סיפור החיים שלי..

ר ו ו נ י

New member
סיפור החיים שלי..

אני בת יחידה,וגרה רק עם אמא שלי. את סבי לא זכיתי להכיר וסבתי נפטרה בהיותי בת 5. את אבא שלי לא הכרתי. מעולם לא ראיתי אותו.. אפילו לא בתמונות.. לא דיברתי איתו. כלום. ה"הורים" שלי לא נשואים. מאז גיל 3 בערך אני עסוקה בשאלות לגביי אבא שלי כי הרי לכולם יש ורק לי אין. אז ככה חייתי את חיי! בלי אחים ואחיות,בלי סבא וסבתא,ובלי אבא. כשהגעתי לכיתה א' הכל התחיל... כל האסונות.. באמצע שנה בכיתה א' נפל עליי ארון ענקי. התאשפזתי בבית חולים למשך 3 ימים. היה לי זעזוע מוח ופגיעות ראש ובטן. למזלי יצאתי בחיים ולא נגרם לי שום נזק. רק שהעין השמאלית שלי לא הייתה בסדר.. אני זוכרת שביקשו מאמא שלי לחתום על השחרור שלי מבית החולים והם ביקשו גם את חתימת האב ואז היא אמרה שהוא לא נמצא כרגע(המציאה) ואז כבר הבנתי שמשהו לא בסדר.. אם כבר המציאה... בכיתה ב'.. שנה אחרי זה שאלתי אותה על אבא שלי.. היא לא אמרה לי את האמת.. היא פשוט המציאה שהוא חי באמריקה. ומאז עד כיתה ו' האמנתי לסיפור הזה.. בערך בכיתה ד' ישבנו כמה בנות ואיך שהוא הן הגיעו לנושא של אבא... חברה שלי שאלה אותי אם יש לי אבא כי היא אף פעם לא ראתה אותו אז אמרתי לה שהוא חי באמריקה. היא לא האמינה לי ופשוט התחלתי לריב איתה אם יש לי אבא או אין לי. בכיתה ו' נסעתי לאמריקה לטיול בת מצווה. בגלל שכל הבנות בכיתה שלי ידעו על אבא שלי אז הן חשבו שאני הולכת לבקר אותו! הן התקשרו אליי ואמרו לי שהן חשבו שאני הולכת לפגוש אותו וזה נורא העציב אותי. ואז, כשהגעתי לכיתה ז' התחלתי לפחד.. מה הילדים החדשים שאני אכיר יגידו על הנושא הזה<? מה הם יחשבו?! אולי הם יצחקו עליי?! או ירחמו עליי?! כבר לא ידעתי מה לחשוב.. סיפרתי את זה לחברות הכי טובות שלי והן עזרו לי מאוד בלנסות למצוא את פתרון בעיית ה"אבא". הכל היה כרגיל.. רק החברות שלי ידעו על זה.. עד שהאחות ביקשה מכמה ילדים את הפנקס הרפואי והיא ראתה שחסר לי חיסון.. היא התחילה לשאול אותי שאלות.. מה השם משפחה שלי.. איך קוראים לאבא שלי? מה השם משפחה שלו? אם ההורים שלי גרושים ואז כבר התחילו הדמעות בעיניים... המורה שלחה אותי ליועצת וככה עברתי את רוב השנה עם היועצת.. לפי מה שהבנתי.. הסיפור שלי התגלה לפחות לכל הכיתה החדשה. עם עזרה של כמה חבורות טובות מצאתי עליו כמה דברים: שהוא מהנדס מטוסים ושהוא לא חי באמריקה. השנה.. שאני כבר בכיתה ח'.. החלטתי שאני מפסיקה לסבול בגללו! מפסיקה לבכות עליו! ולחפש אותו! אני מסתכלת מהצד על המשפחה שלי ואני מרגישה שהיא הדבר הכי יקר לי בחיים ושאני לא אוותר עליה.. ושעכשיו לא מעניינים אותי דברים אחרים! יש לי משפחה ענקית(המורחבת) של לפחות 60-70 איש ושאני צריכה לשמוח שיש לי משפחה כ"כ גדולה שכולם תמיד יהיו לידי וידאגו לי רק עכשיו הבנתי כמה שהמשפחה שלי יקרה לי כ"כ אבל יש רק בעיה אחת.. מה אני אעשה אם יקרה לאמא שלי משהו?!(חס וחלילה) אם היא תמות?(חס וחלילה) מצד אחד אני אשאר יתומה אבל מצד שני אני עדיין קטינה.. ואני אצטרך לעבור אל אבא שלי אבל אני לא רוצה! אז כנראה שכן אשאר יתומה ושפשוט יהייה לי אופוטרופוס. ואז.. כשאני אשאר יתומה.. מה כולם יחשבו עליי? כולם ירחמו עליי? ייתיחסו אליי אחרת! ועוד יותר גרוע.. אני פוחדת שיצחקו עליי בגלל זה.. ואחרי כל מה שעברתי בחיי הקצרים מאוד אני כבר לא יודעת מה לחשוב על העתיד.. זה ממש ממש מדאיג אותי וזה לא שאני סתם מחרטשת פה זה אמיתי וגם אני לא סתם פוחדת שיקרה לאמא שלי משהו.. היא לא כזאת צעירה.. היא כבר בת 50 אבל עכשיו.. אני עדיין עסוקה בשאלות.. איך לעזעזל נולדתי?! מי זה האיש הזה שאף אחד לא רוצה שאני אכיר?!אולי אני תוצאה של אונס?! אולי אבא שלי השאיר את אמא שלי בהריון ופשוט ברח?! כל השאלות האלה יעניינו אותי כל החיים לפחות עד גיל 18. שאז אני אוכל לדרוש בבית המשפט לדעת מה קרה עם אבא שלי.. אולי הוא בכלל ישב בכלא? אני כבר לא יודעת מה לחשוב.. הייתי צריכה להוציא את זה...

