סיפור אמיתי -

סיפור אמיתי -

לאחרונה נתבקשתי לארגן ספריית אחת מבתי הספר, יסודי+חטיבה, ספריה שב5 שנים האחרונות מפעלת ע"י הורים מתנדבים. בלי רקע או ייעוץ מקצועי כלשהו. אני מוכרחה להגיד כל הכבוד להורים. שעבדו בהתנדבות וסדרו את הספרים יפה במדפים. אבל - על שתי עמודות שלטים אנציקלופדיות ומילונים וכל היתר - כמו שאמרתי בסדר מופתי אבל מבולגן לאללה. כל הנושאים בערבוביה. איך הם מצאו משהו אלוהים יודע. בקצור, עבודת פרך, בדוף היום אני נראית כמו חהנ'לה שעזרה לפחמי, אבל יש הרבה סיפוק מההתקדמות. כל ההקדמה הזו מסבירה למה נזכרתי בסיפור שהיה אצלינו בספריה העירונית לפני שנתיים-שלוש, ואולי ארבע. בתחילת יום עבודה, כשנגשנו לאחד המדפים, לפי צורך, כל ספרנית בתורה גילתה בלגן. זאת אומרת לא ממש בלגן אלא בלגן מאורגן - לכאורה הספרים מסודרים כחיילים במסדר, בשורה ישרה וזקופים. אבל המספרים והאותיות שבתחתיתם לא! כל מי שנתקלה במדף כזה- רטנה, כמובן, וסדרה כמובן. למחרת אותה תופעה. ובבוקר שאחריו שוב אותו בלגן מאורגן. הבנו ששיש כאן יד מכוונת - ניגשנו לאב-הבית, שדיבר עם המנקה האחראית על ניקוי האזור והיא השתוממה? מה זאת אומרת לא מסודר? והיא עבדה כל כך קשה לסדר אותם לפי הגובה...

חייםלוי

Member
מנהל
../images/Emo6.gif ניתן לציין לשבחה שהראש שלה

לא עבד בצורה ספרנית אבל בהחלט עבד בצורה לוגית. היא הבינה שצריך סדר מסוים והיתה עקבית בסדר שקבעה.

חוטהשני

New member
אני לא בטוחה...אבל.. כמדומני שבארצות חבר העמים נתנו משמעות לסידור ספרים לפי הגובה שלהם ../images/Emo2.gif בבי"ס קודם בו עבדתי - ארגנתי את הספרים הלא ממוחשבים לפי נושאים.. ארגנתי אותם בצורה שיהיה לו יותר קל לקטלג אותם/למחשב אותם.. ואז באחד הימים המנהלת (מנהלת ביה"ס..) שלא תמכה בכלל בספריה (כי איך אפשר לארגן ספריה ללא מחשב ../images/Emo2.gif) שאלה למה הספרים עומדים בצורה כזאת ולא מסודרים בצורה יפה יותר (לפי גובה..) וטענה שהיא הבינה מאחת המורות שצריך לסדר את הספרים לפי גובה.. אני היתי פשוט המומה מזה ../images/Emo2.gif ../images/Emo2.gif

למעלה