון שלאנוורה יש phy ofdm זה יחסוך המווון עבודה לאינטל ויקצר לה זמנים לשוק (גם ככה היא הצטרפה למירוץ באיחור של כמה שנים). מה עוד שלצ'יפ של אנוורה יש איזה שהוא ייחוד שלא זה המקום לפרט אותו. אנוורה מצידה - מבטיחה לעצמה מכירות וריווחיות - שהרי מי לא יקנה את הצ'יפ של אינטל כאשר זה יהיה מוכן??? צריך לזכור שמצבה של אנוורה בשוק הצ'יפים ל-11 לא היה מזהיר במיוחד. אתרוס די כבשה את השוק בסערה. אינטרסיל התאחדה עם גלובספאן ויראטה ויותר מאוחר עם קונקסנט כך שמול אנוורה עומד שוק רווי מפלצות, וקשה מאוד להתחרות עם תג מחיר של 5 דולר ל-phy אלא אם מגיעים למכירות של מאות אלפי יחידות בחודש. לדעתי, בסך הכל זו עסקה מבורכת לשני הצדדים. אני מסתכל מזווית קצת שונה: בלי השיתוף האסטרטגי עם אינטל - אני לא בטוח שאנוורה היתה מצליחה לשרוד. העסקה הזו משרתת אינטרסים אסטרטגים של שתי החברות וזו מטרתה העיקרית. שד