סיפור אמיתי!

צביקוש21

New member
סיפור אמיתי!

מעשה שהיה כך היה... אז כך... אני בן 21 וחצי משוחרר מהצבא אחרי שירות מלא של 3 שנים בחיל האויר שלנו. בילדותי, בתקופת הבי"ס אובחנתי בניצן כסובל מ ADHA דיסלקציה , בעיות קשב וריכוז וכ"ו. התגייסתי בתחילת שנת 1999 לצבא עם פרופיל 97. למעשה הבעיות התחילו כבר בטירונות. היתה לי בעית הסתגלות ופחד שאובחן אצל פסיכולוג מומחה לענין כתסמונת "חרדת נטישה". עד כדי כך שבשבוע השני של הטירונות נלקח ממני הנשק עקב חשש שאני אשים קץ לחיי. בכל אופן כמובן שבסופו של דבר סיימתי את הטירונות בשלום.... אגב מקצועי הצבאי היה נהג משאית. אחרי הטירונות עברתי קורס קצר לנהגי משאיות . עכשיו תתחילו להבין מה הקשר לפורום. לפני הצבא ובעצם מאז שאני זוכר את עצמי אני מטופל אצל פסיכולוגים והיו בידי אישורים רפואים חתומים ע"י מומחים בנושא דיסלקציה וכ"ו שיש לי קושי להיות מרוחק מהבית ובתנאים קשים. אך כידוע הצבא הוא לא גוף הגיוני, ומכיון שכך שלח אותי לבסיס חיל האויר בדרום (אני מתגורר באזור ת"א). ברגע שהגעתי למקום נכנסתי לדיכאון עמוק ולא הייתי מוכן לעשות כלום עד שלא יוציאו אותי משם. לשמחתי הפסיכולוגית של הבסיס הבחינה בכך לאחר כ שבוע של דיכאון והסתגרות באיזה חדר. מיד הבינה את המצב ושלחה אותי לפסיכולוגית הראשית של חיל האויר. היא התגלתה כאחת שבאמת רוצה לעזור והבינה את המצב. בדקה , בדקה , בדקה, וגילתה שיש סעיף רפואי ואני מדגיש רפואי 45 של ADHD אגב חשוב לציין שהיא בדקה וגילתה שהסעיף אינו פוסל נהיגה ומכיוון שכך הורתה להוריד לי פרופיל ובנוסף או יותר נכון עקב כך להעביר אותי לבסיס באיזור המרכז. וכך היה. שובצתי כנהג משאית בבסיס מסוים באיזור צריפין והכל היה טוב ויפה. בוקר אחד בעודי מתכונן לנסיעה במשאית , הגיע מפקדי והורה לי לפני כל החיילים לרדת מהמשאית ולתת לו את רישיון הנהיגה שלי. כששאלתי למה? הסביר לי שהגיע מכתב דחוף שחתום ע"י איזה רופאה צבאית שטוען שעלי לעבור בדיקות מקיפות וחוות דעת של רופאים עקב סעיף פוסל נהיגה. יותר מחודשיים עבדתי עבודות רס"ר בגלל שרופאה צבאית אחת החליטה שאני פסול נהיגה למרות שהוכח בעבר שאין הדבר כך. מיותר להגיד שהדבר משפיל ופוגע! פניתי לשני רופאים . האחד ניורולוג מומחה והשני רופא בשם ד"ר צסטנר ,רופא מומחה לליקוי למידה אגב הוא גם ניהל בי"ס בירושלים לתלמידים לקויי למידה. אחרי מעבק של חודשיים וטיול מרופא לרופא הבאתי את האישורים לועדה הרפואית בתל השומר ובסופו של דבר הוחזר לי רישיון הנהיגה! כמו"כ הרופאה ששלחה את המכתב להוריד אותי מההגה הודתה בעקיפין שסעיף הליקוי שלי מלכתחילה לא פסל נהיגה במשאית ובכלל!!! כמו"כ הודתה שהסעיף הוא רפואי ולא נפשי כמו שהיא כתבה במכתב שבגללו הורדתי מההגה. אגב עד היום גם באזרחות אני נאלץ לתקן ולומר כל הזמן שסעיף הליקוי שלי הוא רפואי ולא נפשי! אז מוסר השכל: אם אתם הורים לחייל שמקצועו הצבאי נהג משאית או משהו כזה והוא מאובחן כסובל מליקוי למידה או משהו כזה אל תוותרו, אל תתפשרו! סעיף הליקוי הצבאי בנושא אינו פוסל נהיגה !!!!!!!!!! ושלא יבלבלו לכם את השכל! ולמערכת הצבאית אני אומר: תבדקו את הרופאים שאתם מעסיקים לפני שתעסיקו אותם!!!!!!!!!!!!!

