סיפור ארוך ומייגע :(

משברים

New member
סיפור ארוך ומייגע :(

היי
אני בת 40 (בקרוב) אמא ל-3 ( הקטנה בת 5) , נשואה מזה כ-12 שנה .
אחרי המון אנליזות עצמיות אני יכולה לספר לכם ש :
התחתנתי מתוך חברות עמוקה והרגשת קירבה גדולה , תחושה של בית ובטחון ואבא לילידיי . היתה אהבה , לא מטורפת לא פרפרים אבל סוג של אהבה .. , משיכה הסטרית לא הייתה אף פעם .
הוא נמשך ואהב ואני פחות.
השנים חלפו - ילדים נולדו , בתים הוחלפו והצלחנו לצלוח את רוב בעיות החיים - עם הזמן הוא הפך להיות תלוי בי כמעט בכל דבר
ואני , כפי שהוא טוען, לא מרוצה כמעט מכלום . כל ההחלטות הן שלי בלבד , כל ענייני הכלכלה בבית הם שלי , כל ענייני החינןך , כל החופשות כל החגים , השבתות - בקיצור אני .
עם הזמן הבנתי גם שיש לו בעיה להחזיק עבודה - כל 3-4 שנים הוא מחליף עבודה עקב בעיות תקשורת , אי - התאמה , ותחושת חוסר מיצוי בכללי - מכיון שלא למד דבר - אופצית ההתקדמות היא קשה עבורו והוא מוצא את עצמו בעבודת נישה אחת , שלא מתאימה לגידול ילדים וכלכלית לא משתלמת - אז גם בזה אני נושאת בנטל יותר ממנו .
לפני כשנה ישב בבית כחצי שנה ומשם התחיל המשבר הגדול שלי אני מניחה - ומאז אני מסתובבת חסרת אושר ושמחה . כל הזמן נרגנת וכועסת ..
התקשורת ביננו ממש טובה - אנחנו מדברים על הכל . לפני כחצי שנה התחלתי להסביר לו שעצם זה ש"עזב את המושכות " , מתגלגל בחיים ללא מטרה , כועס על כולם - מרחיק אותי ממנו מאוד .
נטול חברים , נטול עבודה ( גם העבודה שמצא היום היא סוג של עבודת סטודנטים עם שכר תואם) , נרגן על הילדים , ולא לוקח חלק במטלות הבית - מכעיס ומרחיק אותי ממנו.
הוא בהחלט השתפר לאחר השיחות - התחיל לקחת על עצמו את מטלות הבית , להיות יותר סבלני עם הילדים ( למרות שהוא פדנט מאוד איתם והם די סובלים ממנו) , לנסות קצת לצאת עם חברים , ללמוד משהו , לפתח את עצמו . כל זה קורה עכשיו - שנה וחצי בערך מאז ה"בום " הגדול .
מחד - אני מאוד שמחה שזה קורה . מאידך - אני מרגישה שכבר עברתי את נקודת השבירה שלי . תחושת הבגידה שלי היא עמוקה . הגבר שאיתו התחתנתי ע"ב ה"גב החזק שלי " הפך ללא יותר מאשר נמושה ( ולא , אני לא מדברת על תקופת הפיטורין שאותה עברתי איתו כבר פעמיים ב12 שנות נישואינו , אלא על זה שהוא במהלך השנים איבד צלם אנוש והפך להיות הצל של עצמו ושלי - לא יוצא בלעדיי , הולך לחדר כושר כי אני אומרת , אין לו מושג בחשבונות , שילומים , וכו.. , אפילו איזה בגדים ללבוש הוא רוצה שאומר לו )
פשוט איבדתי את האמון שהוא-הוא זה שיהיה המשענת שלי . מה שמצחיק שעד לא מזמן חשבתי שבאמת אם יהיה משבר גדול - אני אוכל לסמוך עליו - הוא יתעשת ויעזור . היום אני ממש לא בטוחה בזה - אני לא בטוחה שיש לו את הכוח הנדרש למרתון . מקסימום ספרינט .
אני יודעת שזה לא הכל ויש לי עוד הרבה על הלב - אבל אני מניחה שתשאלו הרבה אז ...
אני גם יודעת שלא מדובר פה על בגידה רומנטית - למרות שנראה לי שזה הרבה יותר פשוט ...
אני בריצפה - לא רואה שום דרך להיות מאושרת יותר בימיי חיי בפורמט הזה . לא רוצה להתגרש ( לא מפחדת!!! פשוט לא רוצה .. לא חושבת שזה נכון ..)
ומחפשת כל מי שיכול לעזור .
בבקשה ....