eshkolit32

New member
שלום בת אל.../images/Emo24.gif

אני שמחה שהוצאת את מה שהיה לך על הלב וסיפרת את הסיפור שלך כאן. לפעמים פעולת ה"הוצאה" הזאת גורמת לתחושת שחרור, מקווה שזה מה שאת מרגישה עכשיו. אני שומעת ממך שאת חיה במציאות לא פשוטה. לא לדעת מי הוא אבא שלך יכול להיות מתסכל מאד. אני רוצה לומר לך, שמבין כל המילים הכואבות שכתבת אפשר לזהות שיש בך לא רק הרבה עצב, אלא גם המון כוח. יכול להיות שאת עדיין לא רואה את זה. אבל כשאת כותבת שהמשפחה היא הדבר הכי יקר לך, ושאת שמחה שיש לך משפחה מורחבת כל כך גדולה, ושהחלטת להפסיק לסבול ופשוט לחפש את אבא שלך -זה מראה על המון כוח להתייצב מול החיים ולנסות להוציא מהם מה שרק ניתן כדי שתרגישי טוב יותר. אני מאד מבינה את הפחד שלך שיקרה משהו חס וחלילה לאמא שלך. היא זו שנשארה לך והיא מאד חשובה לך. אני יכולה לומר לך שאני יתומה משני הוריי, ושלמרות שזה גורם לי כאב בלתי נסבל, נשארתי בחיים... יצר החיים זה דבר חזק מאד, רווני. אין דבר שיכול לגבור עליו אם רק משתפים איתו פעולה. הניסיון שלי אומר לי שיש הרבה דברים ששווה לחיות בשבילם ובאמת צריך להגיד תודה כל עוד אנחנו כאן. נכון שהמציאות שאת חיה בה היא דבר שקשה לשאת ובוודאי בגיל הצעיר שלך. תהיי בטוחה שהמציאות הזאת יכולה לחשל ולחזק אותך בהמשך. רציתי לשאול אותך: האם את חושבת שאת יכולה לדבר עם אימא שלך על אבא שלך? להגיד לה שאת רוצה לדבר איתה, ולהסביר לה את מה שעובר עלייך, את התסכול והרצון החזק להבין מי הוא אבא שלך. אם היא תסרב לדבר איתך לפחות תדעי שניסית... יכול להיות שאין לה מושג מה את חווה ואולי היא תמצא לנכון לתת לך עוד פרטים כשהיא תראה שחוסר הידיעה גורם לך לכזה סבל. עוד שאלה: האם את בקשר קרוב עם המשפחה המורחבת שלך? אני מקווה שכן ואם לא אני מאד ממליצה לך לשמור על קשרים הדוקים איתם ולא לחכות לאירועים מיוחדים כדי להיפגש איתם. את יכולה (אם את מרגישה נוח) ליזום פגישות עם האנשים האהובים עלייך במשפחה. זה בטח יכול לעשות רק טוב לחיים שלך. למרות שעברת חיים לא קלים עד עכשיו, יהיו לך גם הפתעות טובות בהמשך הדרך. אם תחזקי את עצמך ותעשי דברים שגורמים לך לצמוח ולהתחזק - תראי שיהיו לזה פירות בעתיד. תמשיכי לכתוב כאן, תעשי דברים שאת אוהבת, תהיי בחברת אנשים טובים והכי חשוב - תאהבי את עצמך. שולחת לך את כל האנרגיה החיובית שיש בעולם......

