סיפור בשידור ישיר...

• פותח הנושא Ruta_
  • פורסם בתאריך

Ruta_

New member
סיפור בשידור ישיר...../images/Emo28.gif

זה מה שהבנתי לאחרונה, ואולי הבנתי זו תעזור פה לחלקכם להבין גם .. כפי שאני רואה את זה יש שני סוגי אנשים פה ברשת, אילו שמשתמשים ברשת על מנת להשיג משהו, למכור, לקנות, להכיר באמת, להשלים, ויש את הוירטואלים, שזה אני חושבת גל מדיה תקשורתי חדש, שכל המטרה שלו היא להתכתב. זה יותר זול מטיפול פסיכולוגי, זה יותר זול מספר, וזה יותר זול ..גם מזונה.. זה יכול לענות על המון צרכים, חברותיים, נפשיים, רגשיים.. וכל המטרה פה.. היא השיחה בלבד. כמו בספרים, דמות אחת תמלא את תפקיד האהובה , דמות אחת את תפקיד הפסיכולוג, אחת את האמא, אחד את החבר, ואחרת את הפורקן המיני.. יש שיעדיפו, בצאט, יש בהתכתבות, יש בוידאו... ובשביל לתת לזה מימד אמיתי, מוסיפים, תמונות, קבצי קול..או אפילו פגישה, אבל לעולם זה לא אמור להתממש, הצורך הוא בשיתוף מישהו נוסף שיש לנו משהו משותף איתו אפילו אם זה חלקי, זה מספק את אותו חלק שהוא ממלא שחסר. זהו, תגלית מרעישה
ולכן זה לעולם לא יגיע לכלום, מלבד אותיות... בסייבר.. הנרשמות אצל איזה שרת... אפילו את הדף הזה שזה נרשם..לא צריך ללכלך את היד... בכדי לזרוק. באמת לא שווה לפעמים להרוס משפחה, בשביל קשר וירטואלי, לא שווה לכעוס, כי זה מה שזה, קשר וירטואלי, שזה כל יעודו זה סיפור בשידור ישיר.. הבנתי...לפתע. זה עוזר להבין הרבה דברים. מבלי להפגע.

האלי

New member
נורא יפה מה שכתבת,

וגם מעניין, רק לא הבנתי מה את אומרת. וזו לא ירידה או נסיון לפגוע. זו הזמנה שתמשיכי ותפתחי את הרעיון שלך. כי האינטרנט הוא מדיום חדש. ובמידה מסויימת אני חושב, כמו המצאת הדפוס. הוא פותח בפנינו אופקים חדשים. אני עדיין לא יודע מה הם ולאן זה יוביל אותנו. אבל זה מעניין, ולכן אשמח אם תסכימי להרחיב, שלך, האלי.

Ruta_

New member
לא הבנתי..

איך אתה יודע שזה יפה אם לא הבנת ..
לגופו של עניין... כתבתי שהבנתי שיש אנשים וירטואלים, שהם לא יוצאים מהמסך... הם דמות בספר...דמות ברשת, שהקשר איתם לעולם לא יהיה מעבר לזה לא יהיה מציאותי... ויש הרבה כאילו , זה הפך ממש לדרך חיים,לצורת תקשורת.. מי שרוצה לממש..עושה זאת בדרך כלל כבר בראשית הקשר..לפחות מודיע על זה, כל היתר הם וירטואים בלבד, זו המטרה שלהם.. זה הבידור שלהם, זה הטרפיה שלהם, ככה שלא צריך לייחס לקשרים כאילו חשיבות יותר ממה שהם. ולהבין שהם תמיד ישארו ברשת.

