סיפור הסיליקון

• פותח הנושא רש
  • פורסם בתאריך

רש

New member
סיפור הסיליקון

מאז שהתגלתה פרשיית הסיליקון בחלב, הבנתי כי הסילקון התערבב אז בטעות וכי הבעיה נפתרה. בימים האחרונים קראתי באיזה שהוא עיתון כי הסיליקון הוא מרכיב קבוע בתעשיית החלב ותפקידו למנוע הקצפה בתהליך מילוי הקרטונים. האם הסילקון נמצא גם בחלב הטרי שמשווק ואין למי שמעוניין לברוח ממנו כל ברירה אלא להפסיק לקנות חלב ב"סופר" ולגדל איזה פרה או שתיים בחצר.

ממתי

New member
אם אני לא טועה הסיליקון נועד

למנוע הקצפה בתהליך יצירת החלב העמיד. אני לא יודע אם יש או אין אותו בחלב הרגיל בקרטון. אבל מעבר לזה, אז מה? הבהלה של הסיליקון התחילה כשהשתלים שהשתילו לנשים להגדלת השדיים דלפו, וכך הסיליקון נכנס לגוף. אבל בשתיה המצב לא כך!! אלא אם יש לך פגיעה או פציעה במערכת העיכול (ואז תאמין לי שהסיליקון תהיה הבעיה הכי קטנה שלך) אין שום מניעה ואין שום סכנה בשתיית סיליקון. מבחינת הגוף הסיליקון הוא חומר אינרטי, דהיינו שלא נספג במערכת העיכול. אז גם אם יש טיפונת סיליקון בחלב הוא עדיין לא גורם שום נזק (שוב אלא אם מערכת העיכול פגיעה) לא נספג ובוודאי לא מגדיל חזה כמו הבדיחות שיצאו בפרשה ההיא. אולי שמעת על תכשיר הסימיקול שנותנים לתינוקות בני יומם (!) למניעת גאזים? זה סיליקון פר אקסלנס אז האם אנו מרעילים את ילדינו?! או תכשיר המאלוקס פלוס? בקיצור, אין לך מה לדאוג. אם יש בעיה בחב אז זה בוודאי לא הסיליקון. וחוץ מזה לגידול פרה בחצר יש הרבה יותר חסרונות...

רש

New member
היו כבר מיני תוספות

שהוגדרו כהמצאת המאה ורק אחרי שנים התגלו כגורמי מחלות לא קלות. גם במקרה הסילקון בחלב שלנו נאמר שהמינון הוא נמוך ואינו מסכן את הציבור. ניתן להבין שבמינון גבוה יותר יש אולי סיכון מסויים, ממש לא יודע. מעבר לכך בזמנו כשהייתה הבעייה בחלב העמיד של תנובה הפסיקו את המכירה והחזירו אלפי קרטונים לצורך השמדה. אם לא הייתה בכך סכנה אז למה השמידו כמות כל כך אדירה. אתה לדעתי יותר מידי שלו אבל זו כמובן זכותו של כל אחד. מעניין אם מישהו יודע האם הסילקון משמש גם בתהליך המילוי של חלב טרי לקרטונים או בקבוקים.

למעלה