ר ו ו נ י

New member
תודה רבה על כל התמיכה../images/Emo13.gif

ולשאלות שלך: אני ניסיתי לדבר עם אמא שלי בעבר.. וזה לא בדיוק עבד.. כשהייתי בכיתה ו' היא אמרה לי שהוא מת.. וכשהיא אמרה לי את זה היא לא הראתה איזה עצב בפנים שלה או משהו שיכול לבטא את ההרגשה הזאת כך שנראה לי שהיא משקרת. אחרי כל השקרים שהיא סיפרה לי אני כבר לא יודעת למה להאמין וכן.. אני בקשר מאוד קרוב עם המשפחה שלי.. כולם גרים בעיר שלי ועם כולם אני בקשר הדוק.. יש לי כמה בנות דודות שאני רואה אותן כל יום או כל שבוע ואני יכולה להיפתח בפניהן ולספר את כל מה שעובר עליי.. וזה כיף. אני מאוד מקווה שיהיו לי הפעות בהמשך הדרך..
ושאולי.. אם יתמזל מזלי אני אזכה לראות את אבא שלי.. אני עוד חודש בדיוק אהיה בת 14.. ובגיל כזה יש לי זכות לדעת מי הם ההורים הביולוגיים שלי. אם אמא שלי תבחר לא לספר לי אני אחכה עד גיל 18 ואם עד אז אני עדיין ארצה לראות את אבא שלי.. אני אוכל לדרוש זאת בבית משפט..

eshkolit32

New member
לילה טוב, רווני../images/Emo29.gif

אולי באמת תוכלי לומר לאמא שלך שאת מרגישה מספיק בוגרת כדי לדעת את האמת. לדעתי אין לה מושג מה עובר עלייך, ואולי אם תרמזי לה שזה שהיא לא מוכנה לספר לך כלום גורם לך לכזה סבל - אולי זה ישנה אצלה משהו ויגרום לזה שהיא תשקול לספר לך על אבא שלך...למרות שנשמע שאין לך ממש תקוות בענין - אולי שווה לנסות שוב. שמחתי לקרוא שאת בקשר מאד קרוב עם המשפחה שלך. זה מאד חשוב לדעתי. ככה את יוצרת לעצמך רשת תמיכה לכל צרה שלא תבוא וגם משפחה חמה ואוהבת לזמנים הטובים. כמו בת אל גם אני מאמינה שעם הכוח והמוטיבציה שלך את בטח תמצאי את אבא שלך בסוף. גם אם אמא שלך תמשיך לשמור על מיסתורין סביב הענין, אני מאמינה שתצליחי למצוא את אבא שלך. את לא נשמעת לי אחת שמוותרת בקלות! אגב אולי תסגירי בפנינו את תאריך יום ההולדת שלך כדי שנוכל להגיד לך
בעוד חודש....? אני מכינה רשימת תאריכי ימי הולדת של חברי הפורום ואני אשמח אם תהיי הראשונה שתנדב לי את המידע הזה...

