סיפור החתולים.

סיפור החתולים.

לִפְנֵי כַּמָה לֵילוֹת דִבַּרְתִּי עִם אִישׁ אֶחָד שֶׁהָיָה לִי חָכָם נוֹרָא. דִבַּרְנוּ הַרְבֵּה עַל אַהַבוֹת וְאַכְזָבוֹת וַחַתוּלִים. אָמַרְתִי לוֹ שֶׁהַתְּכוּנָה שֶׁאנִי הַכִי אוֹהֶב מַעַרִיץ בַּחַתוּלִים וּקְצָת גַּם בִּי זֶה שֶׁלֹּא מְשַׁנֶּה מֵאֵיזֶה גֹּבַה הֵם יִפְלוּ אוֹ מֵאֵיזֶה גֹּבַה יִזְרְקוּ אוֹתָם תָּמִיד הֵם יִנְחַתוּ עַל הָרַגְלִַים יְחַיְכוּ חִיוּך חַתוּלִי אָדִישׁ וּמִתְנַשֵֹא וְיַמְשִׁיכוּ לָלֶכֶת כְּאִילּוּ כְּלוּם לֹא קָרָה וְאַף אֶחָד לֹא נָפַל וּבֶטָח לֹא הֵם. כְּשֶׁאָמַרְתִּי אֶת זֶה לָאִישׁ שֶׁהָיָה לִי חָכָם נוֹרָא הוּא שָׁתַק רֶגַע וְאַחַר כַּךְ עָנָה שֶׁזֶה בִּכְלָל לֹא כָּכָה אֶלָּא אַחֶרֶת לְגַמְרֵי, שֶׁבְּעֶצֶם, הַחַתוּלִים רַק עוֹשִים כְּאִלּוּ שֶׁכְּלוּם לֹא כּוֹאֵב וְהֵם נָפְלוּ עַל הָרַגְלַיִם. בְּעֶצֶם הֵם נוֹפְלִים עַל הַגַּב וְנִשְׁבָּרִים כַּל פַעַם מֵחָדָש לִרְסִיסִים אַבָל הֵם חַתוּלִים וְיוֹדְעִים שֶׁזֶה חֵלֶק מֵהַתַּדְמִית שֶׁלָּהֶם, וְשֶכֻּלָּם מְצַפִים שֶׁהֵם יִפְלוּ תַּמִיד עַל הָרַגְלַיִם אָז הֵם לֹא מַרְאִים לְאַף אֶחָד שֶׁזֶּה בִּכְלָל לֹא כָּכָה בֶּאֱמֶת. הָאִיש הַזֶּה לֹא רָאָה אֶת הַפָּנִים שֶׁלִי בַּלַּיְלָה הַהוּא , כְּשֶׁאָמַר אֶת הַמִּלִּים הָאֵלּוֹ וְטוֹב שֶׁלֹא רָאָה. כִּי אִם הָיָה רוֹאֶה אֶת הַפָּנִים שֶׁלִי, בֶּטַח, שֶׁהוּא הָיָה מוֹרִיד תָּ'עֵינַיִם וְרוֹאֶה תָּ'רְסִיסִים שֶׁלִּי עַל הָרִצְפָּה. ורד מוסנזון

r e d head

New member
לחתול יש 7 נשמות....

לנו .... יש אחת שמצליחה לשרוד עובדה! כבר אמרתי לא פעם שחתול זאת החיה שאני אוהבת, חיה מדהימה רגישה וחכמה ועושה רק מה שהיא רוצה אפשר להכיר אותם רק אם מגדלים חתול איש אחד הזכיר לי עכשיו שיר.. לא בדיוק קשור אבל מעודד עוד יהיה לי ביצוע:מרגלית צנעני מילים: רחל שפירא לחן: ירוסלב יעקובוביץ' יום אחד אולי אפרוש כנפיים יום אחד תראה שלא אפחד יום אחד אולי אפרוש כנפיים וזה יהיה כל כך נחמד יהיה לי יהיה מה שליבי מבשר לי עוד יהיה לי יהיה לי קצת ממה שחסר לי למה לא, תגיד לי למה לא בשבילי וגם בשבילו עוד יהיה לי יהיה מה שאני מחפשת עוד יהיה לי תהיה לי אהבה לא הורסת למה לא, תגיד לי למה לא בשבילי וגם בשבילו יום אחד אולי אפרוש כנפיים... עוד יהיה לי יהיה לי המרחק שחציתי עוד יהיה לי יהיה לי דוקא מה שרציתי בשבילי, כן כן בשבילו עוד יהיה לי יהיה מה שליבי מבשר לי עוד יהיה לי יהיה לי קצת ממה שחסר לי למה לא, תגיד לי למה לא בשבילי וגם בשבילו יום אחד אולי אפרוש כנפיים... וזהו....מה שרציתי להגיד