צביקוש21

New member
פרטים על בי"ס ללקויי למידה

רציתי ליידע אותכם במיוחד אתם ההורים לילדים בעלי ליקויי למידה ,ADHD וכ"ו. קיים בירושלים בי"ס יחיד מסוגו בארץ לתלמידים בעליי ליקויי למידה, דיסלקציה וכ"ו. הבי"ס מיועד לתלמידי ז-י"ב. הבי"ס נקרא בני חייל. ט"ל - 6730303 - 02 את הבי"ס יזם והקים ד"ר סטיוארט צסטנר, רופא מומחה לבעיות ליקויי למידה ו ADHD. אני ממליץ לכם על הבי"ס במיוחד מכיון שבמקרה הספציפי שלי הייתי מטופל אצל ד"ר סטייוארט צסטנר ואני אומר לכם שהבן אדם הזה עזר לי ולחם איתי ביחד נגד הצבא כשהיה לי בעיה עם הרישיון עקב סעיף ליקויי. בקיצור הבי"ס מומלץ!

mother1

New member
בית הספר

שלום רב, האם ישנו בית ספר או מסגרת דומה באיזור חיפה ? לתשובתך אודה .

צביקוש21

New member
לא שידוע לי בכל אופן

לא ידוע לי על מסגרת דומה בצפון אבל אני לא רוצה להגיד דברים שאני לא יודע אני ממליץ לך לשאול אנשים שמבינים בענין ומתגוררים בצפון.

שלום לך וברוך הבא!../images/Emo140.gif

אכן ד"ר צ´סטנר ידוע כרופא מקסים ואנושי, שמעתי לפני כשנה וחצי הרצאה שלו ונהניתי מאוד. אני שמחה שיצא לך לפגוש איש כה נחמד בהלך נסיונותיך להאבק על זכויותיך. אני גם שמחה שהצטרפת אלינו לפורום. ברוך בואך. אפרת

צביקוש21

New member
תודה אכן, הוא אדם מקסים.

את צודקת בכל מילה. הייתי מטופל אצלו כשנתיים. ואני רוצה להגיד לך שהוא עזר לי מאד במיוחד כשהיתה לי בעיה בצבא.

צביקוש21

New member
תודה רבה על החום שאתם מרעיפים עליי../images/Emo140.gif

קצת מידע על המערכת הצבאית הדפוקה.... אז ככה: במידה ויש לכם בן או בת שיש להם קשיי למידה, דיסלקציה, ובקיצור adhd . ומתוך הנחה שהם התגייסו לצבא ולא אמרו שיש להם בעיה כלשהי והתגייסו עם פרופיל 97. לפני שאני ממשיך אני רוצה להדגיש שאני מדבר מניסיון אישי שלי ולכן אני מדבר על אלה שהלכו להיות נהגים והמקצוע הצבאי שלהם הוא נהג. יש אפשרות לקבל עקב כך הורדה בפרופיל ! שלא יטעו אותכם! יש בסעיפי הליקוים הצבאים סעיף ליקוי שמתייחס ל adhd ולכל מה שקשור לכך. הסעיף הזה אינו פוסל נהיגה!!! מה שכן הצבא או יותר נכון הוועדות הרפואיות בצבא והרופאים שמאשרים את הורדת הפרופיל דורשים במקרה ומדובר בחייל אשר מקצועו בצבא נהג , הם דורשים חוות דעת של נויורולוג בנושא. במקרה שלי בחרתי לפנות לשני אנשים עיקרים (ובנוסף הבאתי איתי מסמכים מילדותי ומסמך מניצן שבו איבחנו אותי בעבר), ואני מדבר על ד"ר סטיוארט צסטנר ועל נויורולוג שאת שמו אני לא זוכר אך הוא נמצא בר"ג. כמו"כ היה לי מסמך מהפסיכולוגית הראשית של חיל האויר (שכבר השתחררה מהצבא בינתיים....) ד"ר רבקה כהן שאיבחנה אותי ועזרה לי ככל יכולתה . אני מקווה שעזרתי למישהו . והורים זיכרו ! לא לוותר!!!! לא להתפשר!!!

צביקוש21

New member
אפרת... אולי תזמיני את ד"ר צסטנר?

אפרת.. חשבתי לעצמי.... למה שלא תארחי כאן בין אם זה באופן חד פעמי ובין אם בדרך אחרת את ד"ר סטיוארט צסטנר? אני ללא ספק בטוח שהוא ישמח להתארח במיוחד אם יידע שמטופילם שלו לשעבר נמצאים כאן. הוא יוכל לעזור לרבים כאן. אפרת? תגובתך.....

צביקוש21

New member
תגובתי

היי אפרת . באמת שהייתי יותר משמח לקשר בינכם אבל מאז שהשתחררתי מהצבא לא טופלתי אצלו. אך אני בטוח שאם תתקשרי לבי"ס בני חיל בירושלים תוכלי לאתר אותו בקלות. כמו"כ יש לו מכון שאני חושב שנקרא : "מטרה" או משהו כזה.

למעלה