סטנגה Joe

New member
אם אכן

מה שאת מספרת עליו הוא נכון אז כנראה שהוא צריך לעשות עם עצמו עבודה רצינית.
לעשות משהו לכוון אסרטיביות, עצמאות מחשבתית, יוזמתיות.
איך עושים את זה?
כנראה שמתייעצים עם גורמים מקצועיים.
נשמע שהוא צריך את הפוש הראשוני שלך כדי להתחיל בתהליך.
אז אם אכפת לך ממנו ואת אכן לא רוצה להיפרד ממנו, תתחילי לחפש יעוץ מקצועי שכזה ותתחילי לשריין לכם זמן.

גארוטה

New member
אם ככה פתאום

במטה של קסם הוא יהפוך להיות כל מה שאת רוצה/מצפה/צריכה מגבר/בן זוג
האם זה יעשה אותך מאושרת ושלמה? זה ימלא את החלל הזה שיש לך בבטן?

משברים

New member
זה בדיוק הקטע

שאני לא בטוחה בכלל - אני מרגישה כאילו "פקחתי את העיניים " ולא יכולה לעצום אותם שוב
ובנוגע לטיפול - גם אני חושבת שהוא צריך , אבל אני גמרתי עם לנסות לעשות בשבילו דברים ( אחרי שנים של לחפש לו עבודה , לימודים , ימי הולדת שמהם תמיד הוא היה מבואס או לא טוב מספיק או לא בזמן - אני סיימתי!!!! , ירצה יעשה לעצמו)
והחלל הזה גדול .
יש לי האמת איזו תאוריה מפגרת לחלוטין שבה אני יכולה לעזוב עם המון רגשות אשמה , המון מלחמות אבל להיות מאושרת ( ואני ממש לא חושבת על זוגיות אחרת , אני לא בטוחה שאני בכלל בנויה לזוגיות מלכתחילה)
או להשאר שם ולחיות את החיים , איך שלא יהיה ף סה"כ הוא בחור טוב עם לב טוב - מה לעשות שלידי הוא חלש ?? - עם סקס מינמלי , בחיים נטולי רגש - מה שבטוח יביא עליי סרטן בגיל מוקדם ( תאוריה שהוכיחה את עצמה אצל אימי , לצערי הרב)

משברים

New member
השאלה האם אתם מאמינים שאחרי הריק הגדול

יכול לבוא משהו ???
כאילו משהו נסגר בי בסגירת דלת חרישית .. בלי שום כאב .
הפכתי להיות נטולת רגשות ( גם לילדים לצערי)
אני כבר לא בוכה ולא איכפת לי. הבית נראה זוועה ( לפי הקריטריונים שלי) , אני חסרת חום ואהבה , מסתובבת כמו זומבי.
קשה לי בעבודה ובלימודים , לא מרוכזת... אין לי אפילו כעס . אין לי כלום . רק מרה שחורה
אם הייתי חושבת שטיפול זוגי יעזור הייתי הולכת . אני לא מכירה שום טיפול להחזרת הרגש הזה .

גארוטה

New member
די היה ברור

לי שזאת תהיה התשובה שלך רק שכשאת שומעת את עצמך אומרת את זה
זה אחרת ממה שמישהו מהצד יגיד לך - הוא די סיים את תפקידו אצלך וגם אם הנס יקרה,
זה כבר מאוחר בשבילך ובהחלט אפשר להבין אותך.