ס י ו ן1

New member
../images/Emo54.gif בחושך חשב וכתב

שתיקות מעיקות דרכים ארוכות דלתות נטרקות ושירים בלילות רוח נושבת קלות מטאטא את הרחובות מרחוק נשמעים קולות ונשים מקננות האפלה מכסה ופסיעה קרבה בקולה הקור חודר אל החדר ואיתו צל קודר

s h o o s h a

New member
בכל אחד מאיתנו יש (כנראה) חתול

"הָאִיש הַזֶּה לֹא רָאָה אֶת הַפָּנִים שֶׁלִי בַּלַּיְלָה הַהוּא , כְּשֶׁאָמַר אֶת הַמִּלִּים הָאֵלּוֹ וְטוֹב שֶׁלֹא רָאָה. כִּי אִם הָיָה רוֹאֶה אֶת הַפָּנִים שֶׁלִי, בֶּטַח, שֶׁהוּא הָיָה מוֹרִיד תָּ'עֵינַיִם וְרוֹאֶה תָּ'רְסִיסִים שֶׁלִּי עַל הָרִצְפָּה." אין לי מה להוסיף על הכתוב הכי פשוט הכי נכון הכי אמיתי שאפשר הכי ברור שיש יום נעים לנו

נורא חשוב לנו

להעמיד תדמית קשוחה אותנו הסערות לא תשבורנה. אך עמוק בתוכנו רק אנו מודים לעתים שמה שנשבר כואב והאיחוי הוא יותר חיצוני רק השכחה היא אם התרופות למחלת השברון

רות 2

New member
זה נורא... לקרא את שכתבת....אסתרקה.

"להעמיד תדמית".... אצלי בצ'כונה...זה אומר "לשחק"אותה,זה אומר לשקר את עצמך...זה אומר להעמיד פנים...... ועד שלא מפסיקים עם זה ..עד שלא מתמודדים עם זה אז אכן זה נורא.. "ואיחוי חיצוני"....כמוהו ככוסות רוח למת.... ובנוגע לשיכחה.....מממ אחייה של השיכחה הוא הזיכרון ... והם הולכים תמיד ביחד יד ביד... לכן התרופה האמיתית היא התמודדות...ע"י: -בכי- כשי רוצים...במקום העמדת פנים -חברים ומשפחה- ..לאוזן קשבת וכתף... במקום "לשחק אותה: -חיטוט חיטוי בפצע -עלמנת להבין..לקבל העצמי... במקום "תדמית קשוחה" -פורום פרק ב'.....(סגול אל תצחק!) ...בטח יש עוד מאלן ת'לפים דרכים... ..רק לא שקר עצמי ..והעמדת פנים (רות שלמדה מחתול סייאמי שנגע בסיר האוכל שלה וקיבל זבנג.. והוא לא העמיד פנים כאילו לא כאב.....שששש לא לגלות לתנו לחיות לחיות...)

פעם

כל כך הזדהתי עם השיר הזה שכתבה ורד מוסינזון הרגשתי כאילו ונכתב במיוחד עבורי אבל זה היה פעם ועכשיו זה החזיר אותי למקום של זכרונות... הענקתי אותו פעם כתוב על קלף לאיש אחד שכנראה לעולם ישאר בליבי בגלל הרסיסים , בגלל שהורדתי ת'עיניים אוי טלה מה עשית לי
| ניצת שכבר מזמן הפסיקה לשים Z על התדמית |

זה רק ה...