מאחורי כל אדם וירטואלי - עומד אדם

אמיתי לחלוטין. אישיות מיוחדת במינה. הוירטואליות היא כמו כל מסכה אחרת, שלפחות בתחילת מערכת יחסים אנו עוטים על פנינו, במודע או שלא....ושבהמשך הקשר - מוסרת מעל פנינו. אדם וירטואלי הוא אדם אמיתי לגמרי. בשר ודם, שמעביר, באמצעים וירטואליים את אשר הוא. אבל - זה לא חייב להישאר בגבולות הוירטואליה...ופעמים רבות זה אכן לא נותר שם. לגבי פירוק משפחה ? - זה נורא תלוי. אני חושבת שלמי שיש דחף "לפרק" את השותפות שלו - הוא יעשה זאת, בין אם הטריגר יהיה וירטואלי ובין אם הוא יהיה ממשי יותר... לא הוירטואליה היא זו אשר גורמת לפרק את המערכת או לא. אלא גורמים אחרים לגמריייי....

mika2

New member
נו - אז מה רע ?

אז מה רע בזה שפתאום ישנה אופציה שיכולה להיות ספר,פסיכולוג,חבר,זונה,אמא ? ועוד לפי בחירת המשתמש ? זה הרי כל היופי, כל העושר ? ובפרט שזה עוד מצליח לעזור באחת הצורות הנ"ל לכמה אנשים - על אחת כמה וכמה... וחוץ מזה - מנין לך שזה לא מוביל לכלום ??. הכל פתוח. והרשות נתונה... ובכלל למה להיפגע ??? בכל מקרה - לא צריך להיפגע !

Ruta_

New member
זה לא שמיש...

מה שאני מנסה להגיד הוא שלגבי סוג מסויים של אנשים, אין את האופציה הזו, שהרשות נתונה ושהכל פתוח... הם לא משתמשים בזה, זה רק בדימיון שלהם... ההההככככל... כלום מזה לא ימומש, גם אם כאילו הם מוכנים... זה בתאוריה בילבד. גם אם יפגשו, תמיד יתאכזבו ויחזרו לצוטט... לכתוב.. סתם איזה כאילו כזה... כאילו הכל פתוח.. אבל לא, הם לא מעיזים הם פה בשביל הריגוש...כי זה נותן להם ריגוש ותו לא. לא שמיש למציאות.

mika2

New member
גם פנטזיה היא "שימושית"

גם פנטזיה היא מציאות בצורה זו או אחרת...

תמיד לא שוה להרוס משפחה

בגלל קשר וירטואלי בודאי. וגם לא בגלל קשר לא וירטואלי. כי כמו שאמרת, זה מתחיל ממקום של חוסרים, צורך בחברות, צורך לחלק משהו משותף שקשה לחלק בבית. ואם את זה הבנת ופתאום עלה
על שפתייך, אל תהרסי משפחה ואל תכעסי על קשר שגילית, אלא נסי לטפל בסיבה לכך בין אם הקשר וירטואלי או לא ואל תיפגעי. זה לא מעיד עליך אלא על צורך לא מסופק אצלו. רק אל תטמיני את הראש בחול לאמר זה רק וירטואלי, כי סיפור בשידור ישיר יכול להפוך לסיפור בשידול ישיר ואחרכך לסיפור בשיגול ישיר וכבר היו דברים מעולם.

Ruta_

New member
כל זה נכון...אבל..

לא למה שכתבת התכוונתי , לא לקשר אמיתי שממומש , אני מתייחסת פה לאנשים שלדעתי לעולם לא מממשים, הם חווים את הכל דרך המקלדת, נקי כזה..
וצריך לזהות אותם לפעמים, כי חבל על האותיות, המוקלדות המבוזבזות, שלפעמים.. את/ה לא מודע שאותו אדם ישאר לעד וירטואלי רק.

וירטואלי-טוב או רע?