אז טיפול זוגי במקרה הזה הוא לא הפתרון, אבל מה בנוגע לטיפול אישי? אולי שם תקבלי כמה תובנות
שיגרמו לך לקחת החלטה בשלמות ועם בטחון.
דבר אחד בטוח, להישאר ככה לא יוביל אותך לשום מקום.

בהצלחה

מריוס זכריה

Member
מנהל
רגשות ומצבי רוח הם דברים חולפים משתנים

הרגש יכול בהחלט לחזור.
הוא יכול גם לא לחזור.
והוא יכול לחזור ושוב ללכת.
בלי לזלזל ברגשות, אני לא חושב שהכל נבחן דרך הפריזמה של הרגש.

nirity1

New member
הוא חלש כי את עושה בשבילו דברים

כמו בחינוך של ילדים. אם עושים בשבלהם את הכל בסופו של דבר יוצרים ילדים חלשים. כרגע נח לו לא להשתנות כי הוא לא עומד לאבד משהו.
מה אם תנסי לנענע את הסירה קצת ? אולי הוא יתאפס ?

אייבורי

New member
משתתף בצערך

אכן מבאס להיות הגבר בזוגיות.
אבל מי שלא מוכן לשלם מחיר שלא יצפה לנס.
זה בעלך, את רוצה להחזיק ורוצה במקביל נס
לצערי אין חיה כזאת.

אז תשארי נשואה לנמושה, תקחי אותו כמה פעמים לתיקון זוגי
וכנראה שבסוף תשארי חמוצה.

[מונפק לך בזאת אישור למצוא מאהב גבר-גבר]

משברים

New member
רוצה לשמוע את העצוב ממש ממש ???

שאני נראית מצויין , אוהבת לרקוד ולעשות חיים ולצחוק כל הזמן - המון חברים וחברות ויכולה לבלות מבוקר עד לילה .
אבל עכשיו אין לי שום יכולות לשמוח .
יכלתי לבגוד אבל אני לא ממש בנויה לזה - אצלי הכל די גלוי .. המחבואים והמסתרים ובעלי שחונק אותי ובולש אחריי כל הזמן ( אלא מה?) לא בשבילי
יש לי מיליוני מחזרים ואני לא רואה אף אחד עכשיו :(

אייבורי

New member
שתי הערות

אושר ושמחה עם דפקט גנטי, אין ספק שסביבת חיים
יכולה לתרום או להזיק לשמחה
אבל בגדול, שמחה היא דבר שנובע מעצמך פנימה.
לדעתי
את כרגע בצומת דרכים שבוחנת את האפשרות להפרד מבעלך
וזה מאמלל אותך
כי להחליט זה מבאס.

שנית, אין דין אישה נשואה נאה (יש מלא מחזרים) לדין גרושה
זה משחק לגמרי אחר, ומראה נאה הוא רק אחד משלל תכונות
אופי ויופי הנדרשות בכדי להיות אטרקטיבית.
[בקיצור, זה נחמד שאת חושבת שאת שווה, תנפיקי את עצמך ונראה את מחיר המניה]

משברים

New member
לא מעניין אותי פרק ב וכל השטויות האלה

אני יודעת שיש המון נשים שזה מה שעומד על הפרק מבחינתן . הרבה שסובלות מאלימות ופחדים קיומיים , והרבה שהתחתנו לשם החתונה
אצלי זה לא היה - באמת היינו חברים . אבל אני כבר מאוכזבת מהכל ומרגישה שאין תיקון

אייבורי

New member
קהלת

אומר "מה שהיה הוא שיהיה ואין חדש תחת השמש"

בכל זוגיות שמתפרקת יש צד אחד שסוחב יותר מהשני
עד שנשבר לו.
בתחילה הוא נושם לרווחה, אין לו כוונות לזוגיות פרק ב
כל מה שהוא צריך זה טיפה אוויר לנשימה.
אחרי שחוזרים לנשום
נזכרים שיש גם המון דברים טובים בזוגיות.
ומתאזנים.