זכרונות
חוצמזה אתה כבר אמור לדעת שרב הזמן אני
ואם כבר אז.... יש לורד מוסינזון (אמרתי שלפעמים נראה שהיא כותבת בשבלי
) תשובה... בֵּית הַקְבָרוֹת הָאִישִי שֶלִי / ורד מוֹסנזוֹן כּׂל אֶחָד נוֹשֵא אִתּוֹ אֶת בֶּית הַקְּבַרוֹת הָאִישִׁי שֶלוֹ. גַּם אֲנִי. כְּשֶאֲנִי עֵרָה – עֵר בֵּית הַקְּבָרוֹת שֶלִי אִתִּי. גַּם כְּשְאֲנִי יְשֵׁנָה הוֹא עֵר, וְחוֹדֵר וּמַטְרִיד מַזְכִּיר מַכְרִיז עַל קִיוֹמוֹ. בֵּית הַקְּבָרוֹת שֶלִי הוֹא דֵּי קָטָן אֲבָל עָשִׁיר מְאֹד. כָּל שֶׁעָשִׂיתִי וְלׂא רָצִיתִי לַעֲשׂוֹת כָּל שֶלׂא עָשִׂיתִי , וְרָצִיתִי לַעֲשׂוֹת, טָמוּן שָם בְּעָפָר תָּחוּח וּמְטֻפָח שֶל מַחֲשָבוֹת וְהִרְהוּרִים. עַל הַקְּבָרוֹת שֶׁלִי גְּדֵלִים פְרָחִים שְׁמְּמַלְּאִים אֶת בֵּית הַקְּבָרוֹת שֶׁלי בְּנִיחוֹח מְיֻחָד נִיחוֹח שֶׁל לַיְלָה גָּשׁוּם,שֶל נַדְנֵדָה יְשָׁנָה שֶל בְּרוֹש זָקֵן וְעָנֵף, קִיר טָחוּב דֶשֶא לַח - כּוֹכָבִים מִמַּעַל. בֵּית הַקְּבָרוֹת שֶׁלִי הוּא לֹא גדוֹל אֵין בּוֹ הַרְבֵּה מַצֵּבוֹת אַךְ אֵלוּ שֶיֶשְׁנָן חֲזָקוֹת מֵאֶבֶן. עַל הַמּצֵּבוֹת בְּבֵית הַקְּבָרוֹת שֶׁלִי כָּתוּב רַק שֵם וְתַאֲרִיךְ. כָּל שֶאַחֲרֵי, זֶה הֶעָפָר הַתָּחוּח מִסָּבִיב. גַם כְּשֶאַנִי יְשֵנָה הוּא עֵר. הוּא פָּעִיל. לֹא נוֹתֵן שֶיִשְכְּחוּ אוֹתִי מַזְכִּיר לְלֹא הֶרֶף שֶהוּא קַיָּם – חֵלֶק מִיֵּשׁוּתִי בֵּית הַקְּבָרוֹת הָאִישִי שֶלִּי.

maof

New member
טלה רק אל תישכח../images/Emo13.gif

לחתול יש 8 נשמות...... ולנו רק אחת
מעוף

antigone

New member
כ"כ נכון וכ"כ עצוב, ואני תוהה .....

למה אנחנו חושבים שתמיד צריך להעמיד פנים, למה אנחנו פוחדים להוריד לפעמים את המסכה , לתת לרגשות ולבכי לפרוץ החוצה, להביע את הכאב , כמו שמביעים את השמחה, למה הפחד שיתפסו אותנו ברגעי שבירה, וגרוע מכל, שיחשבו שאנחנו לא פגיעים ואף אחד לא יפגע, ועומדים זקופים, ומעמידים פני אדישים , כשבפנים הלב דואב, ובוכה, ומתרסק לרסיסים.. איזו תפיסה מעוותת ... כי רק מי שמסוגל לדבר על חולשותיו ולהראות אותם .. הוא באמת אדם חזק ...

למעלה