אני קוראת אותך ומנסה להבין אז להישאר וירטואלי - זה טוב או רע???? למה מתכוונת הכותבת באומרה (ציטוט) "..לאנשים שלדעתי לעולם לא ממשים ... וצריך לזהות אותם לפעמים, כי חבל על האותיות ... שלפעמים...את/ה לא מודע שאותו אדם ישאר לעד וירטואלי רק" ואם כן נהיה מודעים שהאדם מעברו השני של המסך ישאר לעד וירטואלי ... אז??? האם זה אמור לשנות את יחסנו אליו? או שאולי (רגע, אולי עכשיו נופל לי האסימון), אולי בכלל הכוונה שישנם כאן אנשים ש"סתם" משרבטים מילים, מעלים בעיות שמציקות להם אבל - לא באמת ... רק ב"כאילו כזה" ולכן חבל על האותיות, המוקלדות המבוזבזות??? אז נשארתי עם המון שאלות פתוחות אבל אולי זה כי אני רק אישה פשוטה

adam33

New member
העיקר והטפל

אני קורא את מה שכתבו כאן ואני שואל את עצמי מן הסתם כמו רובנו לאן אני שייך? אז כמו שאומרים יותר קל לדבר על האחר מאשר על עצמך ואני מדבר על הנשואים ביננו. או לחילופין הזוגות שביננו. ברגע שהמחשב נהפך לעיקר אזיי הבעיה הינה אצלנו וזה לא קשור האם אנחנו בורחים לכאן לייעוץ או למצא ידידות או בת זוג חדשה אבל אם אנחנו בקשר טוב עם הבן בת זוג ואנחנו גם משתמשים במחשב למשוך אימיילים ולכתוב דעות כמה דקות ביום אזיי זה לגטימי וזה גם בריא מאשר לפרוק בחוץ לאנשים שמכירים ולא אוביקטיבים כלפינו ולעומת זאת יש את אלו שהעולם קוסם להם ובאמת גולשים להנאה ובלי משים לאחר יום יומים שבוע חודשים הם כבר ברומן סוער שמן הסתם ימומש ולבסוף יש גם את התמימים שבאמת כותבים ובאמת רוצים קשר וירטואלי של ידידות הבעיה באנשים האלה שהם עלולים להסחף בגלל הצד השני למרות שהם רק ניסו להקשיב ולתת עצה אז כל אחד יביט על עצמו וישאל מי הוא?

כחלחל

New member
ל Ruta ולאחרים

במלוא הכבוד לדברייך, וללא כל כוונה להתנשאות הרשי לי לחלוק איתך טיפה מנסיוני במדיום הזה, כן השתמשתי בו לכל אותם דברים שאת כותבת (טוב, לרובם לפחות),,, בהתחלה כדי להשלים חסרים כפי שנאמר (לאו דווקה פיזיים), במטרה לתת סיכוי לתיקון והבנה, משנכשל הסיכוי הזה, הרחבתי את חוג מכרי ה"וירטואליים" עד שנמצאה זו שאיתה "מימשתי" את ההיכרות, ולאחר תקופה אנו חיים יחד באושר עד עצם היום וכו´ וכו´ (כמעט 3 שנים). רוצה לומר, נכון יש המון המון "זבל" בכל הצ´טים, הפורומים, אתרי ההיכרויות או סתם מחפשי/ות סטוצים למינהם, אבל לא רק ! וגדולתו של המדיום הזה היא שכל אחד/ת מעצב/ת לו/ה דפוסי שימוש המתאימים לצרכיהם בזמן נתון, אם וירטואליים, אם שיחות נפש, מעבר למחסום המחשב או לאחר הסרתו, עם קול ותמונה ובלי, כולל פגישות ממשיות, עם או בלי סקס וכו´ וכו´. "כמה מחברי" (
) וחברותי נמצאים בשלבים שונים של פירוד, פרק ב´ וכאלה, וכולנו מסכימים שהאינטרנט בשום פנים אינו הגורם או אחד הגורמים למה שקורה, זה רק כלי בדיוק כמו להכיר מישהו בעבודה, בנסיעות, במועדון, ריקודי עם (זוכרים !) או בחוג דמקה במתנ"ס. נכון זה כלי רב עוצמה ואולי יכול להאיץ דברים, אבל זה עדיין רק כלי וסימפטום. ראיתי באחד הפורומים "כללי זהירות לגולשת", אנסה לאתר ולהביא לכאן.

למעלה