בכל מקרה, אני מאחל שתמצאי את האיזון שלך
בין עם בעלך ובין בלי.

מריוס זכריה

Member
מנהל
מקרה קלאסי לטיפול זוגי, ואסביר למה:

1. הוא סובל. את סובלת. בחשבון פשוט 1 + 1 = 2 סובלים.
2. שניכם לא מעוניינים בגירושין
3. הוא פעם נתן לך תחושת ביטחון, והיום לא. את עושה הכל לבד. מסקנה אפשרית? שיש לך חלק בהפיכתו לנמושה.

3 היא כמובן הנקודה החשובה ביותר.
האם זה אומר ש"סירסת אותו"? לא בהכרח. זו סתם קלישאה.
יש הרבה דרכים או מנגנונים בהם ניתן להגיע למצב הזה. למשל:
- אחד הצדדים אוהב את השני משמעותית פחות משאוהבים אותו
- עודף אחריות או פרפקציוניזם של אחד הצדדים
- תחרותיות בין בני הזוג
- ועוד.

בקיצור: לכו לטיפול זוגי מאיזה סוג שלא יהיה, ותוכלו לשפר את החיים של שניכם. ובתור בונוס, תעשו טובה ענקית לילדים, כי לגדול בבית באווירה שאת מתארת זו שריטה רצינית מאוד (ע"ע את עצמך והורייך).

אייבורי

New member
מקרה קלאסי לעו"ד

הייתי אומר שגופת הזוגיות שלהם כבר הרקיבה
שום קוסם לא יכול להציל את המצב
עדיף לעשות טקס השכבה מסודר עם עו"ד לקבירת זוגיות מתות

מריוס זכריה

Member
מנהל
לפני שקוברים מישהו כדאי לתת צביטה טובה

ליתר ביטחון.
אני לא בטוח שהוא מת.
בכל אופן, עדיף לטעות לכיוון הזה ולא הכיוון השני, מה עוד ששניהם לא רוצים להיפרד, איש איש וסיבותיו.

Amazona

New member
ואולי הוא לא מת, אלא רק עושה את עצמו?

כי נמאס לו שאוהבים אותו פחות ממה שהוא אוהב?

כי נמאס לו שמחליטים הכל בשבילו, מה ללבוש, איפה לעבוד, איפה לעשות שבת\חג ואיך להתנהל עם הילדים?

כי נמאס לו תמיד לחיות בהרגשה ששום דבר לא מספיק טוב, ולקבל תמיד פרצוף כועס, חמוץ ונרגן?

אז עדיף להעמיד פניי מת. למ"למ.

מה כבר הדבר הכי גרוע שיכול לקרות?

הרס"רית תלך
ואז הוא יוכל לעבור לדירת רווקים,
לאכול קבנוס ומסטיקים לארוחת צהריים
ואולי בהמשך למצוא מישהי שיותר מתאימה לו.

משברים

New member
איך אני אשמח אם זו האמת ...

כי אני ממש לא בנאדם של רסר"ית .. ואיןלי כוח שכל העולם על הגב שלי
אבל מסתבר שלכולם נוח עם זה

משברים

New member
ורק לתקן קצת ..

שלא יהיה צל של ספק - יש לו מה להגיד על כל דבר , להתלונן על כל דבר , לא לרצות שום דבר וששום דבר לא מספיק לו
ואני צריכה לרוץ ולמצוא פתרונות .
אז אם אני הופכת להיות הרס"ר ... לפחות תצדיעו :)

אייבורי

New member
רק מדייק

אמרתי שהזוגיות שלהם מתה [רקוויאם של מוצראט]

אבל תשמעי, אפשר תמיד להתחבא תחת טיעונים שונים ומשונים
ולטעון שיש אטיביציה של בתי המשפט
ואני אומר, חולשת הכנסת.

בקיצור, שימצא את הביצים שלו, לפני שהוא מאשים אותה.

למעלה