batel500

New member
היי רוני,

זה ממש מדהים שיש לך המון מוטיבציה לדעת מי הוא אבא שלך, זה פשוט כמו להסיט וילון, אי אפשר לדעת מה יהיה מאחוריו וזה עדיין מסקרן ממש. צריך כל כך הרבה אומץ, המון. אני לא מכירה אותך, אבל מרגישים שיש לך המון כוח רצון, את עוד תמצאי אותו אני מסוגלת להשבע. באטל =]

eshkolit32

New member
לרווני (אם לא קראת את זה אתמול) :

אני שמחה שהוצאת את מה שהיה לך על הלב וסיפרת את הסיפור שלך כאן. לפעמים פעולת ה"הוצאה" הזאת גורמת לתחושת שחרור, מקווה שזה מה שאת מרגישה עכשיו. אני שומעת ממך שאת חיה במציאות לא פשוטה. לא לדעת מי הוא אבא שלך יכול להיות מתסכל מאד. אני רוצה לומר לך, שמבין כל המילים הכואבות שכתבת אפשר לזהות שיש בך לא רק הרבה עצב, אלא גם המון כוח. יכול להיות שאת עדיין לא רואה את זה. אבל כשאת כותבת שהמשפחה היא הדבר הכי יקר לך, ושאת שמחה שיש לך משפחה מורחבת כל כך גדולה, ושהחלטת להפסיק לסבול ופשוט לחפש את אבא שלך -זה מראה על המון כוח להתייצב מול החיים ולנסות להוציא מהם מה שרק ניתן כדי שתרגישי טוב יותר. אני מאד מבינה את הפחד שלך שיקרה משהו חס וחלילה לאמא שלך. היא זו שנשארה לך והיא מאד חשובה לך. אני יכולה לומר לך שאני יתומה משני הוריי, ושלמרות שזה גורם לי כאב בלתי נסבל, נשארתי בחיים... יצר החיים זה דבר חזק מאד, רווני. אין דבר שיכול לגבור עליו אם רק משתפים איתו פעולה. הניסיון שלי אומר לי שיש הרבה דברים ששווה לחיות בשבילם ובאמת צריך להגיד תודה כל עוד אנחנו כאן. נכון שהמציאות שאת חיה בה היא דבר שקשה לשאת ובוודאי בגיל הצעיר שלך. תהיי בטוחה שהמציאות הזאת יכולה לחשל ולחזק אותך בהמשך. רציתי לשאול אותך: האם את חושבת שאת יכולה לדבר עם אימא שלך על אבא שלך? להגיד לה שאת רוצה לדבר איתה, ולהסביר לה את מה שעובר עלייך, את התסכול והרצון החזק להבין מי הוא אבא שלך. אם היא תסרב לדבר איתך לפחות תדעי שניסית... יכול להיות שאין לה מושג מה את חווה ואולי היא תמצא לנכון לתת לך עוד פרטים כשהיא תראה שחוסר הידיעה גורם לך לכזה סבל. עוד שאלה: האם את בקשר קרוב עם המשפחה המורחבת שלך? אני מקווה שכן ואם לא אני מאד ממליצה לך לשמור על קשרים הדוקים איתם ולא לחכות לאירועים מיוחדים כדי להיפגש איתם. את יכולה (אם את מרגישה נוח) ליזום פגישות עם האנשים האהובים עלייך במשפחה. זה בטח יכול לעשות רק טוב לחיים שלך. למרות שעברת חיים לא קלים עד עכשיו, יהיו לך גם הפתעות טובות בהמשך הדרך. אם תחזקי את עצמך ותעשי דברים שגורמים לך לצמוח ולהתחזק - תראי שיהיו לזה פירות בעתיד. תמשיכי לכתוב כאן, תעשי דברים שאת אוהבת, תהיי בחברת אנשים טובים והכי חשוב - תאהבי את עצמך. שולחת לך את כל האנרגיה החיובית שיש בעולם......

למעלה